آنها معتقدند این شیوه در کاهش چشمگیر هزینههای تولید در صنایع از جمله صنعت پنیر و نیز در درمان بیماریهای مختلف و تحقیقات سرطان نقش مهمی خواهد داشت.
گریگوری ویس، پروفسور شیمی و زیست شناسی مولکولی در دانشگاه کالیفرنیا گفت:ما موفق شدیم تخم مرغ آب پز را به تخم مرغ خام بر گردانیم.
وی افزود:ما در مقاله مان توضیح دادیم که چگونه رشته های در هم پیچیده پروتئین را از هم باز کرده و به آنها امکان میدهیم تا از نو تا بخورند.پروتئین در واقع رشتهای اسید آمینه است. برای اینکه پروتئین کارکرد خاص خود را پیدا کند و فعال باشد، رشته اسید آمینه باید بشکلی خاص و سه بعدی تا بخورد.پروتئین ممکن است بد تا بخورد یا به مرور زمان و بر اثر عواملی مثل مواد شیمیایی یا هستهای، جهش ژنتیکی یا پیری تاخوردگی نامناسب پیدا کند.در این حالت پروتئین غیر فعال شده و کارایی خود را از دست می دهد و حتی ممکن است سمی و باعث بیماری شود؛ مثلا آلزایمر به علت بد تا خوردن پروتئین در بافتهای عصبی ایجاد میشوند.
دکتر ویس گفت:ما در خیلی از موارد وقت بسیار زیادی برای جدا کردن پروتئین های چسبناک از دیواره لوله آزمایش صرف می کنیم و دنبال راهی بودیم که به نحوی آنها را بازیابی کنیم.
محققان برای این کار ابتدا با استفاده از اوره سفیده جامد و پخته تخم مرغ را تبدیل به مایع کردند، اما هنوز رشته های پروتئین به نحوی نامطلوب در هم پیچیده بودند.
برای رفع این مشکل دانشمندان با یک همزن مخصوص که جریان گردابی ایجاد می کرد به تدریج رشته های پروتئین را از هم باز و به آرامی جدا کردند تا اینکه دوباره در ساختاری مناسب تا بخورند.
این کار مثل این است که تای پیراهنی را که بد تا شده باز کنیم، آن را اتو کنیم و چین و چروک های ناخواسته را از بین ببریم و بعد دوباره آن را تا کنیم.
به گفته پروفسور ویس، بازیافت پروتئین کاری گرانقیمت است و حدود چهار روز طول می کشد چون در واقع باید عملی مثل دیالیز، البته در سطح مولکولی، انجام شود اما روش جدید در عرض چند دقیقه به نتیجه می رسد.
البته تخم مرغ پخته ای که به روش به تخم مرغ خام تبدیل می شود ممکن است چندان اشتها برانگیز نباشد و هنوز روشن نیست آیا اصلا چنین تخم مرغی قابل خوردن باشد، با این حال محققان می گویند این شیوه می تواند تحقیقات و صنایع تولید پروتئین را متحول کند.
برای مثال صنایع دارویی برای تولید پادتن سرطان از سلول تخمدان همستر (نوعی جونده) استفاده میکنند که بسیار گران تمام می شود اما با استفاده از این روش میتوان از مخمر یا باکتری ایکولای استفاده کرد و پادتن ضد سرطان را بسیار ارزانتر و سریعتر تولید کرد.(ایسنا)
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد