بنابر این گزارش، سپاه پاسداران جمهوری اسلامی ایران در تاریخ 25 فوریه(6 اسفند) رزمایش دریایی به نام «پیامبر اعظم (ص)» را در تنگه هرمز برپا کرد و طی آن به ماکت یک ناو هواپیمابر آمریکایی در نزدیکی جزیره "لارک" حمله کرد. هدف ایران نمایش قدرت آتش در آبراهی که نقش راهبردی و روحی، روانی در جهان سیاست و بازارهای جهانی نفت دارد آن است که به عنوان قدرت نظامی برتر در این منطقه شناخته شود و در این مسیر هیچ مخفی کاری نمیکنند. باید گفت که در واقع نمایش «قدرت نظامی اول بودن در خلیج فارس» از دهه 70 میلادی به این سو در امیال ایران وجود داشت.
نمایش قدرت واقعی ایران
به گزارش اندیشکده واشنگتن، ایران در این رزمایش اشتیاق خود را در نمایش قابلیتهای رزم واقعی و تهدیدهای لفظی نشان داد. زمان چنین رزمایشی و تهدیدهای لفظی شاید بابت موارد نگرانیهای اقتصادی و آینده مذاکرات هستهای باشد.
البته ایران در حالی قصد خود نمایی در برابر ناوگان دریایی آمریکا را دارد که از سال 2013 به این سو و روی کار آمدن «حسن روحانی» ریس جمهوری فعلی این کشور مورد قابل توجهی از تقابل بین ایران و آمریکا مشاهده نشده است، با این حال سپاه پاسداران ایران از فرصت برای یادآوری به غرب استفاده میکند تا اعلام کند که مسئول حفظ امنیت خلیج فارس چه کسی است. این در حالی است که انگلیس نیز قصد ایجاد مرکز فرماندهی دریایی در خلیج فارس را دارد و نیروی دریای آمریکا نیز اخیرا اعلام کرده بود که با موفقیت سلاح لیزری ضد پهپاد را برای استقرار در خلیج فارس آزمایش کرده است.
این اندیشکده آمریکایی در بخشی دیگر از این گزارش تحلیلی با اشاره بر دیگر جنبههای برگزاری این رزمایش در برهه کنونی نوشت: در مرکز تصمیمگیری جمهوری اسلامی ایران هنوز حفظ آرمانهای عقیدتی، انقلابی جا دارد که متمرکز بر مغلوب کردن «شیطان بزرگ» و تفهیم این موضوع به متحدان آمریکا مبنی بر این است که واشنگتن قادر در به خطر انداختن امنیت کشورشان نیست.
ایران مجموعهای از سلاحهای پیشرفته را دارد
اندیشکده واشنگتن در خاتمه و طی نتیجهگیری نوشت: ایران دارای زرادخانهای از سلاحهای پیشرفته مناسب برای نبردهای نامتقارن بوده و قابلیت استفاده از آنها را در بخش تهاجمی و دفاعی دارد و میتواند به طور قابل توجهی بهطور کامل یا موقت مسیر کشتیرانی در تنگه هرمز را مسدود کند هرچند که این امر خطر مقابله با آمریکا و دیگر کشورهای غربی را در بر دارد و البته در صورت وقوع درگیری دسترسی ایران را به بازارهای نفتی جهان نیز مختل خواهد کرد. بنابراین در حالیکه جمهوری اسلامی ایران به طور قابل توجهی نسبت به توانایی خود در وارد کردن ضربات بر دشمنانش اطمینان دارد، قدرتهای غربی نیز احتمالا به سرعت قدرت نظامی و زیر ساختهای صادراتی نفتی خود را گسترش خواهند داد.(فارس)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
روایتی از انقلاب اسلامی در گفتوگو با قاسم تبریزی، استاد تاریخ معاصر
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب