سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
این نشریه متضمن متن گفتوگوهای نمایندگان شیعه و مسیحی بود و به رغم تیراژ محدود آن به مصر، هند و ترکیه و ... ارسال میشد. حضور کشیش تیزدیل در این گفتوگوها یکی از نقاط قوت این نشریه است. اسناد تاریخی مندرج در آن سرنخ های خوبی برای پژوهشهای دینی – تاریخی میباشد.
در دهه نخست قرن بیستم، حوزه علمیه اصفهان (مدرسه صدر) در اقدامی ابتکاری، مرکزی به نام «صفاخانه اصفهان» را برای گفتگو با مسیحیان دایر کرد. حاج آقا نورالله اصفهانی فرزند محمدباقر مسجدشاهی (1278- 1346ق/ 1862- 1928م)، عالم برجسته اصفهان در جمادی الثانی 1320ق/ سپتامبر 1902 م دستور تأسیس این مرکز را صادر نمود. «صفاخانه اصفهان» در محله مسیحی نشین «جلفا» قرار داشت. در این مرکز نماینده مسیحیان و مسلمانان به گفتگو میپرداختند و عین سخنان آنها مکتوب و در ماهنامه «الاسلام» منتشر شد.
با فاصله سه ماه از تأسیس صفاخانه، اولین شماره ماهنامه «الاسلام» در رمضان 1320ق/1/1903م منتشر شد. باوجود اینکه شماره دوم با پنج ماه تأخیر چاپ شد، اما گفتگوها میان نماینده مسیحیان و مسلمان ادامه داشت و با حمایت جدی «میرزا علی اصغرخان اتابک اعظم» در ماههای بعدی با انتشار دو شماره در یک ماه تأخیر آن جبران شد و تا شوال 1321ق دوازده شماره از آن طبع گردید. تنها 38 شماره از ماهنامه «الاسلام» در اصفهان منتشر گردید. آخرین شماره آن در 1/ 1906/12/ 1323ق چاپ شد.
از ویژگیهای منحصربه فرد ماهنامه الاسلام میتوان به مواردی چون:
اشاره کرد.
اکنون شمارههای موجود ماهنامه الاسلام تصحیح و با دو مقدمه منتشر شده است. مقدمه اول از دکتر حامد ناجی اصفهانی و مقدمه دوم از مصحح کتاب، حیدر عیوضی (عماد) میباشد.
فهرست مطالب کتاب به ترتیب زیر است:
مقدمه دکتر حامد ناجی اصفهانی
مقدمه
بخش اول: گفتگوهای انجمن صفاخانه اصفهان
بخش دوم: اسناد، نامهها و اطلاعیهها
این کتاب با مقدمه حامد ناجی اصفهانی و تصحیح حیدر عیوضی (عماد) در 498 صفحه از سوی نشر ادیان در قم در سال 93 منتشر شده است.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
بازگشت ترامپ به کاخ سفید چه تاثیری بر سیاستهای آمریکا در قبال ایران دارد؟
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
رضا جباری: درگفتوگو با «جام جم»:
بهتاش فریبا در گفتوگو با جامجم: