دکتر منوچهر قارونی ، با اشاره به اینکه سکته قلبی یک بیماری هزار چهره است و با چهرههای مختلف خود را نشان میدهد، گفت: هر شخصی نوار قلب خاص خود را دارد و به همین هر انسانی سکته خاص خود را دارد که ممکن است علایم کلینیکی آن یکسان نباشد.
وی اظهار کرد: هنگام بروز درد اگر بیمار بالاتر از سن 50 سال داشته باشد باید به فکر تنگی عروق کرونر بود که در برخی از افراد سنگینی جلوی سینه شاخص است و در برخیها نیز مچ دست راست و چپ دردناک میشود. نشانهها در برخی از افراد مانند درد گوارشی و ... حس میشود که این دردها باعث اشتباه بیمار و پزشک میشود.
قارونی خاظر نشان کرد: هیچکدام از این دردها با فعالیت و عصبانیت ایجاد نمیشود و این درد قلبی است که با فعالیت، غذا خوردن یا عصبانیت ایجاد میشود. یعنی اگر فردی عصبانی شد مچ دست راستش درد گرفت، باید به فکر بیماری قلبی بود یا اگر درد ناحیه معده داشت، قبل از اینکه فکر کنیم گاستریت یا زخم معده است، باید پزشک به طور کامل احتمال بیماری ایسکمیک را بررسی کند.
قارونی گفت: در افراد دیابتی ممکن است بیمار فقط با تابلوی ضعف و عرق شدید به پزشک مراجعه کند. جوانها بیشتر با احساس گرفتگی در گردن و تنگی نفس مراجعه میکنند و در افراد میانسال بالای 80 سال بدون هیچ سابقه از درد فقط با تابلوی ادم ریه و تنگی نفس ناگهانی مراجعه کنند.
این متخصص قلب و عروق در پایان گفت: با مشاهده چنین علائمی از بیماران نوار قلب گرفته میشود. گاه نشانهها به علت گرسنگی شدید و ترشح بیش از حد کاتکولامینها است که در هیپوتالاموس مغز باعث تحریک مرکز اشتها شده است. ( ایسنا )
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد