با وجود شکست سنگین تنیس در جام دیویس باید برای غلبه بر کویت امید داشت

راکت‌های شکسته

شکست سنگین تیم ملی تنیس سبب شده است کسی پاسخگو نباشد. وقتی انوشا شاهقلی در پاسخ به پرسش ما بعد از مکث طولانی می‌گوید حاضر به صحبت کردن درباره نتایج تیم ملی تنیس نیست، می‌شود حدس زد اوضاع چه خبر است و شکست سنگین برابر تیم ملی اندونزی پاسخی برای بازیکنان تیم ملی باقی نگذاشته است.
کد خبر: ۷۸۰۷۰۳
راکت‌های شکسته

هر چند مجید شایسته رئیس فدراسیون تنیس در روزهای بعد از بازگشت تیم از رقابت‌ها تمام قد از بازیکنان و کادرفنی دفاع کرد اما با این حال باز هم باید گفت فدراسیون با مدیریت پنج ساله مجید شایسته همان روال همیشگی را در عرصه رقابت‌های دیویس کاپ آسیا ـ اقیانوسیه پشت سر می‌گذارد یعنی حرکت آسانسوری تیم ملی از گروه سه رقابت‌ها به گروه دو و همین‌طور برعکس.

در انتظار شکست

قبل از رفتن تیم ملی تنیس به اندونزی برای حضور در رقابت‌های گروه دوم دیویس کاپ آسیا ـ اقیانوسیه و رویارویی با تیم ملی این کشور، انتقادها از عملکرد این تیم زیاد شد. بسیاری کادر فنی تیم را با حضور سعید احمدوند سرمربی تیم ملی زیر سوال بردند اما احمدوند با وجود همه انتقادها از منتقدان خواست تا بازی تیم ملی با اندونزی حوصله به خرج دهند و تیم ملی را حمایت کنند. سرمربی تیم ملی بارها از دشوار بودن کار تیم در اندونزی خبر داده بود در واقع او بدون ایجاد توقع از تیم ملی، شرایط را به گونه‌ای ترتیب داد که انتظار شکست ملی‌پوشان می‌رفت.

این رویه را حتی مجید شایسته رئیس فدراسیون تائید می‌کند که آنها انتظار باخت داشتند زیرا اندونزی را سرتر از تیم ایران می‌دانستند. با وجود این باخت 5 بر صفر تیم ایران برای منتقدان فدراسیون، باختی غیرقابل باور است و انتظار آنها حداقل گرفتن ست بود. آنها دلیل شرایط آب و هوایی اندونزی با توجه به شرجی بودن این کشور را نیز که توسط رئیس فدراسیون مطرح شده است، اصلا نمی‌پذیرند همین امر سبب شده است تا شایسته بگوید بازیکنان تنیس ایران باید نگاه حرفه‌ای به این ورزش داشته باشند.

نقص در برگزاری بازی‌ها

رقابت‌های دیویس کاپ در گروه دوم، سه از پنج ست برگزار می‌شود و بازیکنان باید در هاردکورت به میدان بروند. برگزاری مسابقه به این شیوه در ایران متداول نیست زیرا بازیکنان ایران دو از سه بازی می‌کنند و زمین‌های هاردکورت هم برای ملی پوشان به دلیل ضعف در امکانات فراهم نیست.‌ شاهرخ کشاورز از کارشناسان این ورزش می‌گوید: بازی در پنج ست کار دشواری است و بدنسازی خوبی می‌خواهد. بویژه وقتی بازیکنان در آب و هوایی کاملا مرطوب بازی می‌کنند، دشواری کار دو برابر می‌شود. بازیکنان ایرانی به بازی‌های پنج ست عادت ندارند.

کشاورز درباره این‌که چرا فدراسیون با وجود این‌که از یک سال قبل می‌دانست تیم ملی باید در گروه دوم بازی‌ها با این روش به میدان برود تمهیداتی در نظر نگرفت، پاسخ می‌دهد: شاید یکی از دلایلش این بود که فدراسیون چند ماه بدون رئیس اداره شد. موضوع فراتر از این حرف‌هاست. ما باید سیستم برگزاری بازی‌های لیگ‌مان را تغییر دهیم. این شکل برگزاری بازی‌ها با توجه به مناسبات کم بین‌المللی بازیکنان ایران جوابگو نیست.

دبیر سابق فدراسیون تنیس درباره این‌که گفته می‌شود شرایط آب و هوایی در کیفیت بازی بچه‌ها تاثیر گذاشت در شرایطی که تیم ملی ده روز قبل از مسابقه در مالزی اردو زده بود، می‌گوید: ما باید فکر بازی‌های سنگین را در آن شرایط آب و هوایی می‌کردیم. اردوی ده روزه قبل از بازی رسمی شفابخش نیست و معجزه نمی‌کند. این کار نیاز به زمان بیشتری دارد. ما کل فصل را رها کردیم چسبیدیم به ده روز پیش از بازی‌ها. هر چقدر هم بازیکنان تلاش کنند نمی‌توانند ده روزه به ایده‌های خود برسند آن هم مقابل تیم قدرتمندی مانند اندونزی.

بازیکنان غیرحرفه‌ای

شاهین خالدان بازیکن تیم ملی بعد از ماه‌ها زندگی و تمرین در آمریکا به ایران بازگشت تا تیم ملی را در سفر اندونزی همراهی کند با این حال حضور این بازیکن نیز تاثیری در روند نتیجه‌گیری تیم نداشت تا بار دیگر رئیس فدراسیون تنیس از کسب تجربه بازیکنان ملی‌پوش صحبت کند. او خوشحال است که امیروالا معدنچی برای اولین بار حضور در دیویس کاپ را تجربه کرده است. اما صرف‌نظر از این تعریف‌ها که پایان هر دوره رقابت‌های رسمی تکرار می‌شود، تنیس ایران نیاز به بازیکنان حرفه‌ای دارد.

شایسته تفاوت بازیکنان خارجی با ایرانی را در تعداد بازی‌های طول فصل آنها می‌داند و به ایسنا می‌گوید: متاسفانه بازیکنان ما حرفه‌ای نیستند. این موضوع وجود خارجی دارد و نمی‌توان کتمان کرد. بازیکنان ایرانی اگر می‌خواهند حرفه‌ای باشند باید زندگی‌شان نیز به همان صورت باشد. آنها باید بدانند که همیشه امکانات برایشان فراهم نیست و بازیکنان خارجی خودشان در مسابقات بین‌المللی شرکت می‌کنند. حتی گاهی اوقات چند بازیکن در یک واحد زندگی می‌کنند تا هزینه‌هایشان کمتر شود و از طریق جوایزی که در مسابقات می‌گیرند هزینه‌هایی را که خودشان انجام داده‌اند تامین کنند.‌ همین حرف‌ها را شاهرخ کشاورز در ادامه حرف‌هایش با جام‌جم مطرح می‌کند و می‌گوید: بازیکنان ایرانی تا هجده سالگی و بازی در رده‌های سنی ایده‌آل هستند.آنها عناوین خوبی در این رده‌ها به دست می‌آورند اما پس از آن دچار دوگانگی بر سر ادامه دادن راه به عنوان بازیکن یا مربیگری می‌شوند. کشاورز می‌گوید بسیاری از بازیکنان از این سن به بعد به مربیگری روی می‌آورند زیرا از هزینه کردن در این ورزش پرهیز می‌کنند. تنیسورهای کشورهای دیگر اهدافشان مشخص است و تورنمنت‌های مختلف را برای ارتقای رنک خود در جهان انتخاب می‌کنند.

بازی سرنوشت با کویت

بازی بعدی تیم ملی با کویت در تیرماه برگزار می‌شود و ایران برای بقا در گروه دوم آسیا ـ اقیانوسیه نیاز به پیروزی برابر این تیم دارد. کویت بازنده دیدار برابر پاکستان بود اما توانست دو ست از این تیم بگیرد.‌‌ اشکان شکوفی ملی‌پوش باسابقه تنیس که همراه تیم ملی در این سفر نبود، می‌گوید: تیم کویتی را نباید دست کم گرفت. کویتی‌ها تنیس خوبی بازی می‌کنند و نتیجه این تیم برابر پاکستان همین نکته را ثابت می‌کند.‌ شکوفی در پاسخ به این پرسش ما که آیا قرار است به تیم ملی بازگردد، می‌گوید: من سرباز تیم ملی هستم و اگر به من نیاز باشد در خدمتم. واقعیت امر این است همه از نتایج تیم ملی ناراحتیم اما نباید زانوی غم بغل کرد. از امروز باید به فکر کویت باشیم. از آنجا که ایران میزبان این بازی است دو هدف را باید مدنظر داشته باشیم؛ ابتدا اجازه ندهیم کویتی‌ها اعمال نفوذ کنند و بازی را به کویت انتقال دهند، زیرا در گرمای کویت در تیرماه کار ما سخت می‌شود. دوم این‌که با تمام توان برابر کویت قرار بگیریم و این تیم را شکست دهیم.

شکوفی که این روزها تمرینات بدنسازی منظم دارد، ادامه می‌دهد: بازیکنان ما در اندونزی تلاش کردند اما نتیجه نگرفتند. طبیعی است با چهار هفته برگزاری فیوچرز نمی‌توان برابر تنیسورهایی که بین 30 تا 35 هفته مسابقه دارند، حرفی برای گفتن داشت. من از هم‌اکنون می‌گویم به فکر کویت باشیم. ‌ نکته جالب این است که تیم ملی کویت سال گذشته با نتیجه 3 بر 2 تیم ملی اندونزی را در گروه دوم شکست داده بود و بدون شک تیم ایران دیدارهای سختی را با کویت پیش رو دارد.

تاکنون تیم‌های ملی تنیس ایران و کویت شش بار در جام دیویس مقابل هم قرار گرفته‌اند که دو پیروزی و چهار شکست حاصل تلاش ملی‌پوشان ایران بوده است. تیم تنیس ایران با ترکیب انوشا شاهقلی، شاهین خالدان، امیروالا معدنچی و محسن حسین‌زاده در راند اول بازی‌ها به میدان رفت اما باید دید همین ترکیب برای مسابقه آینده حفظ می‌شود یا...‌

محمد رضاپور / گروه ورزش

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها