دبیر شورای عالی امنیت ملی در نشست سیاسی هفتگی با مدیران و کارشناسان دبیرخانه شورای عالی ضمن تشریح آخرین وضعیت تحولات منطقه، روند مذاکرات هسته ای ایران و 1+5 را تبیین کرد.
علی شمخانی شکل گیری بحران فزاینده در منطقه و ظهور موج سوم تروریسم را ناشی از تلاش غرب و به ویژه آمریکا برای شکل دهی هندسه سیاسی جدید در خاورمیانه، فارغ از واقعیت ها و ضرورت های فرهنگی، سیاسی و اجتماعی ذکر کرد و افزود: تنها رهآورد سیاست های اشتباه غرب برای مردم منطقه، بی ثباتی، ناامنی و نابودی سرمایه های اقتصادی و انسانی بوده است.
وی با بیان اینکه ناامنی های امروز در عراق، سوریه، فلسطین و لبنان به طور قطع با هدف تامین امنیت رژیم صهیونیستی و درگیر ساختن ظرفیت های عظیم جهان اسلام دنبال می شود، گفت: سیاستها و رفتار آمریکا و همپیمانان منطقه ای آن که زمینه ساز ایجاد داعش گردید و همچنین پشتیبانی از آن برای تحقق اهداف منطقه ای نظام سلطه، موضوع پنهانی نیست.
شمخانی با اشاره به 5 نوبت بارریزی مهمات برای نیروهای داعش از سوی نیروهای ائتلاف در منطقه جلولا در استان دیالی عراق گفت: تکرار این عملیات از سوی ائتلاف به اصطلاح مقابله با داعش، فرضیه سهوی بودن این اقدام را به کلی منتقی نموده است.
نماینده مقام معظم رهبری تداوم اتخاذ رویکرد دوگانه در برابر تروریسم و به ویژه حمایت از معارضان مسلح برای مداخله در امور داخلی سوریه را موجب توسعه بحران و بی نتیجه ماندن ائتلاف ها و کنفرانس ها دانست و افزود: تنها راه حل موضوع سوریه احترام به دموکراسی و اراده مردم این کشور در تعیین سرنوشت خود و کمک به تقویت امنیت به منظور فراهم شدن زمینه گفتوگوهای فراگیر میان طرفهای سوری است.
شمخانی گفت: اولین گام در این مسیر برقراری آرامش، جلوگیری از ورود تروریستهای خارجی به سوریه و قطع کمک های مالی و تسلیحاتی به تروریستها است.
وی فشارهای آمریکا به مسئولان لبنانی برای نپذیرفتن هدیه تسلیحاتی ایران جهت مقابله با تروریسم را نمونه دیگری از تمایل این کشور به استمرار ناامنی در منطقه و در تناقض با ادعای مبارزه با ترریسم عنوان کرد و افزود: بی شک اتخاذ این رویه نمی تواند خارج از چارچوب سیاست محوری حمایت از رژیم صهیونیستی و ضعیف نگاه داشتن ارتش لبنان ارزیابی شود.
نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی در خصوص نامه اخیر اوباما به رهبر معظم انقلاب اسلامی گفت: نامه نگاری رئیس جمهور آمریکا دارای سابقه چندین ساله است و در برخی موارد نیز پاسخ هایی به این مکاتبات ارایه شده است.
وی با انتقاد از رویکردهای دوگانه هیات حاکمه آمریکا که در مکاتبات محرمانه و مواضع اعلامی دارای تناقض های آشکار می باشد، این روش را صرفا اقدامی با هدف تاثیر گذاری بر فضای داخلی این کشور عنوان کرد و افزود: مواضع صریح، شفاف و قاطع جمهوری اسلامی در موضوع هسته ای مجددا به رییس جمهور ایالات متحده آمریکا یادآوری و بر عدم پذیرش برنامه غنی سازی نمایشی از سوی جمهوری اسلامی ایران تاکید شده است.
دبیر شورای عالی امنیت ملی افزود: ایران به طور قطع در جریان مذاکرات هسته ای، تعهداتی فراتر از «ان.پی.تی» را نخواهد پذیرفت.
شمخانی با اشاره به روند گفتوگوهای هسته ای ایران با کشورهای 1+5 ضمن تاکید بر تداوم پایبندی جمهوری اسلامی ایران به سیاست گفتوگوها و شفافیت کامل در برنامه صلح آمیز هسته ای کشور خاطرنشان کرد: همکاری های ایران با آژانس بین المللی انرژی اتمی مبتنی بر شفافیت عملکرد و در چارچوب ان.پی.تی و حتی در برخی موارد فراتر از آن بوده و بازرسی های بی شمار آژانس از تاسیسات هسته ای و حتی نظامی جمهوری اسلامی این موضوع را تایید نموده است.
وی افزود: ایران به تمام تعهدات خود در چارچوب برنامه اقدام مشترک عمل کرده و با حسن نیت وارد گفتوگوها شده است و در صورتی که طرف مقابل رویکرد منطقی، غیر سیاسی و مبتنی بر واقعیت ها داشته باشد دستیابی به توافق در مذاکرات هسته ای به سرعت قابل حصول خواهد بود.
شمخانی با تاکید بر عزم جمهوری اسلامی ایران برای پیگیری برنامه صلح آمیز هسته ای به منظور تامین نیازهای واقعی اظهار داشت: در مسیر همکاری گسترده و پر دامنه ایران و آژانس کلیه تحریم های اعمال شده که غیرقانونی و ظالمانه است باید برداشته شوند.
نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی، مشکل اصلی هیات حاکمه آمریکا را هزینه کردن حیثیت، وجهه و منابع مالی این کشور برای حفظ منافع اسرائیل دانست و افزود: متاسفانه سیاست های آمریکا در منطقه توسط رژیم صهیونیستی مدیریت می شود و این رژیم نیز در مقابل از هیچ ابزاری برای تحقیر آمریکا فروگذار نکرده است.
وی گفت: اگر فهرستی از هزینههایی که رژیم صهیونیستی برای مردم آمریکا ایجاد کرده و منافع ملی این کشور را به مخاطره انداخته است برای افکار عمومی آمریکا ارایه شود، بعید به نظر می رسد که دولت این کشور بتواند همچنان به صورت افسار گسیخته از این رژیم حمایت نماید.
شمخانی یکی از دلایل اصلی کند بودن روند دستیابی به توافق در مذاکرات هسته ای را تعهد مطلق آمریکا به جلب رضایت رژیم صهیونیستی ذکر کرد و افزود: تداوم این سیاست ضمن ایجاد موانع جدی در مسیر دستیابی به توافق، اثرات بازدارنده خود را بر فضای مذاکرات تحمیل خواهد کرد.(ایسنا)
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد