عبده‌تبریزی:

بخش زیادی از معوقات بانکی مربوط به سازندگان ساختمان‌های گران‌قیمت است

مشاور وزیر راه و شهرسازی گفت: بخش زیادی از معوقات بانکی مربوط به سازندگان ساختمان‌های گران‌قیمت است که در رکود اقتصادی موجود گرفتار شده‌اند.
کد خبر: ۷۴۰۴۸۴
بخش زیادی از معوقات بانکی مربوط به سازندگان ساختمان‌های گران‌قیمت است

به گزارش فارس، حسین عبده‌تبریزی در جلسه هیات مدیره کانون شرکت‌های لیزینگ ایران با انتقاد از وام‌های کلان ساخت که به برج‌سازی یا واحدهای تجاری لوکس در کلانشهرها در آن زمان اختصاص یافت، افزود: به این ترتیب کشور با حجم وسیعی از واحدهای خالی مواجه شد که خرید آن از توان خرید مصرف‌کنندگان خارج است و در شرایطی که کشور با حجم زیاد متقاضی مواجه است، پول‌ها در بخشی هزینه شده است که کارایی ندارد.

وی بخش زیادی از معوقات بانکی کشور را مربوط به ساختمان‌های گران‌قیمت برشمرد که به دلیل ناتوانی سازندگان در فروش آنها، توان بازپرداخت را نداشته‌اند و این یعنی اخلال شدید در اقتصاد کشور.

عبده‌تبریزی با اشاره به بحث لیزینگ مسکن نیز اظهار کرد: نامه‌ای را پیرو نامه‌های قبلی خطاب به بانک مرکزی تنظیم خواهیم کرد تا لیزینگ‌ها را درخصوص لیزینگ مسکن و در چارچوب برنامه‌هایشان آزاد بگذارند.

وی با اشاره به عدم ارائه تسهیلات از طرف بانک مسکن به گروه اقشار با درآمد بالاتر که متقاضی خرید مسکن گران‌قیمت‌تر هستند، گفت: بانک مرکزی می‌تواند ضمن تعیین سقف تسهیلات پرداختی لیزینگ‌ها به آنها، در تامین سرمایه نیز کمک کند چون این بخش نیازمند سرمایه زیادی است که باید لیزینگ‌ها سازوکار آن را جهت عملیاتی شدن تعریف کنند.

عبده با اشاره به تجربه‌ای که یکی از بانک‌های خصوصی در سال 1380 در این خصوص به دست آورده، تصریح کرد: در آن مقطع، بازار خالی وام‌های 150 و 200 میلیونی را هدف قرار دادیم و به متقاضیان آن واگذار کردیم که موفق نیز بود؛ لیزینگ‌ها نیز می‌توانند با تفکیک برنامه‌های خود به 2 بخش چشم‌انداز بلندمدت و کوتاه‌مدت درخصوص لیزینگ مسکن، در هر قسمت برنامه جامعی را تدوین کنند.

مشاور وزیر راه وشهرسازی افزود: لیزینگ‌ها می‌توانند در بخش چشم‌انداز بلندمدت با ادعای این‌که چون نظام بانکداری مصرفی را خوب می‌شناسند و نیز از یکسری مزایا نسبت به بانک مسکن در ارائه تسهیلات به متقاضیان، برخوردارند خواستار ارائه تفاوت نرخ سود همچون بانک مسکن باشند، به عنوان مثال هر زمان که بنیاد مسکن می‌خواهد به کم‌درآمدها وامی را درخصوص مسکن اختصاص دهد، لیزینگ می‌توانند کمک کنند و وام‌های کوچک و حتی ارزان‌تر از بانک مسکن را پرداخت کنند.

وی با اشاره به این‌که درحال حاضر نظام بانکی نیازمند این است که بازنگری اساسی در فعالیت‌های خود داشته باشد، گفت: این امر موجب می‌شود تا بار مشکلات بانک‌های دولتی و خصوصی نیز کاهش یابد و در پی آن تجدید ساختار جدی در بانک‌ها و موسسات مالی و اعتباری رخ می‌دهد تا بتوانند سلامت خود را به دست آورند و از قید کسری‌هایی که با آن مواجهند، رها شوند.

وی تاکید کرد: درحال حاضر، عملیاتی کردن لیزینگ مسکن می‌تواند به تقویت بازار رهن منجر شود و این بسیار خوب و از لحاظ اقتصادی اثرگذار است.

مشاور مدیریت و تامین مالی وزیر راه و شهرسازی، شرایط رکودی حاکم بر کشور را از مشکلات صنعت لیزینگ برشمرد و گفت: بازپرداخت وام 25 درصد برای بخش مسکن می‌تواند مشکلات بازپرداخت را در پی داشته باشد و در این خصوص دولت می‌تواند همانند وام مسکن تفاوت سود را پرداخت کند و باید رایزنی‌های دقیق صورت پذیرد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها