حمید چیت چیان با اعلام اینکه ورودی آب به سدها همچنان کمتر از آب خروجی است، گفت: موضوع مدیریت مصرف آب و کاهش مصارف در بخش های شرب، صنعت و کشاورزی یک الزام است و باید همیشه صورت بگیرد.
وزیر نیرو اظهارداشت: با وجود بارندگیهای مناسب در سال آبی جاری، میزان ورودی آب به سدهای کشور همچنان کمتر از آب خروجی از سدها است.
چیت چیان افزود: میزان بارش ها در سال آبی جاری در مقایسه با متوسط 47 سال گذشته حدود 30 درصد افزایش یافته، اما متاسفانه هنوز در سدها میزان ذخیره آب رو به کاهش است.
وی علت کاهش ذخیره سدها با وجود افزایش 30 درصدی بارش ها را پایین آمدن حجم ورودی آب سدها در مقایسه با خروجی آنها عنوان و ابراز امیدواری کرد: این روند تا پایان آذرماه تغییر کند و در ادامه سال آبی جاری بارش های بیشتری داشته باشیم.
چیت چیان گفت: موضوع مدیریت مصرف آب و کاهش مصارف در بخش های شرب، صنعت و کشاورزی یک الزام است و باید همیشه صورت بگیرد. اگر تصور کنیم که با چند نوبت بارش مناسب مشکلات برطرف شده، تفکر ناصحیحی است چرا که کشور ما یک کشور خشک و نیمه خشک است و همواره به مدیریت مصرف آب نیازمندیم.
وزیر نیرو درباره برنامه تامین آب شرب روستایی گفت: تا سال 92 هیچ ردیف ملی برای آب روستایی نداشتیم که در سال جاری 200 میلیارد تومان به این موضوع اختصاص یافت و این رقم در سال 94 با دو برابر افزایش 400 میلیارد تومان پیش بینی شده است.
وی افزود: امسال یک حرکت جدی در جهت تامین آب شرب روستایی آغاز میشود و سال آینده شاهد تحرک بیشتری در این بخش خواهیم بود.
چیت چیان با بیان اینکه 920 مجتمع آبرسانی روستایی در اولویت برنامههای وزارت نیرو قرار دارد گفت: تکمیل این تعداد مجتمع آبرسانی نیازمند 4770 میلیارد تومان اعتبار است در حالی که اعتبار دولتی برای سال آینده 400 میلیارد تومان پیش بینی شده و امکان دارد که از محلهای دیگر نیز 200 میلیارد تومان اختصاص دهیم.
وزیر نیرو با تاکید بر اینکه اجرای مجتمع های آبرسانی روستایی نیازمند ورود بخش خصوصی جهت تسریع در تکمیل آنها است افزود: تکمیل مجتمع های آبرسانی روستایی با اعتبار دولتی دستکم نیازمند 8 سال زمان است که تنها راه عبور از این موضوع که به تصویب شورای عالی آب رسیده، سرمایه گذاری بخش خصوصی در این زمینه است.
وی افزود: براساس تصمیم شورای عالی آب، تا جایی که امکان دارد ساخت مجتمع های آبرسانی از اعتبار دولتی انجام میشود و سایر مجتمع ها از طریق بخش خصوصی احداث میشود تا خودشان بهرهبرداری کنند و دولت آب را به صورت تضمینی از این بخش خریداری کند.
چیت چیان با بیان اینکه اگر بتوانیم از ساز و کارهای بیع متقابل و BOO و BOT در طرح های آبرسانی شهری استفاده کنیم، سرعت اجرای طرح ها فوقالعاده افزایش مییابد، افزود: به تازگی مشارکت بخش خصوصی به ارزش 3000 میلیارد تومان را جلب کردیم و 7000 میلیارد تومان نیز طرح های جدید وجود دارد تا با استفاده از این ساز و کار اجرا شود.(مهر)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با «جامجم» مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد