«پییر لاوال» نخستوزیر فرانسه از پشت سر هدف جوخهی آتش قرار گرفت و مغزش متلاشی شد. او متهم به همکاری با نازیها بود. «مارشال پتن» به زندان مادام العمر در یک پادگان نظامی محکوم شد.
«کوئیسلینگ» نخستوزیر نروژ در محوطه زندان «آکرشوس» با گلولههای آتشین تیر باران گردید. «فرنک زالاسی» رهبر مجارستان را به همراه همهی وزیران آن کشور اعدام کردند. «لازلو باردوسی»، «بلا ایم ردی»، «دوم زتوجای» و «ژنوزلوسی» چهار نفر از نخستوزیران پیشین کشور مجارستان به اتهام ناسازگاری با فاتحان جنگ در گذشته، به پای چوبهی دار رفتند.
برنامه این بود که همهی مخالفان وسران ناسازگار با برنامهی جهانی صهیونیسم که پیش از این شناسایی و در فهرست «سیاه» قرار داشتند، از سر راه برداشته شوند. دادگاه نورنبرگ نیز همهی موانع را از سر راه برداشت.
«مارشال آنتونسکو» بزرگترین شخصیت محبوب و قهرمان کشور رومانی، «موجز پیجاده» رهبر پارتیزانهای میهن پرست یوگسلاوی، دکتر «ژوزف تیسو» کشیش و نیز نخستوزیر مستقل اسلواکی از دیگر کسانی بودند که پس از جنگ در پای چوبهی دار متفقین جان سپردند.
گفته میشود که حتی پا در میانی و وساطت پاپ نیز نتوانست جلوی مرگ «ژوزف تیسو» روحانی مسیحی را بگیرد. از میان دانشمدان، استادان دانشگاه، روشنفکران، نویسندگان، روحانیون کاتولیک، روزنامهنگاران، پزشکان و شخصیتهای آزاده و مستقل دیگر نیز، صدها نفر به جرم مخالفت با جنگ سالاران و رهبران پس پردهی آنها، پس از جنگ اعدام شدند.
این رقم، به غیر از صدها افسر و نظامی بلند پایهی کشورهای مختلف اروپایی است که مورد خشم فاتحین قرار گرفتند و به جرم ناکرده، پس از جنگ، تیرباران شدند. حتی در میان شخصیتهای سیاسی و نظامی بلند پایه ایالات متحده امریکا نیز افرادی بودند که اگر چه در جنگ پا به پای متفقین مشارکت داشتند، اما به دلیل پارهای ناسازگاریها و مخالفتها نسبت به عملکرد جنایت بار گردانندگان پس پرده دادگاه نورنبرگ، به طرز مرموزی کشته و سر به نیست شدند.
مرگ ساختگی ژنرال «پتون» امریکایی تنها یک نمونهی کوچک آن است. او اگر چه فرمانده نیروهای مهاجم امریکایی به آلمان و قهرمان حماسی امریکا در جنگ جهانی دوم محسوب میشد، اما به دلیل پارهای نافرمانیها، پس از جنگ مورد غضب و قهر کانونهای یهودی پس پرده جنگ قرار گرفت و به طرز مرموزی کشته شد.
اسناد حکایت از آن دارند که از میان سه هزار نفر از کارکنان دادگاه نورنبرگ، حدود دو هزار و چهارصد نفر یهودی بودند. بسیاری از بازجوها، قضات، مأمورین اجرای احکام اعدام، یهودی بودند. قربانیان نیز منحصر به مقامات سیاسی و نظامی آلمان نبود، بلکه شماری از شخصیتهای سیاسی، نظامی و حتی متخصصان و اندیشمندان عالی رتبه از کشورهای مختلف اروپا، از جمله آلمان، فرانسه، نروژ، رومانی،یوگسلاوی، مجارستان و ... بودند.
منبع: پس پرده هولوکاست ، موسسه مطالعات و پژوهشهای سیاسی
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد