خط‌‌ و نشان داعش برای شیعیان عربستان

حوادث و اتفاقات چند روز اخیر نشان می‌دهد مناطق شیعه‌نشین شرق عربستان در آینده نزدیک آبستن حوادث بیشتری خواهد بود.
کد خبر: ۸۰۳۷۲۷
خط‌‌ و نشان داعش برای شیعیان عربستان

در حالی‌که شیعیان ساکن در این مناطق همچنان در شوک دو انفجار انتحاری طی یک هفته گذشته هستند، روز گذشته گروه تروریستی داعش پیام تهدیدآمیزی جدید را علیه آنها صادر کرد. دراین پیام از دولت عربستان و تمام اهل سنت این کشور خواسته شده است برای حمله به شیعیان به گروه داعش کمک کنند.

به گزارش جام‌جم و به نقل از پرس‌تی‌وی، تروریست‌های داعش در پیام 13 دقیقه‌ای خود که به «ولایت نجد» (زیر شاخه داعش در عربستان) منتسب است، جوانان عربستان سعودی را برای عضویت در این گروه تروریستی فراخوانده و از آنها خواسته است «شبه‌جزیره عرب را از شیعیان پاک‌سازی کنند.» داعش همچنین در این پیام ضمن تمجید از عملیات تروریستی اخیر علیه شیعیان عربستان، تأکید کرد شیعیان به دلیل کفر حق زندگی در این کشور را ندارند.

این پیام با اشاره به ادعاهای ابن تیمیه (از پیشگامان سلفی‌گری در قرن هشتم) خاطرنشان می‌کند شیعیان خطرناک‌تر از یهودیان و مسیحیان هستند، بنابراین طبق فرمان خلیفه داعش، باید شیعیان را در هر جایی که هستند به قتل رساند. سخنگوی داعش در این فایل تنها به عملیات انتحاری 22 ماه می‌در شهرک القدیح در القطیف اشاره می‌کند و این مساله نشان می‌دهد این فایل پیش از وقوع انفجار روز جمعه در منطقه الدمام، مرکز استان الشرقیه تهیه شده است. داعش پیش از این نیز با انتشار ویدئویی هشدار داده بود «روزهای سیاهی» را برای شیعیان عربستان رقم می‌زند.

بی‌توجهی مقامات ریاض به تهدیدها

آنچه طی یک هفته گذشته بیش از همه باعث اعتراض و ناراحتی ساکنان مناطق شرقی عربستان شده، بی‌توجهی مسئولان عربستان به تامین امنیت شیعیان در این مناطق بود. همین مساله باعث شد تا شهروندان منطقه القدیح روز گذشته برای رساندن صدای اعتراض خود به مسئولان ریاض، به خیابان‌ها بیایند. نسیم عساده یکی از این معترضان به خبرنگار شبکه المنار گفت: این مساله بسیار عجیب است که دولت برای محافظت از شهروندان خود هیچ اقدام مثبتی انجام نمی‌دهد. برخی دیگر به این مساله انتقاد دارند که پس از وقوع انفجارهای انتحاری، صدها نیروی امنیتی به این منطقه اعزام شده‌اند در حالی‌که این کار می‌بایست پیش از این حملات صورت می‌گرفت.

در همین راستا، سازمان عفو بین‌الملل نیز با انتقاد از رویکرد مقامات ریاض در محافظت از جان اقلیت شیعه در این کشور، خواستار آن شد که به جای حرف، عمل و اقدامی جدی در این زمینه انجام دهند. سازمان حقوق بشر مستقر در لندن نیز خواستار بررسی و تحقیق شفاف ریاض در این زمینه شد. این سازمان اعلام کرد: تا زمانی‌که مقامات عربستانی تحقیقی شفاف و جامع در مورد این‌گونه حوادث انجام ندهند و مانع از وقوع حوادثی مشابه علیه شیعیان نشوند، خشونت‌ها و درگیری‌های فرقه‌ای علیه شیعیان بیشتر خواهد شد.

انفجار انتحاری اخیر در عربستان که به طور مشخص محل تجمع و اماکن مذهبی شیعیان راهدف قرار داده بود با محکومیت‌های بین‌المللی مواجه شد. حتی علما و مراجع بزرگ اهل تسنن نیز این اقدامات را بشدت محکوم کرده و در راستای ایجاد تفرقه‌های مذهبی ارزیابی کردند. روز جمعه، احمد الطیب، رئیس دانشگاه علوم اسلامی الازهر مصر بر حرمت خون مسلمانان حتی از جهت کینه توزی‌های فرقه‌گرایانه تاکید کرد و گفت کسی حق ندارد به بهانه دشمنی‌های فرقه‌ای خون مسلمان دیگری را بریزد. دار الافتاء مصر نیز حمله تروریستی در شهر الدمام را محکوم و تأکید کرد این جنایت کاملا به اسلام و مسلمانان بی‌ارتباط است و هدفش نیز ضربه زدن به ثبات در منطقه عربی است. علمای لبنان ازجمله مفتی اعظم این کشور نیز حوادث تروریستی عربستان را بشدت محکوم کرد.

تنها واکنش مقامات سعودی نسبت به این اتفاقات این بوده است که ملک سلمان، پادشاه این کشور پس از انفجار نخست به شاهزاده محمد بن نایف دستور داد عاملان این حادثه تروریستی را هر چه سریع‌تر دستگیر کنند. اما این نکته قابل توجه است که دستگاه‌های امنیتی عربستان به جای دستگیری عاملان این حوادث غالبا شیعیان معترض را بازداشت می‌کنند. از سوی دیگر این‌گونه اقدامات با تبلیغات گسترده رسانه‌ای عربستان علیه شیعیان تناسبی ندارد. یک نمونه مشخص در این زمینه شبکه سعودی الاخباریه است که با انتشار گزارش‌های مغرضانه و جهت‌دار، نقش مهمی در گسترش رویکردهای تکفیری و حمایت از تروریست‌ها داشته است. در همین حال، روزنامه رای الیوم روز گذشته با انتشار مقاله‌ای نوشت: تشکیلات داعش آن‌طور که رسانه‌های عربستان تبلیغ می‌کنند، در صدد ایجاد فتنه میان شیعه و سنی نیست بلکه به دنبال پیاده کردن بخش اصلی ایده‌های «وهابیت» خود یعنی ستیز با طیف‌های شیعه است. در ادامه این گزارش آمده است: روحانیون، مبلغان و نویسندگان سنی سعودی طی یک هفته اخیر با قربانیان این انفجارها که از طیف شیعه هستند، ابراز همبستگی کرده‌اند. موضوع مهم دیگر نزدیکی ایدئولوژی تروریست‌های داعش با تفکر وهابیت حاکم بر عربستان است. با روی کار آمدن این گروه‌های تروریستی در منطقه از حدود سه سال پیش، ریاض همواره به تامین مالی و نظامی تروریست‌ها اقدام کرده است. حتی مقامات امنیتی عربستان وقتی دو عامل انفجارهای القدیح و الدمام را معرفی کردند معلوم شد هردو سعودی تبار هستند که اخیرا به این تشکیلات پیوسته‌اند. اینها نشان می‌دهد رابطه‌ای مخفی بین داعش و سازمان‌های اطلاعاتی عربستان وجود دارد.

به هرحال تهدید اخیر داعش علیه شیعیان بسیار خطرناک بوده و راه را برای هرگونه عمل جنایتکارانه علیه آنان دراین کشور فراهم می‌کند. این نکته نشان می‌دهد که عربستان سعودی باید به مسئولیت‌های خود عمل کرده و امنیت شیعیان را در اولویت‌های خود قرار دهد، در غیر این صورت مسئولیت هرگونه خطری علیه شیعیان برعهده نظام حاکم بر این کشور خواهد بود.

داعش زندان پالمیرای سوریه را منفجر کرد

دید‌بان حقوق بشر سوریه اعلام کرد تروریست‌های داعش با کار گذاشتن بمب‌ در داخل و اطراف زندان شهر پالمیرا(تدمر)، این محل را منفجر کردند.زندان پالمیرا که یکی از مخوف‌ترین و امنیتی‌ترین زندان‌های سوریه محسوب می‌شد، پس از اشغال شهر به دست داعش افتاد. بیش از 30 زندانی لبنانی حاضر در این زندان که برخی از آنها 35 سال در آنجا زندانی بودند به لبنان فرستاده شدند و اطلاع دقیقی از دیگر زندانیان موجود در آن در دست نیست.

از سوی دیگر روزنامه انگلیسی «ساندی تایمز» در خبری از تاسیس وزارت آثار باستانی توسط داعش برای اداره عملیات غارت آثار باستانی در سوریه و عراق خبر داد.ساندی تایمز نوشت: داعش غارت آثار باستانی را به تجارت سازماندهی شده برای خود تبدیل و در زمان کنترل بر شهر موصل، نمرود و الحضر در عراق و تدمر سوریه آثار باستانی این شهرها را غارت کرده است.

حسین خلیلی / گروه بین‌الملل

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها