جوانانی که از جوانی آغداشلو نقاش‌ترند

گالری پردیس ملت، از جمعه گذشته میزبان نقاشی‌های هنرمندان زیر 25 سال شده است. این نمایشگاه آثار برگزیده پنجمین دوسالانه نقاشی دامون‌فر است.
کد خبر: ۷۲۶۱۷۴
جوانانی که از جوانی آغداشلو نقاش‌ترند

دوسالانه دامون‌فر یکی از نخستین رویدادهای هنرهای تجسمی تلقی می‌شود که بخش خصوصی آن را برگزار می‌کند. این رویداد هنری ابتدا در شاخه‌های مختلف هنرهای تجسمی برگزار می‌شد، اما از چند دوره قبل به صورت تخصصی در رشته نقاشی برگزار می‌شود و در آن نقاشان زیر 25 سال کشور، آثار خود را بر اساس فراخوان ارسال می‌کنند و یک تیم داوری خبره، متشکل از بزرگان نقاشی کشور، آثار را بررسی و ارزیابی می‌کنند.

در این دوره از دوسالانه دامون‌فر، پس از انتشار فراخوان، 1230 هنرمند با حدود 2900 اثر در جشنواره شرکت کردند. این آثار تقریبا از ٢٤ استان کشور به دوسالانه آمده که به ترتیب بیشترین آثار از هفت استان تهران، البرز، فارس، گیلان، قم، آذربایجان شرقی و خراسان رضوی است.

مدیر دوسالانه نقاشی دامون‌فر ضمن اظهار خوشحالی از برگزاری پنجمین دوسالانه دامون‌فر می‌گوید: خوشحالم که این دوسالانه نقاشی به لطف حمایت نخبگان هنری ایران، توانسته به جایگاهی دست یابد که گاه در رسانه‌ها می‌خوانم مهم‌ترین نقاشان زیر ٢٥ سال کشورمان را معرفی می‌کند. حالا بعد از گذشت ده سال از آغاز این دوسالانه به همه ثابت شده دامون‌فر تنها و تنها به حمایت خیرخواهانه از نسل جوان هنری کشور همت گماشته و هیچ هدفی غیر از معرفی استعدادهای جوان ندارد. انتخاب رده سنی زیر ٢٥ سال نیز به همین سبب بود؛ اگر از برگزیدگان دوره‌های قبل بپرسید خواهند گفت بلافاصله بعد از دامون‌فر، ده‌ها گالری سراغ آنان را گرفته‌اند.

سیف‌الله پویاراد ادامه می‌دهد: یکی از ویژگی‌های دامون‌فر بدون تردید همواره شورای داوری آن بوده است که فهرستی بلند بالا از مفاخر هنری ایران است. اتفاقا چراغ اول این راه را خود استاد آیدین آغداشلو روشن کرد که سال ٨٥ و در روزگاری که فضایی برای حضور بخش خصوصی در هنر مهیا نبود، قبول زحمت کرد و رئیس شورای داوری دامون‌فر شد و از آن پس استادان بزرگی مثل سیدمحمد احصایی، فرح اصولی، فرشید مثقالی، محمدابراهیم جعفری و ده‌ها نام پرآوازه دیگر به دامون‌فر کمک کردند تا جوان باوری و روند حمایت از نسل نوین هنری ایران را تثبیت کنیم. از صمیم قلب خوشحالم که اکنون و بعد از پنج دوره، چنان بر همان عهد روز نخست کار کردیم که بار دیگر استاد آغداشلو قبول زحمت کردند و ریاست شورای داوران این دوره را هم پذیرفتند.

مدیر دوسالانه نقاشی دامون‌فر عنوان می‌دارد: امسال آقای ملا نوروزی مدیر تجسمی ارشاد به ما و دوسالانه دامون‌فر روی خوش نشان دادند و فکر می‌کنم بعد از این دوره، راه برای بخش خصوصی هموارتر شود و شاهد خواهیم بود با حمایت وزارت ارشاد چنین جشنواره‌هایی از سوی بخش خصوصی بیشتر برگزار شود.

آیدین آغداشلو رئیس شورای داوران پنجمین دوره دوسالانه نقاشی دامون‌فر هم می‌گوید: همکاری موسسات غیردولتی با برنامه‌ریزی‌های فرهنگی و کمک به این برنامه‌ریزی‌ها مساله مهمی است. من همیشه فکر کردم این جشنواره‌ها و موسسات حرکت‌هایی انجام می‌دهند که خیر فرهنگی در آن است و برای دولت یک صدای همراه است. نه قرار است این حرکت‌ها باری از دوش دولت بردارد و نه قرار است جایگزینی برای برنامه‌های دولتی باشد.

این هنرمند می‌افزاید: بنیادهای مختلف هر کدام می‌توانند در برنامه‌های خود نکاتی را بگنجانند که شاید به فکر دولت‌ها و دیگر نمونه‌ها نرسد. به همین دلیل بارها گفته‌ام برپایی هر جشنواره‌ای با هر کیفیتی مطلوب است.

آغداشلو در ادامه چنین عنوان می‌کند: کاستی‌ها در همه جا وجود دارد. یک کاستی بزرگ در کشور ما این بوده که همواره فرهنگ و هنر به حاشیه رانده شده و جزو ضروریات تلقی نشده است، اما امروزه من خوشحال هستم که کسی دیگر احساس خجالت نمی‌کند که شغل اصلی‌اش هنر است. در این روند دستگاه‌ها می‌آموزند، جشنواره‌ها می‌آموزند و کار بهتر و بهتر می‌شود. همه اینها می‌توانند جفایی را که طی سال‌ها به فرهنگ و هنر رفته است، تصحیح کنند.

رئیس شورای داوران پنجمین دوره دوسالانه دامون‌فر در ادامه اظهار می‌دارد: برگزاری جشنواره‌هایی نظیر دوسالانه نقاشی دامون‌فر خبر بسیار خوبی است. سال‌هاست با جشنواره دامون‌فر همکاری دارم و در نخستین دوره‌اش به عنوان رئیس داوری حضور داشتم و سعی کردم هر چه از دستم برمی‌آید انجام دهم. در این سال‌ها شاهد بودم که چه جوانان بااستعدادی داریم و شوق و امید زیادی میان جوانان وجود دارد. این همه اشتیاق باورکردنی نیست و خوشحالم دامون‌فر برای زیر ٢٥ ساله‌های ایران رویداد حرفه‌ای برگزار می‌کند.

آغداشلو درباره محورهای خاص تعیین شده برای آثار رسیده به دبیرخانه پنجمین دوسالانه نقاشی دامون‌فر هم توضیح می‌دهد: تمام آثار رسیده به دبیرخانه را رصد کردم و دغدغه جوانان زیر 25 سال ایران را گسترده‌تر از تم موضوعی و محور خاص می‌دانم. به عقیده من هنرمند بزرگ خود به زبان دنیا و جامعه‌ای که در آن زندگی می‌کند، تبدیل می‌شود. هنرمندان اگر کارشان را درست انجام دهند و صادق باشند و بتوانند به زبان مردم دست پیدا کنند، آن وقت رسالت خود را انجام داده‌اند.

او با ستایش از برگزیدگان دوسالانه دامون‌فر در سال‌های گذشته، حضور آنها در جمع چهره‌های تثبیت شده نقاشی ایران را نشانگر موفقیت این دوسالانه می‌خواند و می‌افزاید:‌ تعداد آثار خوب در این دوره از دوسالانه آنقدر زیاد است که قطعا فضای گالری ملت برای آن کم است. در میان آثار این دوره آثار بسیاری هستند که به تنهایی روی پای خودشان می‌ایستند. نقاشی بسیاری از جوانان حاضر در دوسالانه دامون‌فر، از نقاشی‌های دوره جوانی من بهتر است. افسوس می‌خورم که به خاطر فضای محدود، آثار بسیاری از هنرمندان شایسته نمایش داده نمی‌شود. شاید خوب باشد از دوره‌های بعد برای رفع این مشکل کاتالوگی از آثار اصیل و پخته هنرمندان منتشر شود.

یکی از نکات جالب توجه دوسالانه دامون‌فر، سنت تجلیل از چهره‌های هنری کشور است. در چهار دوره قبلی این رویداد، به ترتیب آیدین آغداشلو، زنده یاد احمد اسفندیاری، پرویز کلانتری و لیلی گلستان تقدیر شدند. امسال هم قرار است از یکی از بزرگان هنری تجلیل شود.

نقاشی‌های برگزیده پنجمین دوسالانه نقاشی دامون‌فر تا دوم آبان در گالری پردیس ملت برپاست و در آن روز با برپایی اختتامیه و معرفی برگزیدگانش به کار خود پایان می‌دهد.

سجاد روشنی‌‌ /‌‌ گروه فرهنگ و هنر

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها