به گزارش ایرنا، الازهر مصر در بیانیه ای که به تازگی در خصوص مسایل امنیتی عراق صادر کرده است، به نیروهای مردمی عراق اتهاماتی ازجمله در معرض نسل کشی قرار گرفتن اهالی منطقه ، وارد کرده است.
در یکی از مهمترین واکنش های صورت گرفته، آیت الله بشیر نجفی از مراجع عالی نجف ضمن انتقاد از طرح اتهام های اخیر الازهر به نیروهای مردمی ، خواستار آن شده است تا این مرکز علمی مصر برای روشن شدن واقعیات موجود در عراق، یک گروه از محققان خود را به این کشور اعزام کند.
وی در نامه ای به الازهر تصریح کرده که با نگرانی زیاد مطالب منتشر شده در پایگاه اینترنتی الازهر در مورد ادعای اهل سنت عراق مبنی بر نسل کشی در جریان آزاد سازی و پاکسازی شهرهای عراق از داعش توسط نیروهای مردمی را مطالعه کردیم.
در این نامه آمده است: واقعیت این است که اهل سنت عراق از این پیروزی ها و از بین بردن قاتلان و شکنجه گران خونخوار داعشی خرسند هستند و نگرانی ما از این است که دروغ ها و شایعات داعش و حامیان آنها به گوش مخالفان داعش برسد و آنها این دروغ ها را واقعیت بپیندارند.
محمد امین عضو جماعت علمای عراق (اهل سنت) دانشگاه مصر را به تلاش برای جلب رضایت برخی کشورهای حامی تروریسم در منطقه متهم کرد و گفت: این جماعت اجازه ای به هیچ مرجعیت یا نهاد دینی به دخالت در امور داخلی عراق و توهین به نیروهای مردمی نمی دهد.
سید عمار حکیم رییس مجلس اعلای اسلامی عراق نیز ضمن ابراز تاسف از بیانیه دانشگاه الازهر مصر در خصوص عملیات نظامی جاری برای پاکسازی استان صلاح الدین و اتهامات علیه نیروهای مردمی گفت: بیانیه الازهر متکی بر اطلاعات غلط و دروغ و به دور از واقعیت است.
حکیم همچنین خواستار اعزام یک هیات از الازهر به عراق برای بررسی اتهامات اخیر ازطریق گفت وگو با مقام های دولت و سایر طرف های ذیربط عراقی شد و گفت:الازهر باید از واقعیات عراق اطلاع یابد تا نیروهای مردمی مورد ظلم واقع نشوند.
فارس هیتی رییس شورای علمای استان صلاح الدین نیز برخی طرف ها را به وارد ساختن این اتهام ها و ادعاهای غیر واقعی متهم کرده و گفت که این اتهامات با هدف خدشه وارد کردن پیروزی های اخیر نیروهای مردمی ، نیروهای امنیتی و عشایری است.
وی از الازهر خواست به گزارش های رسانه ای که به دنبال خدشه دار کردن چهره نیروهای امنیتی، مردمی و عشایری و تخریب فداکاری های آنان هستند، تکیه نکند.
نوری المالکی نخست وزیر سابق و معاون فعلی رییس جمهوری عراق نیز واکنش تندی به بیانیه الازهر نشان داد و از اینکه الازهر به دام داعش افتاده ابراز تاسف کرد.
وی گفته که این بیانیه دربرگیرنده اتهامات خطرناکی علیه نیروهای مردمی است که در کنار نیروهای امنیتی برای دفاع از حاکمیت، مقدسات و همه اقوام و مذاهب ملت عراق در نبرد هستند و ما از شنیدن آن شگفت زده و شوکه شدیم.
مالکی ادامه داد: شایسته بود که الازهر در صدور چنین بیانیه ای از اطلاعات مستند و موثق استفاده می کرد، نه شایعات مغرضانه برخی چهره های ناشایست دینی که شب و روز برای ایجاد فتنه طایفی در عراق تلاش می کنند.
عبد عظیم عجمان رییس کمیسیون اوقاف در پارلمان عراق، الازهر را به همبستگی با آیت الله سیستانی علیه تروریسم دعوت کرد و از این نهاد مصری خواست در موضع گیری هایش تنها به یک طرف که بطور واقعی با نمایندگان اهل سنت در پارلمان عراق و حتی علمای دین عراق اصطحکاک دارند، توجه نکند.
وی، بیانیه الازهر را منعکس کننده واقعیات عراق ندانست و تاکید کرد که اکنون میان نیروهای امنیتی، مردمی و اهل سنت عراق انسجام خوبی وجود دارد.
داعش، پس از شکست های پیاپی در استان صلاح الدین طی 10 روز گذشته دست به یک جنگ روانی گسترده زد و در این میان برخی جریان های سیاسی و شخصیت های سنی عراق در دامن زدن به آن مشارکت کردند.
در طول عملیات آزادسازی تکریت در استان صلاح الدین، ابتدا شایعه شد که نیروهای الحشد الشعبی (مردمی) با هدف انتقام گیری از اهل سنت وارد منطقه شده اند، این درحالی بود که سلیم الجبوری رییس پارلمان و از شخصیت های مطرح اهل سنت ، مجلس شورای صلاح الدین، البعیدی وزیر دفاع سنی و بسیاری از رهبران و شخصیت های برجسته اهل سنت عراق بر روند عملیات اشراف داشته و بر آن نظارت داشته اند.
الجبوری در بازدید هفته گذشته اش از جبهه های نبرد از نیروهای مردمی تجلیل کرد و شورای استان صلاح الدین نیز هربار در بیانیه هایی شایعات موجود را تکذیب کردند.
استاندار صلاح الدین عراق نیز که بر روند عملیات نظارت مستقیم دارد، هفته گذشته در پاسخ به شایعاتی مبنی بر دستگیری اهالی منطقه از سوی نیروهای مردمی ، تاکید کرده بود که من خود برمسوولیت انتقال شهروندان و غیرنظامیان را از مناطق عملیاتی برعهده داشته ام و این شایعات دروغ است.
وی این اظهارات را در پاسخ به ژنرال بازنشسته اهل سنت ارتش عراق وفیق السامرایی که در یک تماس تلفنی از وی راجع به این شایعات سوال کرده بود، بیان داشت.
جنگ روانی اخیر به عقیده بسیاری از کارشناسان با هدف نجات داعش صورت می گیرد که در عملیات جاری شکست های سختی را متحمل شده و گفته می شود کار این گروه وحشی تروریستی در صلاح الدین پایان یافته تلقی شده و بزودی عملیات آزادسازی تکریت برای انهدام داعش در عراق آغاز خواهد شد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد