عباداله فتحاللهی با بیان اینکه یک میلیون و 150 هزار نفر از جمعیت تهران در بافت فرسوده سه معرفهای زندگی میکنند، افزود: 300 هزار پارسل در تهران فاقد استاندارد هستند، ولی اگر همه دست به دست هم دهیم و هرچه از این مساحت را تحت تاثیرنوسازی قرار دهیم، به همان میزان امنیت مردم بالا میرود.
در نگاه نوسازی باید بلوکمحور حرکت کنیم
مدیرعامل سازمان نوسازی شهرداری تهران با تاکید بر اینکه در نگاه نوسازی باید بلوکمحور حرکت کنیم، گفت: پارسل، بلوک و محله مفاهیمی است که در نوسازی با آن مواجه هستیم. پارسل یک قطعه زمین دارای سند و بلوک چند قطعه زمینی است که یک واحد شهری را تشکیل میدهد و چند بلوک نیز در کنار هم یک محله است.
نوسازی محلهای با همکاری سایر دستگاهها میسر است
وی در ادامه با بیان اینکه نوسازی قابلیت استمرار حیات برای نسلهای آتی در شهر را دارد، اظهار کرد: هرچه از امکانات گستردهتری برای این کار استفاده کنیم، زیرساختهای قویتری خواهیم داشت، ولی اگر امکانات کم باشد، مجبوریم نجات جان مردم را در اولویت قرار دهیم. اگر سازمان نوسازی تنها باشد، تنها نوسازی مسکن را انجام میدهد ولی اگر سایر دستگاهها به کمک ما بیایند، نوسازی محلهای انجام میشود.
وی به مشکلات ثبتی بافتهای فرسوده اشاره کرد و گفت: یکی از معضلات ما در بافتهای فرسوده عقبماندگی تاریخ در بحث اسناد سجلی است که به خاطر مشکلاتی که در طول تاریخ داشتند این مشکلات ایجاد شده است، به طور مثال بعد از 20 سال نداشتن سند عمده مشکل ماست.
مدیرعامل سازمان نوسازی شهرداری تهران، با تاکید بر اینکه نوسازی یک اقدام جهادگونه و اعتقادی میطلبد، ادامه داد: در مدیریت شهری امیدواریم که مدیریت جهادی به شعار تبدیل نشود و الگوی رفتاری باشد، به طوریکه همه خالصانه ورو پیدا کرده و در نوسازی بافت فرسوده نقشی داشته باشند، چراکه این کار نجات انسانهایی را برعهده دارد که خود قادر به نجاتشان نیستند؛ در کشور ما وقتی حادثهای پیش میآید همه به کمک میروند، اما چرا ایستادهایم تا زلزله بیاید و آن زمان ایثار خود را نشان دهیم. در اردوگاه آموزش نظامی شعاری داریم که به هر میزان در زمان آموزش عرق بریزیم، در جنگ خون کمتری ریخته میشود. در امر نوسازی نیز به هر میزان که قبل از حادثه تلاش کنیم، به همان نسبت از تلفات زلزله کم میکنیم.
تولید 199 هزار واحد مسکونی توسط مردم در بافت های فرسوده
مدیرعامل سازمان نوسازی شهرداری تهران با بیان اینکه 199 هزار واحد مسکونی دارای استاندارد نظام مهندسی توسط مردم تولید شده است، گفت: زیرساختها نیز باید پا به پای نوسازی مردمی توسعه پیدا کند. به طور مثال ایستگاههای آتشنشانی، فضاهای فرهنگی، مذهبی، خانه بهداشت، آموزش و پرورش، آب، برق و فاضلاب نیزگسترش پیدا کند که مسئولیت این بخش بر دوش شهرداری یا دولت است.
به گفته فتحاللهی، نوسازی مرکز کشور یک نوسازی دینامیک است، زیرا شهر به صورت جزیرهای رشد نمیکند و یک بستر اجتماعی است. تجربیات به ما اثبات کرده که قبل از نوسازی بافتهای فرسوده در یک منطقه باید بر روی معضلات اجتماعی و فرهنگی آن تمرکز کنیم.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی عیدانه با نخستین مدالآور نقره زنان ایران در رقابتهای المپیک
رئیس سازمان اورژانس کشور از برنامههای امدادگران در تعطیلات عید میگوید
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با دکتر محمدجواد ایروانی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی شد