البته دلایل اضافه کاری در ادارات مختلف متفاوت است، به طوری که در برخی موارد افزایش تولید و حفظ بازار با ارائه محصولات جدید و در بعضی مواقع نیز انجام کارهای انجام نشده و راهاندازی کار ارباب رجوع، موجب ماندن بیشتر از حد معمول کارمندان و کارگران در محل کار خود میشود، اما آنچه روشن است اینکه شرایط سخت اقتصادی و تلاش برای تامین مخارج معیشت، نه در ایران بلکه در تمام دنیا، مردم را به کار بیشتر و گذران بیشتر اوقات در محل کار وادار کرده است، به طوری که بسیاری از مردم ساعات طولانی از اوقات شبانه روز خود را دور از خانواده و در اداره سپری میکنند و یا اینکه به شغلهای دوم و سوم روی آوردهاند که شکلهای دیگری از اضافه کاری است.
البته این نکته نیز قابل ذکر است که اضافهکاری همیشه اختیاری نیست، بلکه گاهی با نوعی اجبار و تحمیل از سوی کارفرمایان همراه است و گرچه در بسیاری موارد با اضافهحقوق همراه است، اما در برخی مواقع نیز از حقوق مازاد خبری نیست.
اخیرا مرکز آمار گزارشی درباره میزان اضافهکاری شاغلان در استانهای مختلف کشور منتشر کرده که در خور توجه است. براساس این آمار استانهایی که شاغلان ادارات آنها طی بهار امسال دارای کمترین و بیشترین ساعات اضافهکاری بودهاند، مشخص شده است.
طبق این گزارش شاغلان در استانهای همدان، تهران، آذربایجان شرقی، اردبیل، البرز، زنجان، قزوین، کردستان، گیلان و مازندران به ترتیب بیشترین میزان اضافهکاری در هفته را داشتهاند.
مشروح گزارش را در صفحه 15 بخوانید
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
علاءالدین بروجردی نماینده مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با جام جم آنلاین:
ابوالفضل ظهره وند نماینده مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با جام جم آنلاین:
گفتوگوی روزنامه «جامجم» با سجاد سالاروند، نخستین کوهنورد ایرانی دارای معلولیت در مسیر صعود به هفت قله بلند دنیا