سید مجید خرازیان مقدم در گفتوگو با ایرنا افزود: انجام این کار سخت و هزینهبر است، اما با توجه به تنوع زیستی و گونههای جانوری در ایران تهیه فهرستی از گونههای در خطر تهدید الزامی است.
وی گفت: در ایران حدود 1140 گونه جانوری مهرهدار در پنج رده پستانداران، پرندگان، دوزیستان، خزندگان و آبزیان آبهای داخلی وجود دارد که براساس فهرست سرخ اتحادیه جهانی حفاظت (IUCN) حدود 76 گونه در معرض تهدید هستند؛ یعنی یا بشدت در وضع بحرانی قرار دارند یا بسیار آسیبپذیر هستند.
خرازیان مقدم ادامه داد: بر اساس این فهرست، مراقبت و تهیه برنامه عمل برای حفاظت از برخی گونههای در خطر تهدید در سازمان محیطزیست آغاز شد و در نظر داریم در برنامه ششم توسعه که از سال 94 آغاز میشود با تمرکز بیشتری آن را دنبال کنیم. وی اظهار کرد: فهرستی که اتحادیه جهانی حفاظت اعلام میکند جهانی است، بنابراین برای اینکه بهطور دقیق درباره چگونگی وضعگونههای جانوری کشور قرار بگیریم باید فهرستی ملی داشته باشیم که تهیه آن در دستور کار قرار گرفته و اجرای آن نیازمند مطالعه و انجام تحقیقات میدانی است.
مدیرکل دفتر تنوعزیستی و حیاتوحش سازمان حفاظت محیطزیست گفت: این دفتر برنامههای مطالعاتی، تحقیقاتی و علمی را برای حفاظت از گونههای جانوری در معرض تهدید انجام میدهد.
وی اظهار کرد: دفتر تنوعزیستی اقداماتی برای حفاظت از پرندگان شکاری در معرض تهدید مانند هوبره را آغاز کرده است اما در برنامه پنجساله ششم توسعه از سال 94 تا پایان 99 با تمرکز بیشتری پیش خواهیم رفت و برنامههای متنوعی را پیشبینی کردهایم.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب
با کورش علیانی درباره اجرا و کارشناسیاش در چند برنامه محور مقاومت گفتوگو کردیم
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با سفیر ایران در روسیه مطرح شد