عبدالعلی گلریز خاتمی، استاد 68 ساله خاتمکار شیرازی، که بیش از 60 سال در عرصه صنعت خاتمسازی فعال بود، شامگاه سهشنبه 11 فروردین و در حالیکه پزشکان به بهبودش امیدوار بودند، از دنیا رفت.
گلریزخاتمی، از کودکی و سن هشت سالگی نزد پدرش که از استادان خاتمکار شهیر زمان خود بود، کار را در این عرصه آغاز کرد.
این استاد گلپیچ خاتم کشور که دستساختههایش با قیمتهای بسیار گزاف در بازارهای داخل و خارج کشور به فروش رسیده و میرسد، تا پایان عمرش از هیچ امکان و حمایت دولتی برخوردار نشد.
وی که حاصل سالها عمرش، صداقت و پاکی بود، از متبحرترین اساتید در پیچیدن گل خاتم محسوب میشد؛ هنری که خاتم شیراز را از سایر خاتمها، جدا کرده و اصالت میبخشید.
عبدالعلی در سنین نوجوانی و جوانی به همراه پدر در ساخت صندوق خاتم حرم حضرت شاهچراغ (ع)، صندوق حرم مطهر حضرت ابوالفضل العباس(ع) و همچنین ساخت و تزئین اتاق خاتم کاخ مرمر، همکاری داشته و گلهای خاتم این آثار برجسته را زیر نظر و آموزشهای پدر پیچیده است.
خاندان گلریزخاتمی از برجستهترین خاتمکاران ایران به شمار میروند و پدر و عموی عبدالعلی گلریزخاتمی، نامشان در فهرست کسانی است که خاتمکاری را به اصفهانیان آموزش دادهاند.
خلیل گلریزخاتمی، عموی عبدالعلی، سالها قبل، در دارالفنون اصفهان، به کارآموزان، خاتمکاری و خاتمسازی را آموزش داد.
امروزه در جهان، خاتم شیراز بهواسطه گرهها و گلپیچهای خاص و دستساز آن، شهرت بسزایی داشته و از ارزش بسیار بالایی برخوردار است.
پس از درج خبر بستری شده گلریزخاتمی، برخی مسئولان به عیادت وی شتافتند اما اکنون تقاضای هنرمندان عرصه صنایعدستی خصوصا خاتمکاران و فعالان این هنر اصیل، فراهم شدن زمینه خاکسپاری او در محلی مناسب است.
فعالان صنایع دستی در استان فارس و شیراز امیدوار هستند که مسئولان لااقل بعد از مرگ استاد عبدالعلی گلریزخاتمی امکان خاکسپاری وی را در آرامگاه مشاهیر و چهرههای هنری در جوار حافظیه شیراز فراهم کنند.(ایسنا)
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد