به گزارش واحد مرکزی خبر، حجت الاسلام والمسلمین روحانی که امروز چهارشنبه به قم سفر کرده است در جمع مردم این شهر گفت: ما در زمینه سیاست خارجی قدم های مهمی را در رابطه با جهان بویژه همسایگان برداشته ایم .
روحانی افزود: ما مسیر حل معضلات از جمله پرونده هسته ای را با اقتدار و بدون اینکه به صدایی از گوشه و کنار و حاشیه پردازی عدهای توجه کنیم ادامه دادیم و تا نهایت هم ادامه خواهیم داد .
رئیس جمهور تصریح کرد: ما در زمینه هسته ای سال گذشته یک قدم مهم برداشتیم و آن توافق موقت بود و در سایه این توافق موقت،بخشی از تحریم ها برداشته شد.
روحانی افزود: تحریم ظلم به مردم است، توسعه حق مسلم مردم ایران است و ما به حول قوه الهی با منطق و استدلال مذاکرات را ادامه می دهیم اما طرف مذاکره ما بداند ملت ایران هرگز از مسیر توسعه علمی خود دست برنخواهد داشت و راه توسعه علمی را ادامه خواهد داد .
رئیس جمهور گفت : طرف مذاکره ما بداند باید پایان این مذاکرات و نتیجه توافق، برداشتن همه تحریم های ظالمانه و غیر قانونی باشد .
روحانی افزود : از روز اول در این دولت ، من در سازمان ملل هم اعلام کردم تحریم ضد حقوق بشر است ؛ دیروز در ژنو در کمیسیون حقوق بشر این جمله مورد تایید قرار گرفت " که تحریم ضد حقوق بشر است " پس ما در دنیا منزوی نیستیم و دیگران منزوی هستند.
رئیس جمهور تاکید کرد : ما راهمان را ادامه می دهیم و در مذاکرات نه تحمیلی را می پذیریم ، نه تحقیری را می پذیریم و نه ادامه تحریمی را خواهیم پذیرفت.
روحانی گفت : دولت همانند همه روزهای تاریخ این انقلاب حمایت ملت و مخصوصا حمایت مردم قم ، حوزه علمیه و مراجع تقلید را می طلبد؛ ما می توانیم دست به دست هم بدهیم و از پیچ و خم ها عبور کنیم.
تخریب گران خانه کهنه خود را ویرانه می کنند
رئیس جمهور افزود : دولت به تمام وعده هایی که در 24 خرداد سال گذشته داده است وفادار می ماند.
روحانی افزود : شعار دولت نجات اقتصاد ، احیای اخلاق و تعامل سازنده با جهان بوده است و ما به راهمان ادامه می دهیم.
وی گفت: مردم باید بدانند دولت در طول 18 ماه گذشته در زمینه اقتصادی با وجود آنکه وارث ویرانی های فراوان بود توانست قدم هایی را با حمایت مردم ، مقام معظم رهبری و پشتیبانی مراجع معظم تقلید بردارد که هر منصفی را به تعجب وا می دارد .
احترام به منتقدان
رئیس جمهور تصریح کرد : ما همواره به منتقدان احترام می گذاریم و به آنها می گوییم که از حمایت دولت برخوردارند اما تخریب در کشور جایی ندارد و تخریب گران خانه کهنه خود را ویرانه می کنند .
روحانی تصریح کرد : مگر منتقدان از آمار اقتصادی این 18 ماهه خبر ندارند و کنترل تورم و رشد اقتصادی را نمی بینند؟
وی افزود: در این 18 ماه ، 7هزار واحد صنعتی نیمه تمام راه اندازی شده و بیش از 200 هکتار از اراضی استانهای خوزستان ، ایلام و سیستان زیر پوشش آبیاری مدرن و قطره ای قرار گرفته است .
رئیس جمهور گفت: سهولت کسب و کار ، 22 رتبه نسبت به سال گذشته تغییر کرده و از 152 به 130 رسیده است.
وی با بیان اینکه در ماههای گذشته به تولید گاز کشور 100 میلیون متر مکعب در روز اضافه شده است گفت: در طول یک سال به ظرفیت تولید نفت روزانه 200 هزار بشکه اضافه شده است .
روحانی با تاکید بر اینکه ما باید درباره هم منصفانه قضاوت کنیم افزود: اگر آمار سال 93 ر ا با سالهای قبل مقایسه کنیم می بینیم که کارهای مهمی به دست شما مردم ایران انجام شده است .
رئیس جمهور با بیان اینکه ما برای ادامه راه و توسعه، نیاز به اتحاد و همدلی بیشتر داریم افزود : صدای نهضت و وحدت از قم بلند شد و اکنون باید صدای برادری و اتحاد از حوزه و قم به گوش ملت ایران برسد .
وی افزود : باید صدای عقلانیت و اعتدال از قم و حوزه علمیه به گوش همه مردم جهان برسد.
روحانی گفت:ما باید قدر این مردم فداکار و عزیز قم را بدانیم که همیشه در کنار امام و اسلام ایستادگی کردند.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه ما در سیاست خارجی قدم های مهمی برداشته ایم گفت : ما مسیر حل معضلات از جمله پرونده هسته ای را با اقتدار و بدون حاشیه ادامه داده ایم و تا پایان ادامه خواهیم داد .
روحانی تصریح کرد: سال گذشته در سایه توافق موقت، بخشی از تحریم ها برداشته شد .
وی تصریح کرد : تحریم ، ظلم به مردم و توسعه ، حق مسلم مردم ایران است .
نیاز دولت به نظریه پردازیهای دینی و فقهی
رئیس جمهور گفت : شاید کمتر گفته شده باشد و مردم جهان و ایران ندانند که جرقه قیام 15 خرداد به دست بانوان قم زده شد.
روحانی افزود : مردم قم ، مردم شهر اجتهاد، ایثار و فداکاری هستند که اساس این شهر بر مبنای عشق به خاندان رسالت و علم و معرفت بنیانگذاری شده است .
رئیس جمهور گفت : آنهایی که به این شهر آمدند و به آن رونق بخشیدند، دلیلش این بود که حتی قبل از اینکه قم مدفن این بانوی بزرگ باشد ، حرم اهل بیت است و برای همه مردم مسلمان این شهر مقدس است .
وی روحانی افزود : مردم قم هیچ گاه اسلام و امام و حوزه و روحانیت را تنها نگذاشتند ، آغاز فروردین 42 و کشتار در مدرسه فیضیه ، مردم قم بودند که به طلاب و علما پناه دادند و آنان را یاری کردند .
رئیس جمهور گفت : 15 خرداد سال 42 بعد از آن سخنرانی فوق العاده و استثنایی امام در مدرسه فیضیه ، عصر عاشورا ، در روز 15 خرداد وقتی خبر به مردم قم رسید که شب گذشته امام را دستگیر کرده اند همه در همین مکان جمع شدند .
روحانی اضافه کرد : زیر آن ایوان شرقی صبح روز 15 خرداد علما ،بزرگان، مراجع، مرحوم آیت الله العظمی مرعشی نجفی و مرحوم شهید حاج آقا مصطفی در زیر همین ایوان جمع شدند ؛ این صحن در ساعت 8 صبح مالامال از جمعیت بود.
رئیس جمهور با اشاره به نقش آفرینی زنان قم در قیام 15 خرداد 1342 گفت : درود به همه مردم قم و درود بر شیرزنان این سرزمین.
وی افزود: حدود ساعت 9 صبح بود ، جمعیت در حال شنیدن سخنرانی زیر آن ایوان جمع شده بودند که از این درب شمالی زنان چادر به کمر یا به گردن بسته با شمشیر وارد این صحن شدند و چه شوری به وجود آوردند.
روحانی ادامه داد : میانسالان و پیرمردان شاهد بودند و به یاد دارند و باید تشریح کنند که قیام از حضور زنان فداکار این شهر در همین صحن مطهر شروع شد .
رئیس جمهور در روایت تاریخ قیام 15 خرداد افزود : ساعت 9 و چند دقیقه صبح بود که جمعیت از این درب جنوبی همانند یک رودخانه خروشان به روی پل و به سمت خیابان امام که آن روز به نام خیابان تهران بود سرازیر شدند ؛ ما نزدیک تقاطع خیابان امام و راه آهن با دژخیمان مواجه شدیم ، تیراندازیها شروع شد و مردم ایستادگی و مقاومت کردند.
روحانی ادامه داد : یک جوان حدود 20 ساله کنار من به شهادت رسید و ما جنازه او را به کوچه ای منتقل کردیم ، جمعیت به سمت پل مسجد امام ( پل علیخانی) حرکت کرد و من روی پل که رفتم دیدم زنان روبروی مسجد امام با دژخیمان درگیر شده اند.
رئیس جمهور افزود: با چشم خودم دیدم که بانویی با گلوله دژخیمان به خون خود غلطان شد ، این مردم قم همه جا و در همه صحنه ها امام، انقلاب و نهضت را تنها نگذاشته اند.
مردم قم امام ، انقلاب و نهضت را تنها نگذاشتند
رئیس جمهور در ادامه گفت: مردم قم در همه صحنه ها امام ، انقلاب و نهضت را تنها نگذاشتند.
روحانی افزود: آن شور و هیجان مردم قم در مقاطع مختلف تا سال 56 ، مسجد امام ، شبهایی که به دعوت حوزه علمیه قم و مدرسان عالی مقام، من به قم آمدم و شبها در مسجد امام در آن اجتماع عظیم مردمی سخنرانی می کردم.
وی گفت : شب ششم به خاطر اهانت یکی از روزنامه ها به امام، چه غوغایی در مسجد امام به پا شد طلاب ، علما و مردم ؛ و در دی ماه باز این مردم قم بودند که در 19 دی پیشتاز بودند و سینه خود را در برابر گلوله حکومت دژخیمان سپر و با ابهت و شهامت از اسلام و انقلاب دفاع کردند تا این انقلاب را به پیروزی رساندند.
رئیس جمهور افزود : قم در همه مقاطع و در دفاع مقدس با تقدم آن همه شهید و سرداران بزرگواری که داشت در خط مقدس مبارزه با استعمار و استبداد بود .
وی اضافه کرد : قم برای دولت و مردم ایران تنها یک شهر نیست بلکه یک نماد حیات دینی است ، تعلق خاطر این دیار از قرن اول به خاندان رسالت و اهل بیت عصمت و طهارت (ع) و همواره به عنوان پناهگاه فکری و معنوی برای ملت ایران و دیگر مسلمانان بود؛ این طلبه کوچک فرزند حوزه خوش ترین ایام زندگی اش ، 10 سالی بود که در این شهر گذراند .
حوزه علمیه قم افتخار همه عالمان و محققان در طول تاریخ
رئیس جمهور در ادامه گفت: امروز دولت پشتوانه خود را در قم می بیند و چشم انداز فردای نظام ، کشور و ملت را در سایه اندیشه برآمده از حوزه علمیه قم می داند.
روحانی افزود: حوزه علمیه قم افتخار همه عالمان و محققان در طول تاریخ است و به ویژه در ایامی که شیخ موسس به این شهر آمد ؛ حوزه بزرگ و عظیمی را آیت الله العظمی حائری در سال 1340 هجری قمری بنیان نهاد و فیضیه رونق دیگری یافت و همه اندیشمندان و علما به این حوزه شتافتند.
وی گفت: بزرگترین افتخارات تاریخ علمی ، دینی و سیاسی ما از قم و از حوزه علمیه قم است ، امام راحل تربیت یافته این حوزه بود و مقام معظم رهبری نیز تربیت یافته همین حوزه است ، مراجع بزرگ ، اندیشمندان و محققان که همواره سر احترام برای همه آنها فرود می آوریم تربیت یافتگان همین حوزه هستند.
رئیس جمهور افزود: مرجعیت عامه شیعه را مرحوم آیت الله العظمی بروجردی در همین حوزه بنیانگذاری کرد ، قیام و نهضت امام در سال 41 از قم و از حوزه علمیه قم آغاز شد.
روحانی گفت: دین و اسلام ما ، مسیر اهل بیت(ع) و تشیع ما زنده است چون حوزه علمیه قم و اجتهاد زنده است ، چون اسلام بر علم ، دانش و عقلانیت استوار است و چون قم زنده است.
رئیس جمهور افزود: حوزه بزرگ و عظیم قم همواره در برابر اباحی گری ، لاابالی گری ، التقاط ، تفسیر به رأی ، جمود و تحجر ایستاده است و می ایستد.
روحانی گفت: ما باید بدانیم تحجر و افراط نه تنها دنیای مردم که اول دین مردم را می سوزاند.
حوزه علمیه مستقل بوده و خواهد ماند
رئیس جمهور گفت: تبدیل دین جامع و نجات بخش اسلام به دینی خشک، جامد، خشن و غیرمنعطف به آن معنی است که بر دوام، استمرار و قدرت دین ضربه وارد کرده است.
روحانی افزود: اسلام دین سمحه و سهله و دینی است که در چارچوب طاقت بشر تدوین شده است که لایکلف الله نفسا الا وسعها.
رئیس جمهور با بیان اینکه اسلام دین حرج و مشقت نیست بلکه دین نجات است، اضافه کرد: ما به حوزه علمیه، مراجع، فضلا، بزرگان و اندیشمندانی افتخار می کنیم که در این حوزه تربیت شدند حوزه ای که در آن عقل هرگز مطرود نبود و علوم عقلانی در کنار علوم نقلی در انزوا نبود.
وی گفت: از همین حوزه علمیه مقدسه، امام(ره) و بزرگانی چون علامه طباطبایی، شهیدمطهری و شهید بهشتی تربیت یافتند.
رئیس جمهور تاکید کرد: باید بدانیم این حوزه نهاد مستقلی بوده است و مستقل باقی خواهد ماند، این حوزه بزرگ مستقل هرگز زیر پرچم هیچ سیاست، حزب و جناحی نرفته است و نخواهد رفت.
روحانی گفت: قم گرچه مرکز و مبداء تاسیس نهضت و حکومت اسلامی و همواره تابع ولایت در دوران امام راحل و مقام معظم رهبری بود اما همواره حوزه به عنوان مستقل راه خود را ادامه داده است و خواهد داد.
رئیس جمهور افزود: به صراحت اعلام می کنم دولت به قم و به نظریه پردازی های دینی و فقهی عالمان دین نیاز دارد، ما نیاز داریم که همپای دانشگاه و دانشگاهیان و فرهیختگان از اجتهاد مجتهدان قم همواره بهره ببریم.
روحانی اضافه کرد: قم زمانی اجتهادش در زمینه لزوم نهضت و تاسیس و تشکیل حکومت اسلامی بود و امروز هم برای رفع مشکلات سیاسی و اقتصادی به قم نیاز داریم.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
روایتی از انقلاب اسلامی در گفتوگو با قاسم تبریزی، استاد تاریخ معاصر