آلن ایر چند روز پیش در فیس بوکش از ایرانیان خواست تا ضرب المثلی که حسن روحانی در مصاحبه اش با سی.ان.ان به کار برد معنی کنند.سخنگوی فارسی زبان وزارت خارجه آمریکا ساعتی پس از مصاحبه رئیس جمهوری،در صفحه فیس بوکش نوشت:«سلام از شهر نیویورک و خسته نباشید! پوزش می خواهم، سؤالی کوچک دارم. منظور و کاربرد اصطلاح -وسط دعوا نرخ تعیین کردن- چه است؟»
آلن ایر اکنون درباره فتوای رهبر معظم انقلاب اسلامی میگوید که برای این فتوا احترام زیادی قائل هستیم.
درک معنا و مفهوم فتوا برای یک آمریکایی باید کار بسیار دشواری باشد، هنگامی که او در باره «وسط دعوا نرخ تعیین کردن»، در فیس بوک سؤال میکند، اکنون مفهوم فتوا را چگونه متوجه شده است و اظهار میدارد که به این فتوا احترام زیادی قائل است؟
آمریکاییها اگر واقعاً مفهوم فتوا را درک میکردند و به عمق آن پی میبرند، مسیر مذاکرات هستهای تغییر میکرد و به نتیجه میرسید. یا شاید هم مفهوم آن را درک میکنند اما نمیخواهند چنین فتوایی را بپذیرند که پشتوانه قوی شرعی و مذهبی را با خود دارد چون در چنین حالتی مذاکرات به نتیجه و توافق نهایی ختم خواهد شد که مطلوب آمریکاییها نیست.
آلن ایر، سخنگوی فارسیزبان وزارت خارجه آمریکا که با پایگاه خبری ترند آذربایجان گفتوگو کرد، مدعی شد بین اعضای گروه 1+5 در مذاکرات هستهای با ایران اختلافی وجود ندارد.
او در حالی چنین ادعایی را مطرح میکند که اختلافاتی میان روسیه و چین و کشورهای غربی عضو گروه 1+5 وجود دارد. در این میان به ویژه روسیه به خاطر تفاوت دیدگاهش نسبت به فعالیتهای هستهای ایران با آمریکا اختلافات زیادی دارد.
این مقام آمریکایی در ادامه ایران را مقصر ایجاد مشکلات ایجاد شده در زمینه برنامه هستهای این کشور دانست و گفت: «عدم پایبندی ایران به تعهداتش تحت پیمان منع گسترش سلاحهای اتمی باعث شد که آژانس پرونده ایران را به شورای امنیت سازمان ملل تحویل دهد.»
جمهوری اسلامی ایران همواره نسبت به فعالیت های صلح آمیز هستهای خود پایبند بوده و هیچ انحرافی هم در این زمینه نداشته است و تاکنون هم هیچ سازمان و ارگان و نهاد قانونی از جمله آژانس بین الملی انرژی هستهای هیچ سند و مدرکی در زمینه انحراف ایران به سوی ساخت سلاح هستهای به دست نیاورده و منتشر نکرده است.
حتی سازمانها و نهادهای اطلاعاتی آمریکا هم بارها تأکید کردهاند که هیچگونه تخلفی از سوی جمهوری اسلامی ایران در زمینه فعالیتهای هستهای صلح آمیز انجام نشده است.
«ایر» مدعی شد عدمشفافیت ایران موجب نگرانی جامعه بینالملل از برنامه هستهای این کشور و وضع تحریمهای گسترده علیه آن شد. وی گفت: «نتیجه تصمیمات دولت ایران استفاده از تحریمهای بینالمللی علیه جمهوری اسلامی بود، با این امید که تهران محاسبات راهبردیاش را تغییر دهد».
آلن ایر در حالی از نگرانی جامعه بینالمللی از فعالیتهای هستهای ایران سخن میگوید که با این سخن اینگونه تصور میشود آمریکا یعنی جامعه جهانی و جامعه جهانی هم یعنی آمریکا؟! این جامعه جهانی که آمریکا مدعی آن است آیا نگران فعالیتهای هستهای رژیم صهیونیستی نیست که صدها کلاهک هستهای دارد و امنیت جهانی را هم به خطر انداخته است؟
آمریکا اکنون بیشترین زرادخانه سلاحهای هستهای دنیا را در اختیار دارد و تنها کشوری است که از بمب اتمی علیه مردم بی دفاع و مظلوم ژاپن در هیروشیما و ناکازاکی استفاده کرده و صدها هزار تن از آنها را به کام مرگ برده است.
وی تصریح کرد: «اگر جمهوری اسلامی این مسیر را انتخاب کند تحریمها رفع خواهد شد و اقتصاد این کشور با پیوستن دوباره به اقتصاد دنیا توسعه خواهد یافت. ایران اعلام کرده که با جامعه جهانی همکاری خواهد کرد و ما از این تصمیم استقبال میکنیم».
بر اساس سخنان لاوروف وزیر خارجه روسیه، 95 درصد توافق هستهای انجام شده و تنها 5 درصد باقی مانده که شیطان در آن خانه کرده است! عراقچی معاون وزیر خارجه کشورمان و مذاکره کننده ارشد هستهای درباره اختلافات باقی مانده گفته است؛ ادامه فعالیت سانتریفیوژها و لغو همه تحریمها دو اختلاف اصلی بین ایران و 1+5 است.
آمریکاییها میگویند که ما یعنی ایران، همه فعالیتهای هستهای خود را تعلیق و تعطیل کنیم، آنگاه آنها در یک پروسه طولانی چندین ساله تصمیم میگیرند که تحریمهای غیر قانونی علیه ایران را ذره ذره بردارند.
سخنان یک بام و دو هوای سخنگوی وزارت خارجه آمریکا به اینجا کشید که، ایران را در ایجاد گروه تروریستی موسوم به داعش مقصر دانست و مدعی شد حمایتهای ایران از بشار اسد،رئیس جمهوری سوریه باعث تشکیل این گروه تروریستی شده است.
این اتهام که چندی پیش از سوی کامرون نخست وزیر انگلیس در مجمع عمومی سازمان ملل مطرح شد اکنون به گونهای دیگر از سوی آلن ایر بیان میشود.
کامرون جمهوری اسلامی ایران را متهم به حمایت از تروریسم کرد و اکنون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا هم ایران را باعث تشکیل گروهک تروریستی داعش مینامد!
این گروههای تروریستی که اکنون در سوریه و عراق دست به جنایات میزنند با حمایتهای آمریکا و سران کشورهای مرتجع عربی تشکیل شدهاند.
هدف نخست آمریکا سرنگونی دولت بشار اسد و قطع ارتباط خط مقدم مقاومت با جمهوری اسلامی ایران است. حمایتهای مستشاری ایران از دولت و مردم سوریه و همچنین عراق باعث شده است تا این گروههای تروریستی تکفیری با شکستهای سنگینی روبرو شوند.
آمریکا اکنون به بهانه مقابله با این تروریستها شوی ائتلاف ضد داعش راه انداخته است و حملات هوایی را هم به خاک سوریه انجام داده که بیشتر این حملات به تأسیسات و زیر ساختهای این کشور انجام شده است.
بسیاری از کارشناسان و تحلیلگران داخلی و خارجی اعتقاد دارند چنین ائتلافی نمیتواند این گروههای تروریستی را از بین ببرد. آنها معتقد هستند که برچیدن حمایتهای مالی و تسلیحاتی که از سوی برخی کشورهای منطقه از جمله ترکیه و عربستان به این گروههای تروریستی میشود، آنها را به نابودی خواهد کشاند.
در هر صورت اکنون جمهوری اسلامی ایران در خط مقدم مقابله و مبارزه با گروههای تروریستی قرار دارد و این اتهاماتی که از سوی غرب علیه ایران مطرح میشود به خاطر این است که آنها علاوه بر این که از گروههای تروریستی حمایت میکنند در جریان مقابله با آنها هم دیر وارد عمل شدند هر چند این ورود هم سناریویی است که با این بهانه در حال اجراست.
محد صفری - جام جم آنلاین
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
1#. می فهمد, بی ورود ب بحث
2#. اصلا توانایی فهم مورد را بنا ب عقل, فرهنگ, ادب, انسانیت و شعور ندارد
3-1#. مشكل از خطیب است ك مخاطب نمی فهمد
3-2#. مشكل از مخاطب است ك نمی فهمد
4#. هدف مخاطب كلا نفهمیدن است. یعنی بعبارتی در برابر فهمیدن مقاومت میكند