صابر ابر اجرای این مراسم را برعهده دارد و او در ابتدا از مردم و هنرمندان حاضر در جمع خواست یک دقیقه برای آرامش مرتضی احمدی سکوت کنند.
پرسپولیسیها بنری را در تالار وحدت نصب کردهاند که روی آن این جمله نوشته شده است: آهای پرسپولیسیها عمو مرتضی رفت.
لحظه به لحظه بر تعداد جمعیت حاضر در تالار وحدت اضافه میشود و چهرههای هنری بسیاری از جمله فریدون شهبازیان در جمع حضور دارند.
بهزاد فراهانی اولین سخنران این مراسم بود و در ادامه این مراسم مرضیه برومند نیز به به سخنرانی پرداخت.
صابر ابر پس از پایان سخنان برومند، به این نکته اشاره کرد که پیشنهادی که همیشه مرتضی احمدی به او میداده این بوده که لبخند را از یاد نبر. برای این مراسم هم هرچقدر دنبال عکس بدون لبخند او گشتهاند، چیزی پیدا نکردهاند.
افشین پیروانی فوتبالیست دیگر سخنران این مراسم است. پیروانی در سخنانی گفت: با مرتضی احمدی رابطه نزدیکی داشتم و امروز برگی از شناسنامه تاریخ باشگاه را از دست دادیم. او هر کاری میخواست بکند آن را با عشق و تعصب انجام میداد.
وی افزود: روزی احمدی به من گفت «من وقتی همسرم را از دست دادم ازدواج نکردم» وقتی از او دلیلش را پرسیدم، گفت «چون می خواهم وقتی از این دنیا میروم و همسرم را میبینم پیش او سربلند باشم و بگویم من به پای عشق تو ایستادم و دیگر ازدواج نکردم». او به من با این کار درس زندگی داده است.
پیروانی در پایان آرزو کرد هیچ نیازمندی در هیچ قشری در ایران وجود نداشته باشد.
در ادامه بهرنگ بقایی نوه مرتضی احمدی روی سن آمد و گفت: از همه کسانی که از روی لطف کمک کردند تشکر میکنم. باباجون غیر از تمام وجوه هنری که داشت برای ما پدر بزرگواری بود. ویژگی او این بود که طوری زندگی کرد که ما نیاز به هیچ کمکی پیدا نکردیم.
وی یادآور شد: در روزهای آخر که او در بیمارستان بستری بود، یک بار به من گفت: «سر من بلند است و عزت خود را حفظ کردم». اگر کمکی هم بود دوستان از روی لطفشان انجام دادند و باباجون هیچگاه درخواستی از کسی نداشت.
حجتاله ایوبی رییس سازمان سینمایی سخنران بعدی این مراسم است.
امروز یک الگو را به خاک میسپاریم
ایوبی در سخنانی گفت: مرتضی احمدی نام نیکی است که همواره در ایران عزیز خواهد ماند.
رییس سازمان سینمایی تصریح کرد: امسال پاییز دردناک و خزان غم آوری داشتیم. امیدوارم ادب، آداب و بزرگ منشی این مرد بزرگ الگوی همه ما باشد.
وی با اشاره به سخنان مرضیه برومند، متذکر شد: ما مدیران باید به وظیفه خود عمل کنیم و امیدوارم بتوانیم این کار را انجام دهیم.
ایوبی در پایان سخنانش یادآور شد: امروز ما یک الگو را به خاک میسپاریم.
در ادامه علی مرادخانی معاون هنری وزیر ارشاد هم سخنرانی کرد و با اشاره به آشنایی با مرتضی احمدی و دیدارهایی که با هم داشتند، درباره شخصیت زنده یاد گفت: وقتی کسی به دیدن آقای احمدی میرفت، تا یک هفته با انرژی بود چون زنده یاد احمدی خاطراتی را میگفت و وجوهی را از تهران تعریف میکرد که کمتر کسی آنها را میدانست یا بیان کرده بود.
مرادخانی یادآور شد: او در حوزه تهران شناسی و موسیقی فعالیتهایی داشت و ما حتی فعالیتهایی را در حوزه تهران شناسی و موزه موسیقی برای او در نظر گرفته بودیم تا در بخش فرهنگ و تاریخ دوره معاصر از تجربیات او بهرهمند شویم.
معاون هنری وزیر ارشاد با خواندن فاتحه در پایان گفت: حیف است چنین مرد بزرگ و استادی را بدون دعا و فاتحه راهی بهشت زهرا کنیم.
ابر همچنین اعلام کرد مراسم هفتم زنده یاد احمدی توسط باشگاه پرسپولیس در قالب یک مراسم یادبود برگزار خواهد شد.
پوسترهای متعددی با عکسهای مرتضی احمدی در محوطه نصب تالار وحدت نصب بود که روی یکی از آنها نوشته شده بود: گله از چرخ ستمگر بکنم یا نکنم.
در ادامه نماز میت توسط حجتالاسلام دعایی بر پیکر مرتضی احمدی خوانده شد و تشییع پیکر احمدی به سمت بهشت زهرا آغاز شد.
ایرج نوذری، بهمن مفید، سهیل محمودی، سعید پورصمیمی، منصور ضابطیان، حمید شاه آبادی، حسین طاهری مدیر کل هنرهای نمایشی، ایرج راد مدیر عامل خانه تئاتر، اسماعیل خلج، شهره سلطانی و مریم بوبانی از جمله حاضران در این مراسم بودند. (مهر)