مناطق آزاد کشور به عنوان بازوهای تجاری و بازرگانی کشور محسوب می شوند و دولت یازدهم نیز ضمن توجه ویژه به مناطق آزاد کشور تلاش می کند تا این مناطق به قطب های سرمایه گذاری منطقه تبدیل شوند چراکه اهمیت این مناطق به حدی است که می توانند کمک شایانی به زیرساخت های اقتصادی و تجاری کشور کنند و با جذب سرمایه گذاران این راه را هموار سازند.
منطقه آزاد اروند یکی از مناطق آزاد فعال در عرصه های تجاری و سرمایه گذاری است و به عنوان دروازه مهم واردات و صادرات کشور محسوب می شود.
این منطقه با بستر مناسبی که از جنبه اقتصادی به وجود آورده فرصت خوبی به سرمایه گذاران داده است تا با اطمینان در عرصه های تجاری و سرمایه گذاری وارد شوند و در نتیجه به رشد کشور کمک کنند.
علاوه بر این سرمایه گذاران خارجی نیز با توجه به تسهیلات ویژه سازمان منطقه آزاد اروند که برای سرمایه گذاران در نظر گرفته شده در این منطقه سرمایه گذاری کرده اند.
همچنین سازمان منطقه آزاد اروند در جهت ارتقای سطح رفاه و نیز بهداشت و درمان مردم منطقه به ویژه شهرهای آبادان و خرمشهر کارهای مهمی صورت داده تا ضمن خدمت به مردم سطح سلامت و شادابی مردم منطقه را نیز به بالاترین حد ممکن برساند.
گسترش روابط صنعتی با قطبهای مهم اقتصادی و صنعتی شرق کشور
اسماعیل زمانی از شهرک صنعتی توس مشهد و گروه صنایع مقصود بازدید کرد.
در راستای گسترش روابط صنعتی و اقتصادی فی مابین این منطقه و دیگر مناطق آزاد و ویژه اقتصادی و صنعتی در داخل کشور به ویژه شهرک های فعال و شاخص صنعتی داخلی، اسماعیل زمانی مدیر عامل و رئیس هیئت مدیره سازمان، بازدیدی از شهرک صنعتی توس مشهد به عمل آورد.
مطالعه و بررسی ساختارهای موفق شهرک های صنعتی فعال در شرق کشور، جذب سرمایه گذار داخلی در بخش های تولیدی در حوزه های مختلف به منظور سرمایه گذاری در شهرک های منطقه آزاد اروند از جمله اهداف بازدید اسماعیل زمانی از شهرک صنعتی توس مشهد بود.
وی حضور و تشویق سرمایه گذاران داخلی و فعالان اقتصادی که دستاوردهای موفقی در داخل داشته در این منطقه را به منظور به جریان انداختن ورود سرمایه و حرکت اقتصادی مولد و پویا از مهمترین سیاست های این سازمان در بخش جذب منابع و سرمایه گذاری دانست و تلاش برای معرفی این منطقه و توانایی ها و ظرفیت های آن را برای تحقق این امر در داخل کشور از ضروری ترین اهداف و برنامه های خود در این زمینه عنوان نمود.
سرمایه گذاری 108 میلیون دلاری خارجی در منطقه آزاد اروند
سرمایه گذاران خارجی 108میلیون دلار در منطقه آزاد اروند پارسال سرمایه گذاری کردند.
مدیر عامل سازمان منطقه آزاد گفت : میزان سرمایه گذاری خارجی در منطقه آزاد اروند طی سال گذشته در مقایسه با سال قبل آن 14 برابر افزایش داشته است .
زمانی افزود: برای توسعه اقتصادی در منطقه آزاد اروند تسهیلات ویژه ای به سرمایه گذاران اعطا می شود.
وی گفت: وجود ظرفیت های فراوان در محدوده منطقه آزاد اروند در بخش های صادرات کالا، نفت، پتروشیمی، دو بندر فعال آبادان و خرمشهر و دسترسی به آب های شیرین و خلیج فارس، همسایگی با عراق و نزدیکی به کشورهای حوزه خلیج فارس باعث شده همواره مورد توجه سرمایه گذاران خارجی قرار گیرد.
منطقه آزاد تجاری صنعتی اروند در سال 1384با مصوبه هیات دولت شکل گرفت.
منطقه آزاد اروند با مساحت 37 هزار و 400 هکتار در شمال غربی خلیج فارس شامل شهرهای آبادان، خرمشهر و مینوشهر (جزیره مینو) می باشد که در محل تلاقی دو رودخانه اروند رود و کارون واقع است.
این منطقه در همجواری با کشورهای عراق و کویت می باشد که با داشتن ظرفیتی از قبیل حمل و نقل جاده ای، ریلی، دریایی و هوایی از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
محدوده منطقه آزاد اروند بر اساس مصوبه هیات دولت تعیین و با افزایش محدوده منطقه آزاد اروند این منطقه به بزرگترین منطقه آزاد کشور تبدیل شده است.
پارک ۵۰ هکتاری آبادان ساخته میشود
با توجه به نزدیکی منطقه «قفاز» آبادان به ساحل پارک ۵۰ هکتاری این شهرستان در این منطقه ساخته میشود.
حمید حنظل عیدانی اظهار کرد: براساس توافقی که با سازمان منطقه آزاد اروند داشتیم قرار شد که بافت جدید شهر در منطقه تانک فرم آبادان شکل بگیرد و در واقع بافت جدید شهری در آن منطقه ایجاد شود.
رئیس شورای شهر آبادان افزود: به منظور استفاده بهتر از ظرفیتهای آبی شهرستان آبادان و استفاده از ساحل رودخانههای بهمنشیر و اروند پیشنهاد میدهیم که هر کدام یک مدیر برای مدیریت ساحل داشته باشند.
وی با بیان اینکه در آبادان یک پارک بزرگ وجود ندارد، گفت: زمین 50 هکتاری در مسیر جاده قفاز در نظر گرفتهایم که با توجه به نزدیکی به رودخانه و همچنین با لایروبی رودخانه در آن قسمت میتوان یک پارک بزرگ و مناسب ایجاد کرد.
محمود رضا شیرازی شهردار آبادان نیز در این جلسه گفت: از پیشنهاد ایجاد بافت شهری در منطقه تانک فرم آبادان استقبال میکنیم و آن را طرحی مناسب میدانیم.
وی با ارائه گزارشی از عملکرد شهرداری آبادان در سال 93، افزود: درآمدهای وصولی شهرداری آبادان در سال 93 مبلغ 117 ملیارد و 797 میلیون تومان بوده است.
شهردار آبادان گفت: در سال 93 میزان دریافتی عوارض ارزش افزوده شهرداری ابادان 39 میلیارد و 471 میلیون تومان بوده که 33 درصد از درآمد شهرداری را شامل میشده که این نسبت برای دریافت آلایندگی 27 درصد بوده است.
شیرازی میزان سایر درآمدهای شهرداری آبادان در سال گذشته را 46 میلیارد و 843 میلیون تومان خواند و افزود: در سال 93 مبلغ 45 میلیارد و 731 میلیون تومان دستمزد پرداخت کردهایم.
وی با بیان اینکه شهرداری ابادان در سال گذشته توانست تمام بودجه مصوب خود را جذب کند، اظهار داشت: جذب بودجه در سال 1393 به میزان 17 درصد هم از بودجه مصوب بیشتر شد که در قالب متمم بودجه ارائه میشود.
توافق 250 میلیارد تومانی منطقه آزاد اروند و دانشکده علوم پزشکی آبادان
رئیس دانشکده علوم پزشکی آبادان گفت: در جلسات اخیر منطقه آزاد اروند و دانشکده علوم پزشکی آبادان با کمک 250 میلیارد تومان این سازمان به دانشکده موافقت شد.
علیرضا آموزنده با اشاره به برگزاری آخرین جلسه مشترک سازمان منطقه آزاد اروند و دانشکده متبوع خود اظهار کرد: در این جلسه زمانی؛ مدیرعامل سازمان منطقه آزاد اروند و جمعی از مدیران و معاونان دانشکده علوم پزشکی آبادان و سازمان منطقه آزاد اروند حضور داشتند.
وی افزود: در این جلسه آخرین توافقهای صورت گرفته در زمینه کمک سازمان منطقه آزاد اروند به دانشکده علوم پزشکی آبادان و جزییات این توافقها مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
رئیس دانشکده علوم پزشکی آبادان با اشاره به حضور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در منطقه افزود: در جلسات اخیر میان این دو مجموعه و بهویژه بعد از حضور و البته تاکید وزیر بهداشت در منطقه، برای هزینه کردن مبلغی نزدیک به 250 میلیارد تومان به منظور ارتقای سطح خدمات بهداشتی و درمانی جنوب غرب خوزستان توافق صورت گرفت.
آموزنده افزود: این 250 میلیارد تومان به منظور هزینه کردن در پروژههای مختلف بهداشتی و درمانی در سال 94 و 95 تخصیص داده شد.
وی از مصوبات و توافقهای صورت گرفته در آخرین جلسه برگزار شده میان مسئولان منطقه آزاد اروند و رئیس و معاونان دانشکده علوم پزشکی آبادان خبر داد و گفت: در این جلسه پیشرفت فعالیتهای مرتبط با موافقتنامههای فی ما بین مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفت و دستور پیشپرداخت موافقتنامههای یادشده توسط مدیرعامل منطقه آزاد اروند صادر شد.
رئیس دانشکده علوم پزشکی آبادان افزود: در همین جلسه مقرر شد کارگروهی به منظور نهایی کردن سفارش خرید آمبولانسهای جدید تشکیل شده تا این کارگروه در اسرع وقت نسبت به تشریفات مناقصه آنها اقدام لازم را صورت بدهند.
آموزنده همچنین هزینه خرید 30 دستگاه آمبولانس جدید از سوی منطقه آزاد اروند را حدود 14 میلیارد تومان تخمین زد.(شریان نیوز)
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد