پیام تسلیت مدیر کل صدا و سیمای بوشهر؛

خادم صادق ملت

پارازیت‌اندازی روی موج پاستور - جام‌جم؛ چرا؟

دور تازه‌ای از هجمه‌های سیاسی به رسانه ملی در حالی آغاز شده که فقط دو ماه از انتصاب رئیس جدید صداوسیما می‌گذرد.
کد خبر: ۷۵۶۱۵۴
پارازیت‌اندازی روی موج پاستور - جام‌جم؛ چرا؟

حملات صورت گرفته به سیاست‌های رسانه ملی پس از آن آغاز شد که با وجود بیش از 6000 ساعت حضور مقامات دولتی در برنامه‌های رادیو و تلویزیون، رئیس‌جمهور، صداوسیما را به همراهی نکردن با دولت متهم کرد پس از آن برخی دیگر از چهره‌های دولتی یا نزدیک به دولت، بر رسانه ملی تاختند که چرا موضعی واگرایانه نسبت به پاستور در پیش گرفته است. نکته جالب آنجاست که نقدهای مطرح شده علیه صداوسیما بلافاصله توپخانه رسانه‌ای یکی از جریانات سیاسی کشور را فعال کرده و در روزهای اخیر برخی روزنامه‌های اصلاح‌طلب نه فقط صداوسیما را متهم به نگاه یکطرفه به رقابت‌های سیاسی کردند، بلکه برای دولت نسخه‌پیچی کرده و خواستار کاهش بودجه صداوسیما و افزایش حمایت دولتی از رسانه‌های همسو با خود شدند!

هرچند گمانه‌های مختلفی درباره چرایی شکل‌گیری دور جدید حملات به صداوسیما مطرح شده، ولی نکته جالب توجه، زمان آغاز این انتقادات است؛ نقدهایی که گرچه پس از مطرح شدن گلایه رئیس‌جمهور شدت گرفت، اما بیشتر ماهیتی تخریبی نسبت به رسانه ملی دارد تا حمایت از دولت یازدهم. بعضی رسانه‌ها با گرایشات روشن سیاسی، پس از آن آتش حملات خود نسبت به صداوسیما را شعله‌ور کردند که صداوسیما ویژه‌برنامه‌های اثرگذاری را در ارتباط با حماسه 9دی منتشر کرد و پنج سال پس از این روز، نسبت به بازخوانی فتنه88 اقدام کرد. به‌نظر می‌رسد این برنامه‌ها برای بخشی از جریانات سیاسی مدعی نزدیکی با دولت خوشایند نبوده و به‌همین دلیل بلافاصله پس از ایام گرامیداشت 9دی، به بهانه اظهارات رئیس‌جمهور اما در واقع با هدف تخریب مواضع صداوسیما در ارتباط با معرفی ریشه‌های فتنه، ریاست این سازمان را هدف گرفته و با کلی‌گویی و بدون اشاره به یک برنامه مشخص، صداوسیما را هدف انتقادات خود قرار دادند.

بی‌تردید رسانه ملی بسان هر رسانه دیگری نیازمند نقد، آسیب‌شناسی و بررسی دقیق مواضع و سیاست‌ها بوده و چه مدیران پیشین این سازمان و چه ریاست کنونی آن، از نقدهای منصفانه استقبال می‌کنند؛ با این حال روشن نیست چرا منتقدان رسانه ملی این روزها بر طبل کلی‌گویی و مبهم‌گویی نواخته و به‌کلی مواضع صداوسیما را انکار کرده، بی‌آن‌که نشانه‌ای برای اثبات ادعاهای خود ارائه کنند. همین فرار از استدلال بر پایه مصادیق روشن، این نگرانی را دامن می‌زند که مبادا منتقدان، مخالف مواضعی هستند که چنان اصولی است که حتی اشاره به آن را به سود خود نمی‌دانند؟!

هرچند منتقدان دست‌کم در مقام نظر، بارها بر ضرورت استقلال رسانه‌ها تاکید کرده و دولت یازدهم نیز شعار خود را دخالت نکردن در حوزه‌های رسانه‌ای قرار داده است، ولی معلوم نیست چرا حامیان رسانه مستقل، این روزها بر طبل همسویی بیش از پیش رسانه ملی با دولت کوبیده و برای نقد رسانه ملی که به‌نظر می‌رسد بیشتر ریشه‌های تاریخی دارد، از چهره‌های دولتی هزینه می‌کنند؟ شاید هوشمندانه این باشد که مقامات دولتی با بازخوانی دلایل مخالفت برخی رسانه‌ها با صداوسیما، مراقب این دام باشند که مبادا افرادی پشت‌سر دولت سنگر بگیرند که نه اعتقادی به دفاع از دولت دارند و نه تعهدی در حمایت از سیاست‌های نظام.

نگاهی گذرا به نقدهای روزهای اخیر نسبت به صداوسیما نشان می‌دهد پارازیت‌اندازهای کنونی روی موج روابط پاستور و جام‌جم، از گلایه‌های رئیس‌جمهور ـ که شاید برآمده از ارائه اطلاعات نادرست به ایشان است – استفاده ابزاری کرده و در واقع درصدد هستند تا به نام حمایت از دولت، بی‌اعتمادی به رسانه ملی را دامن زده و فضا را برای توسعه رسانه‌هایی مهیا کنند که روشن نیست منافع ملی کشورمان را مدنظر قرار دهند.

این منتقدان که امیدوارند با روش ترور شخصیت، بتوانند رسانه ملی را وابسته به یک جناح خاص معرفی کنند، در واقع قصد دارند با بازسازی مدلی که در دولت اصلاحات به‌کار گرفته شد، بدنه اجتماعی بی‌اعتماد شده به خود را بار دیگر به‌سوی رسانه‌های کم‌تیراژ سیاسی هدایت کنند. آنها بیم آن دارند که ادامه روند فعلی همبستگی اجتماعی در کشور و حرکت اعتدالی گروه‌ها و احزاب، در جریان آغاز رقابت‌های انتخاباتی مجلس به زیان آنان تمام شده و قدرت رسانه ملی در جلب اعتماد عمومی، مانع از مانور سیاسی – رسانه‌ای برخی جریانات برای ماجراجویی‌های بعدی شود.

بی‌تردید دولت یازدهم راضی به پیشبرد چنین تاکتیکی از سوی برخی گروه‌های سیاسی نبوده و بخوبی می‌داند که تفرقه‌افکنی میان صداوسیما و دولت، برای چه‌کسانی منافع سیاسی و اقتصادی دربردارد. به همین دلیل رئیس‌جمهور و دولتمردان باید پیش از آن‌که موج‌سواری پارازیت‌اندازها به سود شبکه‌های ماهواره‌ای تمام شود، صف خود را از دلالان سیاسی جدا کرده و در صورتی که نقدی به برنامه‌های خاصی از صداوسیما دارند، با طرح این نقدهای مشخص و ترجیحا در فضایی غیرتبلیغاتی و رسانه‌ای، تحت تاثیر القائات جریاناتی که سابقه روشنی در عرصه پروپاگاندای رسانه‌ای دارند، قرار نگیرند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۴
1
United States of America
۱۶:۰۵ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۵
۰
۰
اصل پارازیت انداز همین پاستوره
جواد - سلماس
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۴۷ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۵
۰
۰
فارغ از اینكه دولت و دولتیها از باب انتقاد چه نقطه نظراتی نسبت به عملكرد این سازمان دارند ؛ رفتار صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران در بخشهای مختلف خبری خصوصا بخش خبری ساعت چهارده - نوزده - بیست و یك محل نقد بسیاری دارد . نقدی كه من به عنوان یك شهروند عادی از صدا و سیمای جمهوری اسلامی دارم این است كه مشی این سازمان در رعایت خطوطی كه قرمز هستند و رعایت آنها جزو اساسنامه این سازمان می باشند به گونه وحشتناكی افراطی است و اینكه پرداختن به مشكلات روز مردم جامعه موجب تزریق یاس و ناامیدی در آنان می شود تصور اشتباهی است . نپرداختن و یا كم پرداختن به مصائب و مشكلات مردم و عدم انعكاس مناسب آن از این رسانه نه تنها كمكی به حل قضیه نمی كند بلكه اعتماد عمومی را نیز نسبت به این رسانه ملی از بین می برد . مردم ما اكنون باسواد و دارای درك و شعور و فهم هستند و وقتی بخش خبری شبكه یك بجای پرداختن به مسائل مهمی كه مستقیما با زندگی و رفاه مردم سر و كار دارد و موضوع مهم و بحث روز جامعه هم است به مثلا برداشت توت فرنگی در فلان استان یا تبلیغ كود جدیدی كه موجب ازدیاد برداشت گیوی میشود و در فلان روستا از چاهی آب گرم بیرون میاد و جشنواره ها و همایشهای بی نتیجه و امثالهم كه ارزش خبری چندانی ندارند اشاره می كند و آنها را پوشش می دهد ؛ طبیعی است كه مردم با علم به اینكه شبكه های گوناگون خبری ماهواره ای دشمنان این ملت هستند اما با این همه برای حداقل تخلیه روحی و روانی و عدم انباشت پتانسیلی این واقعیات در درون خود به آن شبكه ها پناه می برند . چه بهتر مردم درد خود را از شبكه ملی و رسانه ملی ببینند تا اینكه شبكه های معاند آنها را برای مردم ایران گلچین كنند . من به عنوان یك شهروند تقاضا دارم كه در رویه ای كه در بخشهای گوناگون خبری دنبال می شود و سالهاست كه بدون تغییر مانده حداقل با ریاست مدیر جدید سازمان یك باز نگری اساسی صورت گرفته و به صورت ملموس هم سیاه و هم سفید واقعیات جامعه انعكاس یابد و از گزینشی رفتار كردن و نیز گنجاندن اخباری كه واقعیات روز جامعه نبوده و مردم نیز می فهمند جدا پرهیز شود . امیدوارم نظر اینجانب با تایید مسئولین سایت وزین جام جم منتشر شود .
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۱۷ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۶
۰
۰
درپاسخ به آقا جواد در بخش اول كه می گوید باید صدا وسیمااز مشكلات نگوید ولی در بخش دوم می گوید چرا صدا وسیما مشكلات را نمی گوید در حقیقت خود را نفی كرده است
سلماز
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۴۷ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۶
۰
۰
اگردولت ها منتقد نداشته باشند ملت ها را قورت می دهند . صداوسیما یاباید رسانه ی ملی باشد یا مجیزگوی دولت ؟ اگرمردم از صداوسیما ناراحتند بخاطراینه كه همش مراعات حال دولت ها رو می كنه وگرفتاری ها و مشكلات مردم رو كامل نمی گن درحالیكه اگه كارها درست انجام بشه هیچكس ناراضی نمی شه و این مشكلات همه ش توسط دولت ها ایجادشدن . مگه مردم و صداوسیما ایجادشون كردن ؟ حالا اگه صداوسیما واقعا می خواد دوباره یه نهاد مردمی ورسانه ی ملی باشه باید سنگ صبورمردم وپشت وپناه شون باشه .
سهم پزشکان سهمیه‌ای

ضرورت اصلاح سهمیه‌های کنکور در گفت‌وگوی «جام‌جم»‌با دبیر کمیسیون آموزش دیدبان شفافیت و عدالت

سهم پزشکان سهمیه‌ای

نیازمندی ها