اوباما در ششمین سخنرانی سالانه در کنگره:

ضمانتی برای موفقیت مذاکرات هسته‌ای وجود ندارد

رئیس‌جمهور آمریکا در ششمین سخنرانی سالانه خود در کنگره هشدار داد که هرگونه تحریم‌های جدید علیه ایران را در حالی که مذاکرات هسته‌ای در جریان است، وتو خواهد کرد.اما او در ادامه گفت که تضمینی برای موفقیت گفت‌‌وگوهای هسته‌ای وجود ندارد.
کد خبر: ۷۶۱۹۴۷
ضمانتی برای موفقیت مذاکرات هسته‌ای وجود ندارد

به گزارش جام جم آنلاین، اوباما این سخنان را در جمع نمایندگانی مطرح کرد که در پی آن هستند تا جمهوری اسلامی ایران را با تحریم‌های تازه مواجه کنند. اما رئیس جمهور آمریکا در این بخش از سخنانش گرچه تأکید کرده که تحریم‌های تازه که از سوی کنگره وضع شود وتو می‌کند، اما در سخنانش اشاره کرده است که تحریم‌های تازه علیه ایران را در حالی که مذاکرات هسته‌ای در جریان است وتو خواهد کرد.

او با این سخن برای کنگره مجوز صادر کرده است چرا که با این موضع گیری اگر مذاکرات به هر دلیلی متوقف شود، قرار است جمهوری اسلامی ایران مقصر به نتیجه نرسیدن گفت‌گوهای هسته‌ای باشد.

ضمن این که او پس از این همه گفت‌‌وگوهای فشرده و حساس، اکنون به نمایندگان کنگره آمریکا گفته است که «ضمانتی برای موفقیت مذاکرات وجود ندارد.»

موضع اوباما این فرایند را می‌رساند که آمریکایی‌ها گرچه به ظاهر خود را مشتاق گفت‌وگوها و به نتیجه رسیدن مذاکرات هسته‌ای با ایران نشان می‌دهند،‌اما در باطن علاقه‌ای به نتیجه رسیدن گفت‌وگوهای هسته‌ای با ایران ندارند، چون در این یکسال گذشته که از دور تازه‌ گفت‌گوهای هسته‌ای ایران و 1+5 می‌گذرد در دولت جدید، انعطاف‌های زیادی انجام شده است اما آمریکایی‌ها علیرغم پایبندی ایران به توافق اولیه، مواضعی را اتخاذ کرده‌اند که روند گفت‌وگوهای هسته‌ای را کُند کرده است و یکی از عوامل اصلی که باعث شده مذاکرات هم طولانی شود به خاطر سیاست‌های آمریکا است.

اوباما در بخشی از سخنانش درباره برنامه‌ هسته‌ای ایران گفت: درباره ایران، دیپلماسی ما کارگر افتاده است و ما در آنجا برای اولین بار در طول دهه اخیر پیشرفت برنامه هسته‌ای این کشور را متوقف کرده و ذخائر مواد هسته‌ای آن را کاهش داده‌ایم.»

وی افزود: «ایران و گروه 1+5 از اکنون تا بهار سال جاری فرصتی برای مذاکره درباره رسیدن به یک توافق جامع هسته‌ای دارند که می‌تواند از ایران مسلح به سلاح‌های هسته‌ای جلوگیری کند، آمریکا و متحدان این کشور ـ از جمله اسرائیل را ایمن کند و در همان حال از یک درگیری دیگر در خاورمیانه جلوگیری کند.»

رئیس جمهوری امریکا اضافه کرد: «هیچ ضمانتی وجود ندارد که مذاکرات موفق شوند و من تمامی گزینه‌ها را برای جلوگیری از یک ایران هسته‌ای روی میز نگاه می‌دارم.»

اوباما همچنین به تأثیرات مخرب تصمیم کنگره آمریکا برای وضع تحریم‌های جدید علیه ایران اشاره کرد و گفت: تصویب تحریم‌های جدید از سوی کنگره در این مقطع زمانی تقریباً شکست دیپلماسی را تضمین خواهد کرد، آمریکا را از متحدان این کشور جدا می‌کند و این امر را تضمین می‌کند که ایران بار دیگر برنامه هسته‌ای خود را از سر خواهد گرفت.

رئیس جمهور آمریکا سپس با بیان اینکه وضع تحریم‌های جدید «بی‌معناست» هشدار داد: «به همین دلیل است که من هر طرح تحریم جدیدی که این پیشرفت‌ها تهدید کند و از بین ببرد، وتو خواهم کرد.»

باراک اوباما در ادامه تأکید کرد: «مردم آمریکا از ما انتظار دارند تنها به عنوان گزینه آخر به سراغ جنگ برویم و من قصد دارم به این خرد، وفادار بمانم.»

رئیس دولت آمریکا در بخش دیگری در اظهاراتش خاطر نشان کرد به «نوع هوشمندانه‌تری از رهبری آمریکا» اعتقاد دارد؛ وی گفت: «رهبری ما هنگامی بهترین است که ما قدرت نظامی را با دیپلماسی قوی ترکیب می‌کنیم؛ وقتی که ما قدرتمان را به ائتلاف‌سازی متکی می‌کنیم؛ وقتی که ما اجازه نمی‌دهیم ترس‌هایمان باعث شود چشم‌هایمان را به روی فرصت‌هایی که این قرن پیش روی ما قرار می‌دهد، ببنیدیم. این کاری است که ما الان داریم انجام می‌دهیم ـ و البته این در سرتاسر دنیا به ایجاد تفاوت منجر شده است.

رئس‌جمهور آمریکا در ادامه با ادعای اینکه آمریکا در کنار مردم سرتاسر دنیا که هدف تروریست‌ها قرار گرفته‌اند می‌ماند تأکید کرد: ما همچنان به جستجوی تروریست‌ها و نابود کردن شبکه‌های آنها ادامه خواهیم داد و این حق را برای خود محفوظ می‌دانیم که یکجانبه اقدام کنیم، همان‌طور که از زمانی که من روی کار آمدم ما به طرزی خستگی‌ناپذیر تلاش کرده‌ایم تروریست‌هایی که تهدیدی برای ما و متحدان ما به وجود می‌آورند،هدف قرار دهیم.

بنا بر گفته مقامات مشورهای غربی و آمریکایی، بیش از 5 هزار نفر از شهروندان این کشورها به گروه‌های تروریستی در منطقه به ویچه عراق و سوریه پیوسته‌اند و در جریان جنایاتی که داعش مرتکب می‌شود شریک هستند. ضمن این که حمایت‌های گسترده آمریکا و کشورهای اروپایی از تروریست‌های حاضر در منطقه باعث ایجاد جنگ در این کشورها شده است.

اکنون که شهروندان اروپایی و آمریکایی پیشژسوته به تروریست‌ها پس از شکست‌هایی که متحمل شده‌اند عزم بازگشت به کشورهای خود را دارند و این موضوع باعث شده است تا آمریکایی‌ها و کشورهای اروپایی با چالش جدی امنیت روبرو شوند.

ائتلاف به اصطلاح ضد داعش هم از زمان تشکیل تاکنون نتوانسته است مانعی بر سر راه تروریست‌ها باشد، حتی اقداماتی که به بهانه کمک به ارتش و نیروهای مردیم عراق از هوا ارسال می‌شود، به اشتباه! به دست تروریست‌ها می‌رسد.

وی درباره وضع تحریم‌های غرب علیه روسیه هم گفت:سال گذشته هنگامی که ما به همراه متحدانمان داشتیم کار سخت وضع تحریم‌هایی علیه روسیه را پیش می‌بردیم برخی این ایده را مطرح کردند که تجاوز آقای پوتین، جلوه ماهرانه‌ای از راهبرد و قدرت است اما امروز این آمریکا است که قدرتمند و همراه متحدانش باقی مانده است، در حالی که روسیه منزوی است و اقتصادش از هم پاشیده است.

رئیس‌جمهور امریکا در ادامه سخنان خود ادعا کرد «رهبری آمریکا» توانسته در عراق و سوریه از پیشروی‌های گروه داعش جلوگیری کند. وی گفت آمریکا به جای وارد شدن در یک جنگ زمینی دیگر در خاورمیانه اکنون رهبری ائتلافی گسترده ، شامل کشورهای عرب برای تضعیف و در نهایت نابودی این گروه تروریستی را به عهده گرفته است.

این در حالی است که شکل گیری گروه تروریستی داعش که دست به جنایات فجیع می‌زند، با حمایت‌ها و هدایت‌های آمریکا و کشورهای همپیمان منطقه‌ای او از جمله عربستان سعودی اتفاق افتاده است و اقداماتی که تاکنون انئتلاف به اصطلاح داعش انجام داده تاکنون نتوانسته جلوی تروریست‌ها را بگیرد، اما ر عوض اقدامات جمهوری اسلامی ایران در عراق باعث شکست‌های سنگین داعش در این کشور شده است.این نکته‌ مهمی است که حتی مقامات ارشد عراقی هم به آن اذعان کرده‌اند.

رئیس جمهور آمریکا با بیان این که مبارزه با داعش به زمان و تمرکز نیاز خواهد داشت، گفت: «اما ما موفق می‌شویم.»

اوباما با این موضع قصد دارد تا پیروزی بر داعش را به نام آمریکا ثبت کند و از خود یک قهرمان ضد تروریسم بسازد اما واقعیت چیز دیگری است.

اکنون در خط مقدم مبارزه با تروریست‌ها در منطقه جمهوری اسلامی ایران قرار دارد و این اقدامات بر کسی پوشیده نیست.

انتلاف ساختگی آمریکا علیه داعش با حضور ده‌ها کشور منطقه‌ای و فرا منطقه شکل گرفته است، اما هیچ یک از اقدامات این انتلاف نتوانسته به عنوان یک مبارزه جدی علیه داشع تلقی شود.

در این سیاست، یا عجز و ناتوانی آمریکا در رهبری این ائتلاف دیده می‌شود یا این که اصلاً اراده‌ای برای مقابله با داعش در آنها دیده وجود ندارد.

مبارزه با تروریسم در حالی که آنها خود پدیدآورندگان تروریسم و حامیان اصلی آنها هستند ادعایی غیر قابل باور است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها