هکرها در کمین کاربران تلفن اینترنتی

شبکه‌های مخابراتی به‌عنوان جزء جدایی‌ناپذیر زندگی امروز بیشترین سهم را در تبادل اطلاعات و اخبار برعهده دارند. امروزه انتقال تماس، کنفرانس‌های تلفنی، نمایشگر شماره تلفنی و... همه و همه سرویس‌هایی هستند که از سوی مراکز مخابراتی و بر پایه شبکه‌های مخابراتی ارائه می‌شوند.
کد خبر: ۷۹۲۲۰۳
هکرها در کمین کاربران تلفن اینترنتی

در جایی‌که اطلاعات منتقل شده روی شبکه‌های کامپیوتری شکل صوتی به خود بگیرند «پروتکل صدا برروی اینترنت» مطرح می‌شود البته شایان ذکر است که برای داشتن یک ارتباط از نوع صدا بر روی اینترنت ضروری است بستر شبکه‌ای مطمئن برمبنای پروتکل «آی‌پی» وجود داشته باشد.

حال با توجه به این‌که بزرگ‌ترین شبکه بر پایه آی‌پی شبکه اینترنت است، به‌طور معمول از این فنا‌وری به‌عنوان منتقل‌کننده صدا روی شبکه اینترنت یاد می‌شود.

امروزه پروتکل صدا بر روی اینترنت و انتقال صوت بر پایه این فناوری به‌صورت یک‌ تجارت بزرگ در آمده که همچنان روند رو به رشد بالایی دارد.

مزیت اصلی این نوع مکالمات برای کاربران، هزینه پایین آن است که موجب ترجیح آن به شبکه‌های مخابراتی سنتی می‌شود.

با شکل‌گیری تکنولوژی پروتکل صدا برروی اینترنت حوزه‌های متنوعی از جمله مکالمات تلفنی معمولی، ارتباط از طریق نمابر و حتی استفاده از پست الکترونیکی دچار تهدید شده‌اند.

در کشورهای مختلف دنیا به‌منظور جلوگیری از این ضررهای مالی یا به‌منظور تطبیق با شرایط جدید تدابیر مختلفی اندیشیده شده است.

این شماره‌های تلفنی از طریق مراکز اینترنتی تکنولوژی پروتکل صدا برروی اینترنت در اختیار کاربران قرار می‌گیرد که مانند یک آدرس پست الکترونیکی همراه یک کلمه عبور محافظت می‌شود.

از طریق این شماره‌ کاربران می‌توانند به مرکز اینترنتی مزبور متصل شوند و آی‌پی دستگاه پروتکل صدا برروی اینترنت خود را به این مرکز اعلام کنند.

این در حالی است که بتازگی شاهد وقوع یکی از این جرایم اینترنتی هستیم که افرادی از داخل یا خارج از کشور با نفوذ غیرقانونی در سرویس پروتکل صدا برروی اینترنت شرکت‌ها، مکالمات مشتریان خود را از طریق آنها مسیردهی می‌کنند، بدون این‌که پولی بپردازند.

مسلما مراجع قضایی از جرم چنین افرادی که از راه‌های غیرقانونی کسب درآمد کرده‌اند، نخواهند گذشت و قاطعانه با آنها برخورد می‌کنند. مجرمان آگاه باشند که پلیس با جدیت با آنها برخورد خواهد کرد و حتی اگر در خارج از کشور نیز مرتکب چنین جرایمی ‌شوند، همچنان تحت تعقیب پلیس قرار خواهند گرفت و پس از دستگیری مجازات خواهند شد.

راه‌های متعددی برای افزایش امنیت پروتکل صدا برروی اینترنت وجود دارد. می‌توان شبکه موجود در شرکت را به لن‌های مجازی کوچک‌تری تقسیم کرد و یکی از آنها را به پروتکل صدا برروی اینترنت اختصاص داد.

به این ترتیب می‌توان بر ترافیک آن نظارت و امنیت بالاتری اعمال کرد. بسیاری از شرکت‌ها از خرید تجهیزات امنیتی خاص پروتکل صدا برروی اینترنت سر باز می‌زنند. در بررسی‌های انجام شده، فقط درصد کمی‌ از شرکت‌ها دارای دیواره آتشی مخصوص پروتکل صدا روی اینترنت بوده‌اند.

سرهنگ سید محسن عرفانی - رئیس پلیس فتای خراسان رضوی

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
سهم پزشکان سهمیه‌ای

ضرورت اصلاح سهمیه‌های کنکور در گفت‌وگوی «جام‌جم»‌با دبیر کمیسیون آموزش دیدبان شفافیت و عدالت

سهم پزشکان سهمیه‌ای

نیازمندی ها