فصل دوم «گومورا» در راه

هجوم مافیای ناپل به تماشاگران تلویزیونی

با پایان فیلمبرداری فصل دوم درام جنایتکارانه و پرتنش «گومورا»، این مجموعه برای پخش از تلویزیون ایتالیا در ماه آگوست آماده می‌شود.
کد خبر: ۸۰۰۹۸۳
هجوم مافیای ناپل به تماشاگران تلویزیونی

منتقدان تلویزیونی می‌گویند بی‌صبرانه منتظر پخش این مجموعه پربیننده هستند. اهل فن و تحلیلگران هنری هم پیش‌بینی می‌کنند فصل دوم «گومورا» هم با استقبال بالای تماشاگران تلویزیونی در ایتالیا روبه‌رو شود. سازندگان دومین فصل این درام اجتماعی، ‌کار تولید آن را فوریه سال جاری میلادی و در سکوت کامل خبری شروع کردند.

آنها اعلام کردند قصد ندارند اخبار و اطلاعات زیادی درباره آن در اختیار رسانه‌های گروهی بگذارند. به همین دلیل، کسی اطلاع چندانی از مسائل تولید فصل دوم گومورا ندارد. با این حال، روزنامه‌نگاران سمج توانسته‌اند خبرهایی را از منابع نزدیک به سازندگان آن کسب کنند. لئوناردو فاسولی یکی از خالقان اصلی مجموعه، همزمان با شروع کار فیلمبرداری فصل دوم اعلام کرد داستان در شهر ناپل اتفاق می‌افتد و حال و هوای کلی آن، شبیه فصل اول خواهد بود.

این بار یکسری داستان و کاراکتر تازه به ماجراهای مجموعه اضافه می‌شود. این شخصیت‌ها، داستان مجموعه را به سمت و سوی تازه‌ای می‌برند تا قصه آن با قصه و ماجراهای اولین فصل تفاوت داشته باشد. این بار داستان مجموعه به سراغ مافیای فعال شهر ناپل می‌رود و اقدامات غیرقانونی آنان در زمینه‌های مختلف را مورد بحث و بررسی قرار می‌دهد.

شرکت اسکای ایتالیا که تهیه‌کننده این مجموعه است، در بیانیه‌ای گفت بحث درباره فعالیت‌های مافیای این کشور اروپایی خط اصلی داستان تمام فصل‌های آن خواهد بود. این شرکت، دومین فصل گومورا را با همکاری 2 شرکت فعال سینمایی و تلویزیونی ایتالیا تهیه کرده است. حدود 10 میلیون دلار برای تولید این مجموعه هزینه شده است. این فصل هم مثل فصل اول در 12 اپیزود 55 دقیقه‌ای تولید شده و تقریبا تمام عوامل تولید نسخه اصلی با آن همکاری داشته‌اند.

نویسنده اصلی فیلمنامه تمام 12 قسمت آن لئوناردو فاسولی است. روبرتو ساویانو و استفانو بیسس، 2 خالق اصلی دیگر مجموعه هم در کار نوشتن این اپیزودها با وی همکاری داشته‌اند. در کنار این 3 نفر، حدود 6 فیلمنامه‌نویس دیگر هم در نگارش فیلمنامه همکاری و حضور داشته‌اند. این در حالی است که 2 مشاور حقوقی هم به نویسندگان فیلمنامه کمک کرده و بخش‌های حقوقی فیلمنامه با نظر آنها نوشته شده است. اما طرح اصلی فیلمنامه همچنان مربوط به داستان کتاب پرخواننده و پرسروصدای روبرتو ساویانو به نام گومورا است. این کتاب سال 2006 روی پیشخوان کتابفروشی‌ها قرار گرفت و دستمایه اصلی تولید مجموعه تلویزیونی و همچنین یک فیلم جنجالی سینمایی شد. این فیلم در سال 2008 توسط متیو گارونه کارگردانی شد و جایزه بزرگ هیات داوران جشنواره بین‌المللی کن را دریافت کرد. منتقدان سینمایی همان زمان گفتند سینمای ایتالیا با این فیلم (و یکی دو فیلم دیگر) به احیای دوباره خویش پرداخت.

مجموعه تلویزیونی گومورا هم که سال گذشته میلادی روی آنتن رفت، تبدیل به یکی از موفق‌ترین آثار تلویزیونی صنعت تلویزیون شد. هر اپیزود مجموعه نزدیک 1/5 میلیون تماشاچی داشت که رقم بالایی برای برنامه‌ها و نمایش‌های تلویزیونی در قاره اروپاست.

تحلیلگران هنری می‌گویند با این تعداد تماشاچی، «گومورا» تا به امروز پربیننده‌ترین و موفق‌ترین مجموعه تلویزیونی شرکت اسکای ایتالیا به حساب می‌آید. تا به حال بیش از 30 کشور جهان، این مجموعه را برای پخش خریداری کرده‌اند. برای فصل دوم مجموعه، رقم رکورد دو میلیون تماشاچی برای هر اپیزود پیش‌بینی می‌شود. شرکت معروف فیلمسازی وینستون همزمان با شروع کار فیلمبرداری فصل دوم، آن را برای پخش در قاره آمریکا خریداری کرد. داستان فصل دوم دوباره به سراغ جنایت‌های سازماندهی شده در شهر ناپل و فعالیت‌ نیروهای جنایتکار و مافیایی می‌رود. به این ترتیب، مسائلی مثل ارتباط بین گنگسترها و سوداگران و دلالان مواد مخدر در کنار نمایش زندگی مردم عادی در طول اپیزودها به بحث گذاشته می‌شود.

منتقدان تلویزیونی از گومورا به‌عنوان اثری نام می‌برند که مسائل مربوط به مافیای شهر ناپل را از منظر متفاوت و تازه به نمایش می‌گذارد. از این جهت، این مجموعه شباهت زیادی به فیلم‌ها و مجموعه‌های افشاگرانه ایتالیایی درباره مافیا ندارد. هر دو صنعت سینما و تلویزیون ایتالیا سال‌هاست که فیلم‌ها و مجموعه‌های زیادی در ارتباط با مافیای ناپل و سیسیل تولید می‌کنند.

سازندگان گومورا برای تعریف داستان خود به سراغ جنایت‌های معمولی کوچه و خیابان رفته و ماجراهای دست‌اولی را در ارتباط با مافیا تعریف می‌کنند. با این کار، آنها امکان نگاه دقیق‌تری را برای تماشاچی فراهم می‌کنند تا به درک و شناخت بهتری از ماهیت مافیا برسند. از همین رو منتقدان از مجموعه به عنوان اثری ناب اسم برده‌اند که به روش و شکلی زیبا و خوب، به نمایش زشتی‌ها می‌پردازد.

تدوین سریع فیلم در کنار تاثیرات دراماتیک قصه، بیننده را در شرایط دشوار و وضعیت بغرنجی قرار می‌دهد. این مساله باعث درگیری کامل تماشاچی با داستان تا انتها می‌شود و به قول معروف، گریبان او را رها نمی‌کند.

استفانو سولیما، کارگردان اصلی فصل اول مجموعه، این بار هم نقش مهمی در تولید فصل دوم دارد. او که وظیفه کارگردانی 4 قسمت دومین فصل را به عهده داشته، می‌گوید: «زمان تولید مجموعه به حضور عنصر سرگرمی در داستان هم توجه داشتیم. هیچ وقت قرار نبود «گومورا» شبیه یک بیانیه خشک اجتماعی یا سیاسی باشد. پیام تند مجموعه زمانی مورد توجه تماشاچی قرار گرفته و تاثیر خودش را می‌گذارد که به زبانی شیرین و غیرمستقیم به او ارائه شود. یکی از مشکلات اصلی مجموعه‌ها و فیلم‌های اجتماعی و سیاسی این است که پیامشان را خیلی رو و شعاری می‌دهند. همین مساله باعث سرخوردگی تماشاچی و امتناع او از همراهی و پذیرش پیام مورد نظر می‌شود. عموم تماشاگران فصل اول مجموعه روی این نکته اتفاق نظر داشتند که داستان آن هیجان خوبی داشت و آنها با میل و رغبت داستان و ماجراهای کاراکترهای مثبت و منفی آن را دنبال می‌کردند. تمام تلاش من و همکارانم این بود که این روحیه و وضعیت را در اپیزود فصل دوم هم حفظ کنیم.»

اسکرین اینترنشنال/ مترجم: کیکاووس زیاری

قاب کوچک (ضمیمه شنبه روزنامه جام جم)

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها