یکی از پادشاهان اروپایی که بیشترین حقوق را دریافت می کند،«ویلم الکساندر» موسوم به «گییرمو» پادشاه هلند است. او سالی 825 هزار یورو حقوق می گیرد. «فلیپه شش» پادشاه اسپانیا نیز که تاکنون حدود 285 هزار یورو حقوق سالانه می گرفت، به دلیل تداوم بحران اقتصادی کشورش و با هدف کسب وجهه اجتماعی بهتر اعلام کرده است حقوق خود را در سال جاری 20 درصد کاهش می دهد و سال آینده نیز 10 درصد دیگر از آن خواهد کاست. البته، این رقم غیر از حقوقی است که بطور جداگانه برای دیگر اعضای دربار اسپانیا نظیر همسرش، ملکه لتیسیا و خوان کارلوس پادشاه قبلی پرداخت می شود.
برای آنکه تصویر روشن تری از این دریافتی ها داشته باشید، خوب است بدانید هر یورو در حال حاضر در بازار آزاد ایران حدود چهار هزار تومان می ارزد. از طرف دیگر، متوسط حقوق کارمندان در کشوری مثل اسپانیا با احتساب عیدی و پاداشهای سالانه از 26 هزار یورو فراتر نمی رود.
بر اساس آمار میانگین حقوق کارمندان در 39 کشور جهان در سال 2013 میلادی، سوییس با 71 هزار یورو، نروژ 67 هزار یورو و استرالیا 56 هزار یورو، بالاترین و کشورهای اروپای شرقی نظیر بلغارستان با 4500 یورو و رومانی 5600 یورو و مکزیک در امریکای لاتین با 5700 یورو در سال کمترین میزان پرداخت حقوقها را دارند.
با این توضیحات، گزارش روزنامه ال پاییس اسپانیا را از میزان حقوق سالانه سران چند کشور اروپایی و امریکا تقدیم می کنیم:
انگلیس
بودجه دربار: 38 میلیون و 780 هزار یورو که معادل 15 درصد از عواید سالانه املاک عمومی ملکه ایزابل است. سقف هزینه های دربار انگلیس در هر بخش کاملا مشخص است و همانطور که گفته شد آنها اجازه دارند تا سقف 500 هزار یورو در سال فقط صرف مشروبات الکلی کنند.
بودجه دربار: 38 میلیون یورو. «ویلم الکساندر» (گییرمو) پادشاه هلند، از این مبلغ به میزان 825 هزار یورو به عنوان حقوق و 4 میلیون و 400 هزار یورو برای امور شخصی و دفتری خود هزینه می کند. این ارقام برای ملکه هلند به ترتیب 327 هزار و 574 هزار یورو تعیین شده است. ملکه بئاتریز، مادر پادشاه نیز یک میلیون و 400 هزار یورو دریافت می کند.
بودجه دربار: فیلیپ پادشاه بلژیک 5/11 میلیون یورو دریافت می کند اما میزان حقوق سالانه وی در آن مشخص نشده است. با این حال، پدرش که در سال 2013 میلادی از قدرت کنار رفت، مبلغ 931 هزار یورو می گیرد. این ارقام، مسائل امنیتی و سفرهای پادشاه بلژیک را شامل نمی شود. علاوه بر آن، هزینه های دربار این کشور مشمول مالیات نیست.
بودجه دربار: مبلغ 2/13 میلیون یورو. ملکه مارگاریتا و همسرش، حق انجام هزینه ها به میزان حداقل یک میلیون و 34 هزار یورو و فرزندانشان، 509 هزار و 500 یورو در سال را دارند. آنها مالیات نمی پردازند مگر برای املاک خصوصی یا موروثی شان.
بودجه دربار: پادشاه نروژ و همسرش، سالانه 24 میلیون یورو دریافت می کنند و به هر یک از فرزندانش نیز بیش از میلیون یورو اختصاص می یابد. آنها با این مبالغ و دریافت یک حقوق اضافه باید همه هزینه های اداری ، شخصی و نگهداری املاک خود را پرداخت کنند اما همچون دیگر خاندان سلطنتی در اروپا، مالیات به دولت نمی پردازند.
اسپانیا
بودجه دربار: 7/7 میلیون یورو. از این مبلغ، فلیپه ششم پادشاه اسپانیا در سال 2015 میلادی بطور خالص مبلغ 234 هزار و 204 یورو حقوق خواهد گرفت. این مبلغ برای پدرش، خوان کارلوس که سال گذشته به نفع پسرش از قدرت کنار رفت، مبلغ 187 هزار و 356 یورو و برای ملکه لتیسیا، 128 هزار و 808 یورو خواهد بود.
امریکا
امریکا پادشاه ندارد و باراک اوباما رییس جمهوری آن، سالانه 400 هزار دلار (معادل 322 هزار و 121 یورو) بدون احتساب رژیم غذایی اش، حقوق دریافت می کند.
نظام فرانسه هم جمهوری است و فرانسوا اولاند به عنوان رییس جمهوری آن، سالانه مبلغ 178 هزار یورو به عنوان حقوق خالص دریافت می کند. او حقوق خود را 30 درصد کاهش داده و دریافتی او اکنون به همان اندازه نیکلاس سارکوزی رییس جمهوری قبلی است. مانوئل والس نخست وزیر فرانسه نیز به اندازه رییس جمهوری دریافتی دارد.
آلمان
یواخیم گوک، رییس دولت آلمان سالانه مبلغ 214 هزار یورو ، حقوق و 78 هزار یورو نیز برای هزینه های دفتر خود دریافت می کند. خانم آنگلا مرکل صدراعظم آلمان نیز سالانه مبلغ 270 هزار و 396 یورو حقوق خالص دارد.
ایتالیا
سرجیو ماتارلا رییس جمهوری ایتالیا سالانه مبلغ 239 هزار یورو به عنوان حقوق خالص دریافت می کند.
گزارش: محمدرضا نادری - جام جم آنلاین
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
شاهین بیانی در گفتوگو با «جامجم»:
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
اگه میشد حقوق متوسط اقشار مختلف ایران هم طی یك تحقیق ،بیان میشد بد نبود.ولی جالبه اونجا اینقدر شفاف عمل میكنن كه شما میتونید مطلب تهیه كنید.
البته شایدم نمیشده تو سایت بزاریدشون..
شاید مطالب هنوز برسی نشدن.. شاید برقا رفته شایید مسئولش مرخصی رفته .. كار داشته ..بارون اومده .. هوا ریزگرد داشته..