ساخت سری اول این مجموعه سال ۸۹ در مرکز پویانمایی صبا به اتمام رسید و در 13 قسمت از شبکههای سیما پخش شد. بوستان سعدی2 که هماکنون در حال پخش است، برای گروه سنی کودک و نوجوان در ۱۳قسمت دهدقیقهای تولید شده است. بوستان سعدی2 با تکنیک دوبعدی ساخته شده، ولی رنگآمیزی آن با کامپیوتر انجام شده است. مجید راستی و علی صمیمیزاد نویسندگان این مجموعه هستند که جلالالدین اکرمی بازنویسی آن را به عهده دارد.
داستانهای قدیمی ایرانی ازجمله بوستان سعدی، گنجینهای از حکایات شیرین و آموزنده است که اگر بدرستی به مخاطب کودک و نوجوان معرفی شود، میتواند موضوعات اخلاقی ارزندهای را به آنها عرضه کند.
مجموعه انیمیشن بوستان سعدی نیز با همین نیت ساخته شده است، این مجموعه حاوی داستانهایی است که براساس حکایت و پند و اندرزهایی از بوستان تهیه شده و تلاش شده تا در متن اصلی حکایتها کمترین دخل و تصرفی صورت گیرد، در این مجموعه، سعدی نقش راوی را ایفا میکند و ابیاتی از اشعارخود را نیز میخواند.
ملوس مراد، کارگردان و تهیهکننده این مجموعه تلویزیونی انیمیشن گفته است: داستان این انیمیشن برگرفته از حکایتهای بوستان سعدی است، اما تلاش شده آنچه که به صورت انیمیشن درمیآید، هم از لحاظ موضوعی پندآموز باشد و هم تصویر شاد را برای مخاطب به همراه داشته باشد، درواقع حکایتها همان چیزی است که در بوستان سعدی است، ولی با شاخ و برگ دادن به داستان سعی کردیم برای مخاطب جذاب باشد. با وجود این ما از متن و موضوع اصلی خارج نشدیم. طراحی شخصیتها با استفاده از المانهای قرن هفتم انجام شده است و سعی کردیم آن را با زمان حال تطبیق دهیم تا کودکان با آن ارتباط برقرار کنند و همچنین تلاش کردیم از هر چیزی که به لحاظ زمانی با این دوره همخوانی ندارد، استفاده نکنیم.
در تولید فصل دوم مجموعه انیمیشنی بوستان سعدی تیم سازنده تلاش کرده تا نمادها و طراحی جلوههای ویژه با فرهنگ و سنن مردم عصر سعدی همخوانی بیشتری داشته باشد، به همین دلیل به نظر میرسد سری دوم این مجموعه انیمیشن نسبت به سری اول منسجمتر و با تاریخ همخوانی بیشتری دارد، همچنین برای ارتباط بهتر با مخاطب کودک و نوجوان با شخصیتهای داستانی تلاش شده تا از دیالوگهای عامیانه و سادهتری استفاده شود که همین موضوع سهم بسزایی در جذابتر شدن این انیمیشن داشته است.
در این مجموعه شخصیتهای مردم کوچه و بازار به طور سنتی طراحی و نقاشی شدهاند. این مجموعه انیمیشنی، قهرمان اصلی ندارد و به غیر از شخصیت سعدی که راوی اصلی است، شخصیتهای هرقسمت این انیمیشن متفاوت هستند. (ضمیمه قاب کوچک)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
گفت وگوی اختصاصی تپش با سرپرست دادسرای اطفال و نوجوانان تهران:
بهروز عطایی در گفت و گو با جام جم آنلاین:
گفتوگوی «جامجم» با حجتالاسلام محمدزمان بزاز از پیشکسوتان دفاع مقدس در استان خوزستان