روی خط جشنواره / 7

ده نمکی کجایی؟!

روی خط جشنواره / 6

دودکش برج میلاد

اگر بنا بود قرار دادن تصاویر ریه فرد سالم و سیگاری در کنار هم روی پاکت‌های سیگار افاقه کند و اثرگذار باشد، تا حالا دیگر بساط همه سیگاری‌ها جمع شده بود و آنها برای تسکین اعصاب خود، آبنبات به دهان این‌ور و آن‌ور می‌رفتند.
کد خبر: ۷۶۷۹۳۴
دودکش برج میلاد

احتمالا تا تاریخ و جهان برپاست باید شاهد دود کردن سیگار و دودپراکنی سیگاری‌های پرشمار باشیم.

کسانی که با علم و عنایت به مضرات سیگار، همچنان آن را دود می‌کنند و مثل از جان گذشته‌ها برایشان فرقی نمی‌کند کشیدن هر نخ سیگار چند صباح از عمرشان را کم می‌کند.

آنها در چنین مواقعی ترک عادتشان را موجب مرض می‌دانند و ترجیح می‌دهند با گفتنِ همه ما رفتنی هستیم و دنیا به هیچ‌کس – اعم از سیگاری و غیرسیگاری ـ وفا نمی‌کند، کل ماجرا و پند و اندرزها در این زمینه را زیرسبیلی رد کنند.

بگذریم، بریم سراغ سینما؛ همان سینمایی که در ثبات سیگار و ترویج تدخین نقش موثری داشته است و پک‌زدن فریبنده به سیگار از سوی ستارگان و زیبارویان فیلم‌ها بسیاری از نسل‌ها را عاشق و معتاد سیگار کرده و می‌کند.

جمع‌های هنری یکی از مهم‌ترین بسترها و محمل‌های دود کردن سیگار است و انگار کسی که نتواند بدرستی سیگاری بکشد و به اصطلاح دودی بگیرد از هنرمندان نیست.

سیگار کشیدن در جمع هنرمندان به یک پز و ادای روشنفکری تبدیل شده است و خیلی‌ها برای عقب نبودن از قافله با ژست‌های همفری بوگارت و جیمز دین و ستاره‌های معروف دیگر سیگار پشت سیگار روشن می‌کنند.

سی و سومین جشنواره فیلم فجر هم به عنوان ماکت قابل تامل چنین فضای دودآلود و متوهمی قابل اشاره و بررسی است و سینماگران، سینمادوستان، خبرنگاران، عکاسان، نویسندگان و منتقدان سینما که در برج میلاد رویت می‌شود، تقریبا از صبح علی‌الطلوع تا ظلمات شب دست‌کم یک پاکت سیگار را دولپی وارد ریه‌هایشان می‌کنند. به سیگار پک می‌زنند و در لابه‌لای دود سیگار به افاضات روشنفکرانه‌ای درباره فیلم‌ها می‌پردازند.

اگر این روزها گذرتان به محدوده برج میلاد بیفتد، می‌توانید دود پرفشاری را که از بالای این نماد شهر تهران به اطراف متصاعد می‌شود با چشم غیرمسلح ببینید! دوستان هنرمند و مطبوعاتی فقط برای این‌که سهمی در آلودگی هوای پایتخت داشته باشند، از هیچ تلاشی فروگذار نمی‌کنند، گرچه فضای اغلب فیلم‌های امسال هم متاسفانه خود آلوده به این مساله است.

اما دو سه روزی است که پیش از شروع فیلم‌ها در کاخ جشنواره و همچنین سینماهای مردمی یک آگهی با بازی رامبد جوان برای تماشاگران پخش می‌شود و درباره مضرات فراوان سیگار به همگان هشدار می‌دهد.

از این منظر سینمای رسانه و هنرمندان بهترین و درست‌ترین جا برای نمایش این آگهی به نظر می‌رسد، جایی که شاید هشدارهای یک هم‌صنف روی اهالی فرهنگ و هنر تاثیرگذار شود بویژه هنگامی که رامبد جوان بارها مساله سرطان‌های مختلف و ارتباطشان با مصرف دخانیات را یادآوری می‌کند و در همین یک سال اخیر هم کم نبوده‌اند هنرمندانی که گرفتار این بیماری دشوار شده‌اند.

علی رستگار ‌‌‌- گروه فرهنگ و هنر

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها