شش گروگانگیر که خود را وابسته به سازمان سیاسی خلق عرب معرفی کردند خواستار آزادی چندین زندانی سیاسی در خوزستان و اعطای خودمختاری به این منطقه شدند.
این گروگانگیری به مدت 6 روز ادامه داشت و در این مدت سفارت ایران در اشغال بود و محوطه مقابل سفارت ایران و ابتدای "هایدپارک" مملو از جمعیت هوادار جمهوری اسلامی و مخالفان آن بود.
در فاصله اشغال سفارت و حمله نیروهای پلیس به داخل ساختمان، گروگانگیرها چند نفر از جمله یک کارمند شبکه خبری بی.بی.سی، یک توریست پاکستانی، یک خانم منشی سفارت، یک خبرنگار سوری و یک خانم مسئول روابط عمومی سفارت را آزاد کردند.
در میان گروگانهای باقی مانده نیز دو دیپلمات ایرانی به نامهای عباس لواسانی (وابسته مطبوعاتی) و علی اکبر صمدزاده شهید و غلامعلی افروز کاردار و علی دادگر مترجم محلی سفارت نیز توسط گروگانگیرهای مسلح زخمی شدند. لواسانی به دلیل درگیری لفظی با گروگانها و صمدزاده در جریان حمله ماموران به سفارت شهید شدند.
با شهید شدن لواسانی، مذاکرات ماموران دولت بریتانیا برای حل مسالمت آمیز ماجرا به بن بست رسید و تصمیم برای انجام عملیات نجات گروگانها قطعی شد. نیروهای پلیس انگلستان که قبلاً با روشهای مختلف در پنجرهها، شومینهها و دیوارهای سفارت ایران وسایل شنود و مواد منفجره کار گذاشته بودند اندکی پس از ساعت 19 روز دوشنبه 15 اردیبهشت به محل هجوم برده و در عملیاتی که تنها 11 دقیقه به طول انجامید چهار نفر از تروریستها را کشته و گروگانها را آزاد کردند. عکس های زیر که در جریان 6 روز گروگانگیری در سفارت ایران در لندن توسط "پیتر مارلو" گرفته شده است متن و حواشی این گروگانگیری و عملیات نجات را نشان می دهد.