کتاب

قوانین کاریزما

کاریزما برای همه ما یک واژه جذاب است. آن را «جذبه شخصی» ترجمه کرده‌اند. برخی هم آن را «جاذبه شخصی» می‌دانند. به عبارتی، کاریزما الزاما به معنای این نیست که دیگران از ما بترسند. بلکه آن را به معنای قدرتی تلقی می‌کنند که نفوذ کلام و رفتار انسان‌ها را بر اطرافیان‌شان افزایش می‌دهد. نوشته‌های مدیریتی به ما می‌آموزد مدیرانی که کاریزما دارند، می‌توانند با هزینه‌ کمتر و سرعت بیشتری خواسته‌های خود را در محیط کار عملی کنند و کارکنانی که کاریزما دارند، می‌توانند ضعف موقعیت سازمانی خود را با این ویژگی تا حدی جبران کرده و سهم بیشتری از تصمیم‌گیری و قدرت را در جلسات و محیط‌‌های کاری به دست بگیرند.
کد خبر: ۷۱۶۰۳۸

کتاب The Laws of Charisma یا «قوانین کاریزما» نوشته «کرت مورتنسن» به بررسی نکاتی می‌پردازد که می‌تواند موجب افزایش کاریزمای ما شود. این کتاب برای نخستین بار سال 2011 منتشر شد و تا امروز بشدت مورد استقبال قرار گرفته است.

تجربه به همه‌ ما نشان داده است گاهی مرور فهرست یک کتاب، حتی بدون خواندن آن ممکن است چارچوبی خوب و شفاف از یک موضوع در ذهن ما ایجاد کند، با این حساب حالا با یک مرور اجمالی چطورید؟

کتاب به پنج بخش اصلی تقسیم شده و هر یک از بخش‌ها مطالب مختلفی را پوشش داده است.

در بخش نخست، تحت عنوان «حضور» هفت سرفصل گنجانده شده که به موضوعات شوق، اعتماد به نفس، همسویی عمل و نیت، خوشبینی، قدرت مثبت و اجتناب از اجبار، سلامت و انرژی و در نهایت خوشحالی و حس شوخ‌طبعی پرداخته است.

در بخش دوم کتاب، تحت عنوان «ویژگی‌های کلیدی» به موضوعات نظم شخصی، توانمندی، شهود، هدفمند بودن، صداقت، انگیزه، خلاقیت و تمرکز پرداخته شده است.

در بخش سوم کتاب، تحت عنوان «مهارت ارتباط» هنر ارائه مطلب، مهارت‌های ارتباطی و مدیریت مردم، نفوذ و متقاعدسازی، هنر داستانگویی، ارتباط چشمی، مهارت گوش دادن و ایجاد صمیمیت پرداخته شده است.

در بخش چهارم تحت عنوان «قدرت بخشیدن به دیگران» توضیح داده شده است که انسان‌های معمولی، با کاهش قدرت دیگران، خود را در سطحی بالاتر قرار می‌دهند. اما انسان‌های کاریزماتیک تلاش می‌کنند قدرت اطرافیان خود را افزایش دهند تا قدرت مجموعه آنها هم افزایش بیابد. الهام‌بخش بودن، احترام به اطرافیان، ایجاد انگیزه در دیگران، حسن نیت، چشم‌اندازداشتن برای خود و ایجاد چشم‌انداز برای دیگران و همدلی از سرفصل‌های این بخش است.

در بخش پنجم تحت عنوان «نکاتی در مورد ناخودآگاه» به مهارت‌های کلامی و تاثیر ناخودآگاه آن بر مخاطب، مهارت‌ها و ارتباط غیرکلامی، وضعیت‌های مختلف احساسی ما انسان‌ها، ظاهر فیزیکی و رفتارهایی که ناخودآگاه دیگران را از ما می‌رانند پرداخته شده است.

قوانین کاریزما؛ جذبه روحی/ کرت مورتنسن/ ترجمه: کاظم زرین، ناهید اصغری/ انتشارات کلک زرین، 1392

محمدرضا شعبانعلی

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
تهدید مذاکرات از درون آمریکا

جام‌جم» در گفت وگو با دکترسید محمد مرندی،مهم‌ترین چالش‌های پیش‌رو در دستیابی تهران و واشنگتن به توافق را بررسی کرد

تهدید مذاکرات از درون آمریکا

نیازمندی ها