علی عسکری در گفتوگو با ایرنا در پاسخ به این پرسش که گفته میشود بیشترین مالیات را حقوقبگیران پرداخت میکنند، آیا این امر صحت دارد یا خیر، افزود: البته این امر مقایسه است و برای رسیدن به سهم هربخش باید مجموع پرداختها را با یکدیگر مقایسه کرد.
وی ادامه داد: اگر مالیات حقوقبگیران را با دیگر بخشهای اقتصادی مانند فعالیتهای شغلی و صنفی مقایسه کنیم، این بخش مالیات بیشتری پرداخت میکند و سازمان امور مالیاتی در سالهای اخیر برای رفع این مشکل به بخشهای دیگر اقتصاد ورود کرده تا مالیات برحق را دریافت کند.
عسکری تصریح کرد: هر کس که در زمینه مالیات بیشترین اعتراض را میکند، کمترین مالیات را پرداخت کرده و غیرشفافتر عمل میکند و این امر سیگنالی برای سازمان امور مالیاتی است.
وی ادامه داد: حقوقبگیران قشر نظاممندی هستند که قبل از دریافت حقوق، مالیات خود را نسبت به دیگر بخشهای اقتصاد دقیقتر و زودتر پرداخت میکنند.
معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی، اظهار کرد: البته برخی از حقوقبگیران از چند شغل حقوق دریافت کرده و برای چندین پایه مالیاتی استفاده میکنند که پایههای معافیت این افراد باید یکی شود.
وی با بیان اینکه پایه حقوق سالانه 12 میلیون تومان از معافیت برخوردار است، اظهار کرد: فردی که حقوقش از 12 میلیون تومان بیشتر باشد مازاد آن را باید مالیات پرداخت کند.
بدهکاران بانکی معمولا بدهکاران مالیاتی نیز هستند
عسکری با بیان اینکه شرکتهایی که در بورس هستند صورتهای مالی شفافی دارند، گفت: بورس صورتهای مالی این شرکتها را کنترل میکند، بنابراین بنگاههایی که غالبا بزرگ هستند، جزو بنگاههای شفاف محسوب میشوند و هرچه بنگاهها کوچکتر شود مشکلات صورتهای مالی آنها نیز بیشتر میشود که عمدتا سازمان امور مالیاتی با بنگاههای کوچک مشکل دارد.
معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه معمولا بین بدهکاران بانکی و دیگر بدهکاران رابطه وجود دارد، اظهار کرد: فردی که بدهکار بانکی است معمولا بدهکار مالیاتی و بیمهای نیز هست و فردی که بدهکار مالیاتی است، بدهکار بانکی و بیمهای نیز هست.
وی ادامه داد: این امر به تمکین افراد به قانون بستگی دارد؛ اگر فردی که در اقتصاد فعالیت میکند نسبت به تعهدات خود بدرستی انجام وظیفه کند، این مشکلات ایجاد نمیشود، ولی متاسفانه برخی وجوه را سرمایه در گردش خود میدانند.
عسکری درباره دریافت مالیات بر ارزش افزوده از معاملات سکه، گفت: مالیات ارزش افزوده بعد از تغییر شکل کالا و ارزش دریافت میشود یا اگر در مسیر جابهجایی از تولید تا عرضه تغییر ارزشی ایجاد شود، از آن مالیات دریافت میشود.
وی افزود: از آنجا که سکه تغییر شکلی پیدا نمیکند و مارجین سود خرید و فروش آن بسیار اندک است به همین دلیل ارزشی برای دریافت مالیات ندارد.
عسکری تصریح کرد: به همین دلیل مالیات بر ارزش افزوده سکه در مبدأ عرضه (بانک مرکزی) دریافت میشود، اما پس از آن دیگر مالیاتی از آن دریافت نمیشود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب
با کورش علیانی درباره اجرا و کارشناسیاش در چند برنامه محور مقاومت گفتوگو کردیم
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با سفیر ایران در روسیه مطرح شد