
نویسندگان قسمتهای مختلف این سریال هدی مسعودی، هدیه شاهرودی، سمیرا خسروجردی، مسعود اصلانی، آرش برهان و احمد تجویدی بودهاند. خط اصلی داستان این مجموعه از این قرار است که پسر کوچکی که نقاش کوچولو نام دارد، جنگلی را نقاشی کرده و هر روز به آنجا میرود تا با حیواناتی که در این جنگل هستند، بازی کند. آنها هر بار ماجرای جدیدی درست میکنند. مخاطب این مجموعه گروه سنی پیشدبستانی است.
ایده رفتن نقاش به دنیای نقاشیها یک ایده آشنا است که در کارهای مختلف ایرانی و خارجی از آن استفاده شده است. برای مثال فیلم معروف «مری پاپینز» دیزنی «مجموعه انیمیشن سایمون در سرزمین گچهای رنگی نقاشی» ـ که سالهای قبل در برنامه کودک ونوجوان پخش میشد ـ و یا مجموعههای «بابک و نقاشیهایش» که به کارگردانی کیانوش عابدی و حسن بادکوبه سال 1384 برای گروه سنی کودک ساخته شده است و مجموعه «نقاشی حرکت» به کارگردانی میترا عبدی و علی صمیمیزاد که در آن مسائل و مشکلات زندگی شهری به کودکان آموزش داده میشود.
با وجود این که شاید تم سریال تکراری به نظر برسد؛ اما این سریال با ویژگیهای خاص خود مجموعه شاخصی بهشمار میآید. داستانهای این مجموعه روان و ساده هستند و برای کودک خردسال که از قوه تخیل بالا برخوردار هستند. از سوی دیگر قابل فهم و جذاب است. مدت زمان 6 دقیقهای سریال نیز برای این گروه سنی مناسب است و موجب خسته شدن کودک نمیشود. نکته جالب دیگر این است که طراحی شخصیتها و فضاهای این مجموعه از روی نقاشیهای هنرمند خردسالی به نام آنیتا میرآغاسی ساخته شدهاند ـ همانطور که در کار میبینید ـ مثل نقاشیهای اغلب کودکان پیشدبستانی از رنگآمیزی شاداب و جالبی برخوردار است. در واقع در دنیای تخیلی کودک هر چیزی ممکن است به هر رنگی که آنها دوست دارند، باشد. مثلا کانگورو صورتی شود، میمونها بنفش باشند، فیل آبی شود یا میوهها بالای برگ درخت دربیایند. این واقعبینی کودکانه میتواند در جذب مخاطب خردسال موفق باشد. آهنگ تیتراژ این کار ساخته شاندیز مهرآبادی است که دارای ریتمی شاد و مناسب کودکان است و شعر کوتاه و زیبایی دارد که به سادگی در ذهن کودک میماند.
در مجموع باید گفت «مجموعه نقاش کوچولو» از کارهای خوبی بوده که سالهای اخیر تهیه شده است. در این اثر سازندگان واقعا با توجه به سطح درک و تواناییهای مخاطب کار شده است و مانند اغلب کارهای مشابهی که در ایران تولید میشود، صرفا نگاه بزرگسالانه در کار کودک اعمال نشده است. (ضمیمه قاب کوچک)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
گفت وگوی اختصاصی تپش با سرپرست دادسرای اطفال و نوجوانان تهران:
بهروز عطایی در گفت و گو با جام جم آنلاین:
گفتوگوی «جامجم» با حجتالاسلام محمدزمان بزاز از پیشکسوتان دفاع مقدس در استان خوزستان
متاسفانه در اسم بردن از كارگردانان كار اهمال شده. در این خبر باید نام خانم هدا مسعودی كه در 52 قسمت اول سرپرست نویسندگان و دستیار كارگردان بوده اند ودر 52 قسمت بعدی كارگردانی مشترك با آقای نظری داشته اند اضافه می شد. این كار حداقل احترام به حقوق معنوی عوامل تولید كننده در انیمیشن است. با سپاس.