بیش از 2000 نیروی گارد ملی برای کمک به مقابله با شورش‌های احتمالی در شهر فرگوسن به حالت آماده‌باش در آمده‌اند

دومین شب خشم در شهرهای آمریکا

حالا دیگر صدای اعتراض به کشته شدن یک نوجوان سیاهپوست در شهر فرگوسن ایالت میسوری به دست نیروی پلیس، در تمام شهرها و ایالت‌های این کشور شنیده می‌شود. با گسترده شدن این اعتراضات، میزان خشونت پلیس و تعداد دستگیرشدگان نیز افزایش یافته است. در این میان، مقامات آمریکایی از جمله رئیس‌جمهور این کشور بدون اشاره به خشونت‌های پلیس، مردم را به آرامش دعوت کرده‌اند. از سوی دیگر به نظر می‌رسد با مصاحبه تازه دارن ویلسون، افسر پلیس شلیک‌کننده به مایکل براون، بار دیگر بر میزان اعتراضات افزوده شود.
کد خبر: ۷۴۳۰۰۸

به گزارش جام‌جم و به نقل از بی.‌بی.‌سی، از شهرنیویورک تا سیاتل آمریکا سه‌شنبه شب شاهد برگزاری این اعتراضات آرام بود؛ البته در برخی شهرها همچون اوکلند در ایالت کالیفرنیا، درگیری و خشونت‌هایی گزارش شد. به گفته خبرنگاران، اگرچه خشونت‌های سه‌شنبه در شهر فرگوسن همانند شب گذشته آن نبود، اما 44 نفر معترضان در این شهر دستگیر شدند. شلیک گاز اشک‌آور و شکسته شدن برخی از شیشه‌ها از جمله اقداماتی بود که سه‌شنبه شب بار دیگر در شهر فرگوسن مشاهده شد. در همین حال گفته می‌شود فرماندار ایالت میسوری بیش از 2000 نیروی گارد ملی را برای کمک به مقابله با شورش‌های احتمالی در شهر فرگوسن به حالت آماده‌باش در آورده است.

علاوه بر فرگوسن، دیگر شهرهای آمریکا از جمله نیویورک، کلیولند، لس‌آنجلس، اوکلند، آتلانتا، پورت لند، شیکاگو و بوستون دوشنبه شب شاهد حضور معترضان بود. در اوکلند ماشین‌های پلیس مورد حمله شدید معترضان قرار گرفت. گفته می‌شود بیش از 2000 نفر در این شهر تظاهرات کرده بودند که پلیس بیش از 40 نفر از آنها را دستگیر کرد.

تظاهرات‌‌کنندگان علیه نژادپرستی پلیس شعار داده و روی پلاکاردهای آنها عباراتی چون «جان سیاهان هم ارزش دارد» و «به‌نژادپرستی پایان دهید»، به چشم می‌خورد. گزارش شده است که در شهر میانوپولیس ایالت مینسوتا هم یک خودرو، گروهی از معترضان به قتل مایکل براون را به عمد زیر گرفته است. در این حادثه چندین نفر زخمی شده‌اند.

واکنش اوباما و درخواست سازمان ملل

در همین حال، باراک اوباما که به شیکاگو سفرکرده بود تا روی مساله مهاجران تمرکز کند، سفرش تحت الشعاع خشونت‌های فرگوسن قرار گرفت. همین موضوع موجب شد تا او سه‌شنبه شب در سخنانی نسبت به این اتفاقات واکنش نشان دهد.

وی در این زمینه اظهار کرد: اقدامات ویرانگر عمل مجرمانه محسوب می‌شود و عاملان آن تحت پیگرد قرار می‌گیرند. من به کسانی که فکر می‌کنند آنچه در فرگوسن رخ داده می‌تواند بهانه‌ای برای بروز خشونت باشد، می‌گویم هیچ دلیلی ندارد که شما بخواهید جامعه خودتان را تخریب کنید. اوباما افزود: می‌دانم که بسیاری از مردم از این تصمیم ناراحت هستند. این ناامیدی که ما شاهدش هستیم، درباره یک حادثه خاص نیست. آنها ریشه عمیقی در بسیاری از جوامع رنگین پوست دارند که حس می‌کنند قوانین ما همواره غیر منصفانه اجرا می‌شود. راه‌های سازنده‌ای برای بیان و مطرح کردن این ناامیدی‌ها وجود دارد؛ راه‌های مخربی نیز برای واکنش وجود دارد؛ آتش زدن ساختمان‌ها، خودروها و تخریب اموال و به خطر انداختن جان مردم مخرب است و هیچ توجیهی برای آن پذیرفتنی نیست. اقدامات مذکور عمل مجرمانه است و عاملان آن تحت پیگرد قرار می‌گیرند.

اتفاقات فرگوسن واکنش دیگر کشورها و سازمان‌های بین‌المللی را نیز همراه داشته است. در همین ارتباط، کنستانتین دوگلف، سفیر حقوق بشر وزارت امور خارجه روسیه در این باره اظهار کرد: تحولات فرگوسن و دیگر شهرهای آمریکا چالش جدی برای جامعه این کشور و ثبات در ایالات متحده محسوب می‌شود. تبعیض نژادی و تنش‌های قومی بزرگ‌ترین چالش برای دموکراسی آمریکا، ثبات و یکپارچگی جامعه این کشور است. ما امیدواریم مقام‌های واشنگتن به صورت جدی به مسائل و دیگر موارد مربوط به حقوق بشر بپردازند و از وقوع موارد اینچنینی جلوگیری کنند. زید رعد الحسین، کمیسیونر عالی حقوق بشر سازمان ملل نیز گفت که همچنان نگران کشته شدن نوجوانان و جوانان سیاهپوست آمریکایی توسط افسران پلیس و بالای زندانیان سیاهپوست آمریکایی است. وی در بیانیه‌ای خواستار آرامش در آمریکا شد و از نبود اعتماد وعدالت در سیستم قضایی و پلیس ایالات متحده ابراز تاسف کرد.

مصاحبه افسر قاتل

موج تازه اعتراضات پس از آن آغاز شد که باب مک کولاچ، دادستان منطقه سنت لوئیس دوشنبه شب حکم برائت دارن ویلسون را اعلام کرد. در این میان برخی کارشناسان می‌گویند یکی از دلایل بی نتیجه بودن پرونده قتل مایکل براون، وجود دادستانی همچون مک کولاچ بوده است. در همین خصوص، لیزا بلوم، یکی از کارشناسان حقوقی اظهار کرد: « دادستان این پرونده در بیش از سه ماه گذشته، به هیچ شکایتی رسیدگی نکرد. همچنین این دادستان فردی است که با سازمان محل کار ویلسون، همکاری و ارتباطات نزدیکی دارد. در واقع مک کولاچ به جای آن‌که دادستان این پرونده باشد، در نقش وکیل مدافع ویلسون ظاهر شد».

در بحبوحه این اتفاقات، دارن ویلسون سه‌شنبه شب با شبکه خبری ای.‌بی.‌سی مصاحبه‌ای انجام داد که احتمال می‌رود اظهارات او بار دیگر موجب برافروخته شدن خشم مردم شود. او ادعا کرد که کارش کاملا منطقی بوده و آن را به دلیل حفاظت از جانش انجام داده است. ویلسون که براساس گزارش کالبد شکافی، 12 بار به براون شلیک کرد، ادامه داد: کاری را که انجام دادم، در کمال هوشیاری بود.

بنا به گزارش دادگاه، ویلسون هنگام درگیری در ماشین پلیس با براون، دو بار به سمت او شلیک کرده است. ویلسون در دادگاه گفت پس از شلیک این دو گلوله، براون از ماشین پیاده و به سمتش حمله ور شد. ویلسون گفته همین موضوع باعث شد تا چند بار به سمت براون شلیک کند. اما کارشناسان این پرسش را مطرح می‌کنند که یک نوجوان زخمی و غیر مسلح چگونه می‌تواند تهدیدی برای پلیس باشد تا مجبور شود چند گلوله به سر او شلیک کند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها