به گزارش جامجم، هفته گذشته مدیر یک شرکت بازرگانی با حضور در پلیس فتای استان خراسان رضوی، با طرح شکایتی از هک شدن پروتکل صدا روی اینترنت (voip) تلفنهای شرکتش خبرداد و گفت: به خاطر این که در زمینه تجارت با شرکتهای مختلفی در خارج از کشور همکاری داریم و هزینههای مکالمههایمان مبلغ بالایی میشد، تصمیم گرفتم از سیستم اینترنتی تلفن، پروتکل صدا روی اینترنت (voip) برای کاهش هزینههایمان استفاده کنم. اما با گذشت یک ماه متوجه شدم 168 میلیون تومان از حساب شرکت به دلیل استفاده از این نرمافزار برداشت شده بود. این در حالی بود که در مدت یک ماه فقط چهار تماس با خارج از کشور داشتیم. نمیدانم چه کسی توانسته این نرمافزار را هک کند و مرا به دردسر بیندازد و خسارت مالی به شرکت وارد کند.
با تشکیل پرونده قضایی و به دستور بازپرس پرونده، تحقیقات کارآگاهان پلیس فتا برای شناسایی و دستگیری هکر یا هکرهای این سیستم تلفن بینالمللی آغاز شد.
همزمان با شروع تحقیقات 14 مدیر شرکتهای بازرگانی شهر مشهد که تعدادی از آنها تاجر هستند نیز با حضور در پلیس فتای این شهر شکایتهای مشابهی را مطرح کردند که نشان میداد شیوه هک شدن پروتکل صدا روی اینترنت (voip) تلفنهای محل کار شاکیان با هم مطابقت دارد و برای استفاده از این نرمافزار از حسابهایشان بین 100 تا 217 میلیون تومان کسر شده است.
تحقیقات از شاکیان نشان داد، آنها پس از کسر پول از حسابشان متوجه نفوذ هکرها شده بودند.
بررسیهای بیشتر مشخص کرد، هکرهای خارجی دست به این کار زدهاند و با نفوذ به نرمافزار VOIP شاکیان، از آن در کشورهای اروپایی، آمریکایی و کشورهای آسیایی از جمله مالزی، چین و تایلند استفاده کردهاند و همین موضوع باعث شده که پولهای کلانی از حساب شاکیان به سرقت برود.
با کشف این سرنخ، روند رسیدگی به این پروندهها توسط کارآگاهان پلیس فتای استان خراسان رضوی وارد مرحله جدیدی شده، اما به دلیل اینکه مجرمان در خارج از کشور هستند، تحقیقات برای شناسایی و دستگیری آنها با مشکل روبهرو شده است.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
بازگشت ترامپ به کاخ سفید چه تاثیری بر سیاستهای آمریکا در قبال ایران دارد؟
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
رضا جباری: درگفتوگو با «جام جم»:
بهتاش فریبا در گفتوگو با جامجم: