یواشکی روزنامه ها

چهارمدرسه ابتدایی روزه داری را ممنوع کردند

روزنامه های صبح امروز در مهمترین عناوین صفحات اول خود مطالبی همچون«تخلفات روزانه بانک‌ها؛ ۶ ماه دیگر بررسی می‌شود»،«انتقام اینترنتی از مرد گرانفروش»،«قرارداد که یواشکی امضا نمی شود !»،«آیت الله هاشمی رفسنجانی:بعضی گروه ها فقط نام مردم را مصادره می کنند»،«چک های برگشتی 6 برابر شد»،«انگور 40 هزار تومانی استرالیا و مازراتی 2 میلیاردی ایتالیا» و «روحانی:دولت به وعده‌های خود عمل کرده است» را منتشر کرده است.
کد خبر: ۸۰۷۳۶۱
چهارمدرسه ابتدایی روزه داری را ممنوع کردند

ابراز نگرانی طلاب در نامه به رهبری از ورود بانوان به ورزشگاه

روزنامه جمهوری اسلامی نوشت:جمعی از طلاب حوزه‌های علمیه در نامه‌ای به رهبر انقلاب و مراجع تقلید، درباره حضور بانوان در ورزشگاه‌ها ابراز نگرانی کرده و خواستار ممانعت از این قبیل اقدامات شدند. در بخشی از این نامه سرگشاده آمده است: «ما جمعی از طلاب حوزه‌های علمیه، حسب الامر مولایمان حضرت بقیه‌الله الاعظم ارواح العالمین له الفداء مبنی بر رجوع به شما بزرگواران در فتن آخر الزمان، از محضر آن عزیزان و علمای والامقام، درخواست داریم به هر صورت که صلاح می‌دانید جلوی سیل بنیان کن تهاجم فرهنگی را سد نموده و با تدبیر و دستورات لازمه، همانند گذشته، مدافع شریعت ناب محمدی صلی‌الله علیه و آله باشید.»

خودکشی یک جوان از فراز مسجدالحرام؟

روزنامه جمهوری اسلامی نوشت:سخنگوی پلیس امنیتی مسجدالحرام گفت: یک آسیایی مقیم 35 ساله از فراز سازه‌های طرح توسعه مسجد در ضلع شمالی آن، خود را به پایین انداخت و در دم جان باخت. به نوشته الجزیره به نقل از روزنامه عربستانی الریاض، سرهنگ سامح السمی افزود:‌ منطقه‌ای که این فرد در آن سقوط کرد، در محدوده طرح توسعه این مسجد واقع شده است که هنوز برای ادای نماز آماده نیست، این محدوده کارگاهی است و اطراف آن با موانع پلاستیکی حصر شده است و ماموران شرکت پیمانکار از آن نگهبانی می‌کنند. به گفته وی، جسد این فرد به مراجع مربوط تحویل داده شد. سخنگوی پلیس امنیتی مسجدالحرام درباره علت اقدام به خودکشی یا هویت فردی متوفی اطلاعاتی ارایه نداد. در بهمن ماه سال گذشته نیز یک زن عمره‌گزار چینی با رفتن به طبقه فوقانی مسجدالحرام، به کمک صندلی از نرده‌ها بالا رفت و خود را به پایین پرتاب کرد.

چهارمدرسه ابتدایی روزه داری را ممنوع کردند

روزنامه جمهوری اسلامی نوشت: اقدام چهار مدرسه ابتدایی در لندن برای ممنوع کردن روزه‌داری در ماه رمضان برای دانش‌آموزان مدرسه‌شان، با انتقاد جامعه مسلمان انگلیس مواجه شده است. به نوشته روزنامه ایونینگ استاندارد، مدرسه ابتدایی بارکلی که یکی از چهار مدرسه تحت نظارت موسسه آموزشی «لیون آکادمی‌ تراست» است در نامه‌ای به والدین دانش آموزان، آنها را از تصمیم جدید مدرسه مبنی بر منع دانش آموزان از گرفتن روزه هنگام حضور در مدرسه مطلع کرده است. این روزنامه انگلیسی نوشت: با این حال این اقدام بحث برانگیز، انتقادهایی را از سوی والدین و موسسه انجمن مسلمانان انگلیس به همراه داشته است. یک سخنگوی انجمن مسلمانان انگلیس در واکنش به این اقدام مدرسه بارکلی گفت: ما معتقدیم در اسلام قوانین کافی برای آن دسته از افرادی که امکان روزه گرفتن را ندارد وجود دارد. این قوانین شامل افراد مریض، خردسال و یا کهنسال می‌باشد. انجمن مسلمانان بریتانیا معتقد است تصمیم نهایی درخصوص اینکه دانش‌آموز روزه بگیرد یا خیر باید به والدین واگذار شود که البته آنها باید فرزندانشان را به روزه گرفتن تشویق کنند بدون اینکه آن‌ها را مجبور سازند. دکتر عمر الهمدون رئیس انجمن مسلمانان انگلیس در این خصوص گفته است: مدارس باید از والدین حمایت کنند و درباره این قبیل موضوعات باید مذاکره شود و تصمیمات کورکورانه درست نیست.

صدور حکم سریع در پرونده حادثه مشهد

روزنامه ایران درستون دیگه چه خبرآورده که وزیر دادگستری گفت: «برای حادثه یکی از هتل‌های مشهد مقدس که منجر به فوت چند زائر و مصدوم شدن بیش از 30 نفر شد، پرونده تشکیل شده است و این پرونده سریعاً منجر به حکم خواهد شد.» به گزارش ایرنا، حجت‌الاسلام والمسلمین مصطفی پورمحمدی افزود: «با توجه به تشکیل پرونده در این زمینه، در رسیدگی به این پرونده نیز تسریع می‌شود.» وی خاطرنشان کرد: «متأسفانه بروز این حادثه ناشی از یک بی‌احتیاطی بوده است و هیچ تعمد و قصدی در کار نبوده است و سم مورد استفاده نیز سم حشرات موذی نبوده است.» پورمحمدی ادامه داد: «در این زمینه پنج نفر از کارگران این هتل در مشهد دستگیر شدند و این هتل نیز اکنون توقیف شده است.» وی با بیان اینکه «حکم صادر شده، حکم دیه خواهد بود»، خاطرنشان کرد: «وقتی قتل عمدی نیست قطعاً منجر به پرداخت دیه خواهد شد و به صاحبان دم و اولیای مقتولان نیز دیه پرداخت می‌شود.» پورمحمدی ادامه داد: «همچنین به کسانی که در این زمینه بیمار شدند نیز علاوه بر کارهای درمانی که برای آنها انجام شده است، خسارت‌هایی پرداخت می‌شود.»

احتمال توافق هسته‌ای بدون ابعاد احتمالی نظامی

روزنامه ایران نوشت:مقامات غربی به خبرگزاری «آسوشیتد پرس» گفتند که قدرت‌های جهانی ممکن است بدون حل موضوع ابعاد احتمالی نظامی برنامه هسته‌ای ایران،‌ توافق با ایران را بپذیرند و حل کامل این موضوع را به بعد از توافق جامع هسته‌ای موکول کنند. به گفته مقامات مذاکره کننده، این نگرانی‌ها تا ضرب الاجل 30 ژوئن رفع نخواهند شد. اگرچه احتمال دستیابی به توافق زیاد است. یک مقام ارشد غربی روز پنج‌شنبه بیان کرد که احتمال دست‌یابی به توافق در طول سه هفته آینده بیش‌تر از به توافق نرسیدن است. این مقامات غربی هم‌چنین به «آسوشیتد پرس» گفته‌اند که امریکا و متحدانش به جای رفع نگرانی‌های مربوط به ابعاد احتمالی نظامی برنامه هسته‌ای ایران تا پیش از توافق بر نگارش اقداماتی که ایران باید در یک دوره 10 ساله پس از توافق هسته‌ای در ازای رفع تحریم‌های غرب انجام دهد متمرکز هستند.

رضا ضراب به 5 سال زندان محکوم شد

ایران نوشت:رضا ضراب، تاجر ایرانی مقیم ترکیه به جرم پولشویی به 5 سال زندان محکوم شده است. به گزارش شبکه خبر این خبر را روزنامه «حریت» اعلام کرده است. این تاجر ایرانی‌الاصل در سال 2013 در جریان یک پرونده مهم اقتصادی که به برکناری برخی اعضای کابینه ترکیه انجامید، دستگیر شده بود. گفته می‌شود ضراب با شرکت‌های متعلق به بابک زنجانی تاجر دیگری که در زندان ایران به سر می‌برد، همکاری اقتصادی داشته اما ضراب این ارتباط را رد کرده است.ضراب همسر «ابرو گوندش» خواننده سرشناس ترک است.

انتظار احمد شهید برای دعوتنامه رسمی ایران

ایران نوشت:گزارشگر ویژه سازمان ملل در باب حقوق بشر در ایران در صفحه شخصی «توئیتر» خود ضمن استقبال از اظهارات اخیر رئیس مجلس عنوان کرد منتظر دعوتنامه رسمی برای حضور در ایران است. به گزارش خبرگزاری «صدا و سیما»، احمد شهید نوشت: «از اظهارات دکتر لاریجانی که اهمیت و کارایی هیأت‌های حقیقت‌یاب ویژه سازمان ملل متحد را به رسمیت شناخته است، استقبال می‌کنم و با توجه به امکان تسهیل دیدار از این کشور (ایران) به واسطه حکمی که دارم، منتظرم دعوتنامه‌ای رسمی برای سفر با هدف پیشبرد تعامل شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد با دولت ایران هستم.»

نظر سردار نقدی درمورد جمع‌آوری اجباری ماهواره‌ها

روزنامه ایران نوشت:رئیس سازمان بسیج مستضعفین گفت: «نباید ماهواره‌ها را با اجبار از بین خانواده‌ها جمع کرد، بلکه باید با استفاده‌کنندگان آن به بحث نشست و آنها را قانع کرد.» سردار نقدی افزود: «باید از درون انضباط ایجاد کرد؛ زیرا اگر باور قلبی نباشد هیچ کاری به ثمر نخواهد نشست که در این راستا تشکیل حلقه‌های صالحین می‌تواند نقش قابل توجهی داشته باشد.»

خاطره ضرغامی از رفتار ناطق نوری

روزنامه آرمان نوشت:شنیده شد که عزت‌ا... ضرغامی، رئیس سابق سازمان صداوسیما خاطره‌ای از پیروزی ناطق‌نوری در یک انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس و رفتارش با کاندیدای شکست‌خورده را اینچنین در اینستاگرامش منتشر کرد: انتخابات میان دوره‌ای مجلس شورای اسلامی بود و رقابت بین آقای ناطق‌نوری و دکتر احمدی (عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی) در تهران؛ قطب‌بندی جریان‌های راست و چپ هم برقرار بود! نتیجه انتخابات به نفع آقای ناطق‌نوری رقم خورد. فردای آن روز منزل آقای ناطق بودم. ایشان عازم حج بود. پیشنهاد دادم تلفنی از آقای دکتر احمدی حلالیت بطلبد و خسته نباشید بگوید؛ قبول کرد؛ شماره را گرفتم و بعد از احوالپرسی گوشی را به آقای ناطق دادم؛ سکانس باصفایی اتفاق افتاد؛ گفت‌وگویی سرشار از دوستی و محبت و اظهار ارادت به یکدیگر. هیچ کدورتی باقی نماند و هر کدام دنبال مسئولیت و تکلیف خود رفتند. نمی‌دانم چرا امروز این کارها سخت شده است. توقع اخلاق، تواضع و گذشت از مدیران بیشتر است تا عوام‌الناس! درحالی که در فضای سیاسی کشور برعکس شده است! آقای دکتر احمدی، هم عالم است و هم زاهد. در مدتی که در دبیرخانه شورا (سال‌های پایانی دهه60) حضور داشتم، معمولاً نهار ایشان نان و سبزی و پنیر بود.

آخرین نمره محبوبیت روحانی

روزنامه آرمان آورده:شنیده شد که یک مؤسسه آمریکایی در جدیدترین نظرسنجی خود گزارش داده که میزان محبوبیت رئیس‌جمهور ایران، در خرداد ۹۴ نسبت به بهمن ۹۳ یک درصد کاهش پیدا کرده است؛ نمره‌ای که شرکت‌کنندگان در این نظرسنجی به عملکرد دکتر حسن روحانی دادند، 8/13 درصد بود که در مقایسه با نظرسنجی بهمن‌ماه ۱۳۹۳ با کاهشی یک درصدی مواجه شده است. تابناک نوشت؛ آی پز میزان خطای نظرسنجی را 8/3 درصد ذکر کرده است. به نوشته آی‌پُز، در ماه خرداد ۹۴، ۴۸درصد از عملکرد آقای روحانی راضی و ۳۳درصد ناراضی بوده‌اند. میانگین نمره رئیس‌جمهور با یک صدم کاهش نسبت به بهمن‌ماه به 8/13 رسید.

تکذیب خبر صدور حکم ماموران فرودگاه جده

آرمان نوشت:شنیده شد که یک منبع مطلع در وزارت امورخارجه گفت: خبر آسوشیتدپرس مبنی بر صدور رای دادگاه برای دو مامور عربستانی خاطی فرودگاه جده صحت ندارد. باشگاه خبرنگاران نوشت؛ یک منبع مطلع در وزارت امورخارجه اظهار کرد: خبر آسوشیتدپرس پیرامون صدور رای دادگاه برای دو مامور عربستانی خاطی فرودگاه جده صحت ندارد. گفتنی است؛ آسوشیتدپرس مدعی شده بود که بنا به گفته‌های یک مقام امنیتی عربستان که نمی‌خواسته نامش فاش شود، بالاخره حکم دو مأمور متجاوز سعودی صادر شد. بر اساس خبر آسوشیتدپرس، این دو مأمور سابق فرودگاه جده، به خاطر انجام عمل شنیع در مواجهه با دو نوجوان ایرانی که زائر بیت‌ا... الحرام بوده‌اند، هر کدام به سپری کردن 4 سال در زندان و تحمل 1000‌ضربه شلاق محکوم شده‌اند.

سکوت پایداری در برابر بازداشت بقایی

آرمان نوشت:شنیده شد که جبهه پایداری که حامی اصلی دولت مهرورزی بود تاکنون در برابر دستگیری حمید بقایی، معاون اجرایی دولت دهم سکوت کرده است. خبرآنلاین نوشت؛ روز دوشنبه حجت‌الاسلام محسنی‌اژه‌ای در نشست خبری خود از بازداشت حمید بقایی خبر داد. اکنون بیش از دو روز از انتشار این خبر گذشته اما اعضای شاخص جبهه پایداری همچون مرتضی آقاتهرانی، روح‌ا... حسینیان، مسعود میرکاظمی و بیژن نوباوه هنوز هیچ‌گونه اظهارنظری در این‌باره نکرده‌اند.

دولت هزینه سفر زوار به قم را تامین کند

روزنامه آرمان نوشت:شنیده شد که آیت‌ا... مکارم‌شیرازی گفت: دولت باید برای زوار هزینه‌ای به قم بپردازد و هزینه‌ها را تأمین کند و هر چه این هزینه بیشتر باشد، بازدهی بیشتری نیز دارد. وی در دیدار با شهردار جدید قم اظهار کرد: از اینکه گره مساله انتخاب شهردار قم گشوده شد، خوشحال شدم زیرا این موضوع دیگر به یک معضل تبدیل شده بود. وی افزود: در سفرهایم به اصفهان، پس از مشاهده عمران و آبادانی این شهر زیبا اعم از امکانات زیربنایی و شهری غبطه می‌خوردم و مشخص بود که این شهر، ازنعمت شهرداری خوب برخوردار است. وی تصریح کرد: سند موفق فعالیت‌های شهردار اصفهان، تجربه و عمل ایشان است و آینده خوبی برای قم با وجود آقای سقائیان‌نژاد در راه است.

واکنش نماینده زن اروپایی به اظهارات کوچک زاده

آرمان نوشت:شنیده شد که نماینده زن پارلمان اروپا که پوشش او در جریان سفرش به ایران حاشیه‌ساز شده بود نسبت به انتقاد یک نماینده واکنش نشان داد. عصرایران نوشت؛ چندی قبل به همراه هیاتی پارلمانی برای دیدار با مقامات ایرانی به تهران آمد اما حاشیه‌هایی بر سر پوشش او در دیدار با رئیس مجلس ایجاد شد. مهدی کوچک‌زاده در واکنش به لباس او گفته بود: این پوشش مناسب پارتی و کلوب های رقص شبانه بود. این اظهارنظر واکنش اسخاکه را به دنبال داشت و او در صفحه توییترش نوشت: خیلی تلاش می‌کنم به پارتی بروم اما اگر کسی با این لباس بره خیلی مسخره‌اش می‌کنن!

محکومیت رضا ضراب به 5 سال زندان

روزنامه آرمان نوشت:شنیده شد که رضا ضراب، تاجر ایرانی مقیم ترکیه به جرم پول‌شویی به 5 سال زندان محکوم شده است. عصرایران این خبر را روزنامه حریت اعلام کرده است. دادگاه ترکیه تاجر ایرانی را به 5 سال زندان محکوم کرد ضراب همسر ابرو گوندش خواننده سرشناس ترک است. این تاجر ایرانی‌الاصل در سال 2013 در جریان یک پرونده مهم اقتصادی که به برکناری برخی اعضای کابینه ترکیه انجامید دستگیر شده بود. گفته می‌شود ضراب با شرکت‌های متعلق به بابک زنجانی تاجر دیگری که در زندان ایران به سر می‌برد همکاری اقتصادی داشته است. 

انتقاد از القاب دانشگاهی برای فضلای حوزه

روزنامه آرمان نوشت:شنیده شد که استاد حوزه علمیه قم با بیان اینکه انسان‌هایی که آرمان‌گرا هستند هیچ موقع به وضع موجود بسنده نمی‌کنند، اظهار کرد: با همه توصیفی که از نشریات علمی می‌شود ولی باید تلاش‌های بیشتری برای به‌روزکردن مجلات و قلم‌زدن فضلای حوزه در نشریات انجام شود. انتخاب نوشت؛ آیت‌ا... حسینی‌بوشهری با انتقاد از روحانیونی که اسامی آنها با عناوین دانشگاهی درج می‌شود، تصریح کرد: امروز وحدت خوبی بین حوزه و دانشگاه وجود دارد ولی زمانی که فهرست برخی نشریات حوزوی را بررسی می‌کنیم، مشاهده می‌شود که از عناوین دانشگاهی برای فضلای حوزه استفاده می‌شود که ما این را برنمی‌تابیم. این عضو خبرگان رهبری اظهار کرد: دچار جوزدگی نشویم و عناوین حوزوی را پاس بداریم و به آن افتخار کنیم.

شورای‌عالی اصلاحات نداریم

آرمان نوشت:شنیده شد که حسن رسولی، عضو بنیاد باران درخصوص تشکیل «نهاد عالی اصلاح‌طلبان» گفت: جلسه‌ای که برخی از چهره‌های اصلاح‌طلب با خاتمی داشتند یک جلسه مشورت‌گیری بوده و عناوینی از قبیل نهاد عالی و یا سایر عناوین سازمانی و تشکیلاتی مترتب بر این جلسه نیست.

مجوز جدید دولت درباره فروش هامرهای وزارت کشور

خراسان نوشت:بر اساس ابلاغیه روزهای اخیر یک مسئول ارشد اجرایی به رحمانی فضلی، اعلام شده است که هیئت دولت با لغو مصوبه سال گذشته خود در خصوص نحوه فروش و استفاده از اعتبارات کسب شده پس از فروش 10 دستگاه خودروی هامر وزارت کشور، شرایط جدیدی را برای استفاده از پول ناشی از فروش این خودروها تعیین کرده است. طبق این ابلاغیه جدید، خودروهای جدید وزارت کشور از الزام دولت مبنی بر خرید خودروهای دوگانه سوز نیز معاف خواهند بود.

دستورمهم به شرکت های دولتی برای جذب سرمایه های جدید

روزنامه خراسان نوشت:بر اساس ابلاغیه روزهای اخیر یک مسئول مهم اجرایی به تعدادی از شرکت های دولتی تاکید شده است که با توجه به ضرورت استفاده از ظرفیت های متنوع برای سرمایه گذاری در پروژه های مختلف نیمه کاره دولت، ضرورت دارد این مدیران در اسرع وقت نسبت به شناسایی منابعی که امکان استفاده در این بخش را دارند، اقدام و این پیشنهادها را برای بررسی دقیق و تصویب به دولت ارائه کنند.

دولت در اقتصاد از ناتوانی رنج می‌برد

روزنامه کیهان در ستون ویژه نوشت:استاد دانشگاه علامه طباطبایی، سخنگو و مقامات اقتصادی دولت را به مناظره فراخواند. فرشاد مؤمنی هشدار داد که سیاست‌های اقتصادی دولت، تکرار سیاست‌های لیبرالی شکست‌خورده در گذشته است.

مؤمنی در مصاحبه با روزنامه شرق و درباره لیبرال‌های وطنی تصریح کرد آنها مغرورهای ناتوان هستند. وی می‌گوید: به عنوان یک مصداق شاید بتوان در مورد یکی از فهمیده‌ترین آنها به مقاله بسیار مهم مسعود نیلی که در کتابی با عنوان اقتصاد ایران توسط مؤسسه نیاوران در سال 76 منتشر شده است، اشاره کرد. در این مقاله اگرچه با ضعف تحلیلی جدی مواجه هستیم اما نیلی در مجموع با صداقت گزارش داده است که اینها در تجربه آغازین تعدیل ساختاری از بنیادگرایی بازار چه انتظاری داشتند و در عمل چه شد، اینکه می‌گوییم با صداقت یک وجه مهم این است که ایشان خیلی شفاف و صریح اعلام می‌کند که ما از طریق دستکاری نرخ ارز فکر می‌کردیم که می‌توانیم همه مسائل بنیادی اقتصاد ایران را حل کنیم. در این مقاله قدم به قدم توضیح داده شده است که چه شد نتیجه دقیقا خلاف انتظارات تئوریک رقم خورد و با شکست روبه‌رو شد. نکته‌های بسیار جالبی در مقاله وجود دارد؛ مثلا اینها در مقام حرف ‌زدن و تبلیغات ادعا می‌کنند که به روش علمی به مسائل نگاه می‌کنند و برای هر مسئله هم راه‌حل مشخص دارند اما نیلی خیلی به صراحت گفته است که در دام روزمرگی و واکنش‌های لحظه‌ای محض افتاده بودیم. جنبه روش‌شناختی این بازتاب این مورد است که آموزه بنیادگرایی بازار به تعبیر «پل کروگمن» به هیچ‌وجه خود را مقید به تاریخ و جغرافیا نمی‌کند بنابراین با پارادوکسی روبه‌رو هستیم که من به آن می‌گویم «پارادوکس غرور و ناتوانی».

مؤمنی در پاسخ این سؤال که حالا که در معرض آزمون قرار گرفت و پی‌در‌پی شکست خورد و فاجعه‌ساز شد، چرا باز بر این روش اصرار می‌شود؛ در حالی که نتیجه این تفکر بسیار دورتر از اهداف و شعارهای انقلابیون است؟ می‌گوید: وجه روش‌شناختی مسئله را «کنت ارو» توضیح داده است که همان بحث پارادوکس غرور و ناتوانی است. وی می‌گوید کسانی که به بنیادگرایی بازار باور ایدئولوژیک دارند، آدم‌های هتاکی می‌شوند. اینکه از زبان «ارو» این مسئله مطرح می‌شود یقینا خیلی قابل اعتناست و نشان می‌دهد که این پدیده منحصر به ایران نیست. وی از موضع روش‌شناختی توضیح می‌دهد که اینها چرا هتاک و کم‌حوصله هستند. اینها با فرض اطلاعات کامل، تحلیل‌های اقتصادی را شروع می‌کنند، بعد به طور طبیعی هر کس را که جور دیگری فکر می‌کند نادان و مغرض فرض می‌کنند. اگر دقت کرده باشید، نئوکلاسیک‌های وطنی ایران آنهایی که به خصوص درجه خویشتنداری کمتری دارند، همین هتاکی را دارند.

استاد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی در ادامه تصریح کرد: بعد از انقلاب یکدست‌ترین تیم اقتصادی را دولت آقای هاشمی داشتند. اینها عموما جز موارد استثنایی، باور ایدئولوژیک به آموزه بنیادگرایی بازار داشتند. از نظر میزان منابع ارزی و ریالی نیز در یک دوره زمانی یعنی 68 تا 72 در مقایسه با هر دوره تاریخی قبل و بعد از انقلاب، تا آن زمان در قله امکانات هم قرار داشتند. در آن زمان در مناظره‌ای من گفتم که شما چشم‌بسته و کلیشه‌ای راه‌حل استاندارد مسئولیت‌گریزانه صندوق بین‌المللی پول و بانک جهانی را در پیش می‌گیرید و می‌گویید اجرای بد منشأ این شکست فاجعه‌بار بود و اصل کار درست بود.

این اقتصاددان اضافه کرد: من از همکاران اقتصادی رئیس‌جمهور تقاضا کردم کمک کنند که هم آقای نیلی یک بار دیگر گزارش اقتصادی سال 1373 را بخوانند و هم آقای رئیس جمهور و هم دیگران که این حرف‌ها را می‌پذیرند و به آن دل می‌بندند. من به مفاد صفحات 39 تا 46 گزارش اقتصادی سال 1373 استناد کردم که در آن به صراحت گفته شده بود وقتی که دولت به سمت سیاست‌های تورم‌زا حرکت می‌کند، دولت از سیاست‌های تورم‌زا هم آسیب مالی بیشتری می‌بیند و هم آسیب کفایت و مشروعیت، یعنی کارآمدی دولت به شدت پایین می‌آید و از همه مهم‌تر اینکه گستره و عمق فساد هم درون دولت افزایش پیدا می‌کند.

فرشاد مؤمنی در ادامه این مصاحبه خاطرنشان کرد: ترکیبی از باورهای ذهنی و ملاحظات مربوط به منافع در این ماجرا درگیر است که اینها حتی به تجربه‌هایی که در دوره مسئولیت خود تجربه کرده‌اند هم اعتنا نمی‌کنند. همین الان هم شما نگاه کنید به موضوعی که برای من خیلی غم‌انگیز است، اگر شما به مطبوعات در فاصله اسفند 93 تا پایان اردیبهشت 94 که نگاه کنید، می‌بینید بیش از هفت بار از موضع رسمی گفتند که قطعا در سال 94 قیمت حامل‌های انرژی را افزایش نخواهند داد. خب، می‌دانید چقدر غم‌انگیز است یعنی دوباره دارند مشروعیت دولت نزد مردم را با سخنان غیرمسئولانه و غیرواقعی معامله می‌کنند.

خبرنگار می‌گوید: «اما دولت اصرار دارد با این سیاست‌ها توانسته جلو تورم را بگیرد و اگر سیاست‌ها تورم‌زا بوده، اما در عمل آثار حداقلی بر بازار و اقتصاد گذاشته است.» مؤمنی پاسخ می‌دهد: یک چیز بسیار خطرناک که امیدوارم گوشی برای شنیدن آن در دولت روحانی وجود داشته باشد، این است که اینها به جای اینکه این شکست‌ها و فسادها و ناروایی‌ها را ببینند و عبرت بگیرند، به این مسئله تمسک کردند که ما شاهکاری کردیم با این مضمون که افزایش‌های چشمگیر در قیمت‌های کلیدی و غیرکلیدی در سال 93 اعمال کرده، اما آثار متناسب تورمی از آن سیاست‌ها مشاهده نشد. اینها الان دارند این را به عنوان یک نقطه قوت در عملکرد دولت در سال 1393 مطرح می‌کنند. توجه به این مسئله را خیلی حیاتی می‌دانم، چرا که ممکن است پوست خربزه‌ای باشد که فساد، ناکارآمدی و فاجعه‌آفرینی‌ها را در این دولت از طریق تشجیع آنها، به اتخاذ رویکرد افراطی‌تر دستکاری قیمت‌های کلیدی دامن بزند.

این اقتصاددان با هشدار درباره پیامدهای فقرآفرین سیاست‌های اقتصادی لیبرال گفت: من از فرصت استفاده کرده و برای مناظره رودررو با مسعود نیلی و سخنگوی دولت در این زمینه اعلام می‌کنم. به خاطر اینکه اگر به سیاست‌گذاران کلیدی کشور هم این تحلیل اشتباه منتقل شود و آنها هم تصور کنند که هنوز هم جا برای وارد کردن فشارهای جدید و تحمیل‌ کردن بر عامه مردم و تولیدکنندگان وجود دارد، من هشدار می‌دهم کشور می‌تواند در معرض اوضاع و احوال خیلی پیچیده‌تری قرار گیرد و خیلی حیاتی است که یک گفت‌وگوی ملی در این زمینه صورت بگیرد تا دولت از این اشتباه فاحش نجات پیدا کند.

مؤمنی درباره بی‌سواد خواندن منتقدان تصریح کرد: واقعا آدم متأثر می‌شود. وارد این وادی‌ها نشوید. در سایت فرارو، برخی از این آقایان خیلی هتاکانه گفته بودند ماها بی‌سوادیم و چیزی نمی‌دانیم و اخلاق و راهکار هم نداریم. آنها با من تماس گرفتند و گفتند شما چه می‌گویید. من هم گفتم از نظر من اینها نه بی‌اخلاق و نه بی‌سواد هستند، شناخت اینها از واقعیت‌های ایران کافی نیست و بنیه کافی روش‌شناختی هم ندارند که محدودیت‌های تئوری بازار را درک کنند و تئوری را با ایدئولوژی اشتباه نگیرند.

کاهش 10 درصدی رضایت از روحانی در نظرسنجی مورد نظر حامیان دولت

روزنامه کیهان نوشت:رسانه‌های حامی دولت نظرسنجی شرکت آی‌پز درباره قضاوت مردم نسبت به عملکرد روحانی را به طور ناقص منتشر کردند.

این رسانه‌ها گفته‌اند درصد کسانی که از عملکرد روحانی رضایت دارند نسبت به بهمن پارسال یک درصد کاهش یافته و به 48 درصد رسیده است. اما قسمت حذف شده خبر این نظرسنجی آن است که همین نظرسنجی به نسبت آبان 93، 10 درصد کاهش را نشان می‌دهد.

بنابر نتایج نظرسنجی مورد اشاره نسبت کسانی که عملکرد روحانی را در خرداد 1394 رضایت‌بخش می‌دانند با یک درصد کاهش به نسبت بهمن 93، به 48 درصد رسیده است. این رقم در آبان 93 به میزان 58 درصد بوده است. در مقابل میزان نارضایتی از 27 درصد آبان 93 و 29 درصد بهمن 93 به 33 درصد در خرداد امسال افزایش یافته است.

آی‌پز، طی یک نظرسنجی تلفنی، نظر مردم را در مورد عملکرد رئیس جمهور در یک طیف پنج قسمتی مورد بررسی قرار داده است. مطابق یافته‌های این نظرسنجی که طی روزهای 6 تا 8 خرداد ماه 1394 انجام شد، 37 درصد از عملکرد رئیس جمهور «راضی» و 11 درصد هم از عملکرد ایشان «تا حدی راضی» هستند. همچنین 28 درصد از عملکرد رئیس جمهور «ناراضی» و 5 درصد هم از عملکرد آقای روحانی «تا حدی ناراضی» هستند.

مؤسسه آمریکایی آی‌پز می‌گوید این نظرسنجی را 6 تا 8 خرداد و از میان 680 نفرانجام داده است.

رونمایی از تندیس روحانی در مراسم روحانی تنها نیست

کیهان نوشت:در جشن «روحانی تنها نیست»، از تندیس تجسمی دکتر حسن روحانی رئیس جمهوری کشور، اثر هنری جمعی از هنرمندان سمنان رونمایی شد قرار است این تندیس در یکی از میدان‌های شهر سرخه نصب شود.

به گزارش ایرنا، جشن «روحانی تنها نیست» پنجشنبه شب با حضور شماری از مسئولان در پارک ملت سرخه، زادگاه رئیس جمهوری برگزار شد.

معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری و رئیس بنیاد ملی نخبگان در این جشن گفت: دکتر حسن روحانی رئیس جمهوری کشور، هزینه‌های زیادی در راه انقلاب پرداخته‌اند.

در این جشن از تندیس تجسمی حسن روحانی رونمایی شد و قرار است این تندیس در یکی از میدان‌های شهر سرخه نصب شود. شهر سرخه در فاصله حدود 22 کیلومتری از شهر سمنان واقع شده و زادگاه دکتر حسن روحانی است.

نگرانی روزنامه‌های حامی دولت از بی‌برنامگی درباره بورس

«دولت برنامه‌ای برای حمایت از بورس ندارد»، «سقوط 50 میلیارد دلاری ارزش بورس»، «دولت بازار سرمایه را رها کرده است» و... اینها تیترهای روزنامه‌های حامی دولت است.

روزنامه اعتماد با تاکید بر اینکه «دولت برنامه‌ای برای حمایت از بورس ندارد» نوشت: برای بررسی چرایی تداوم روند بحرانی در بورس از برخی مدیران کارگزاری‌ها و کارشناسان بازار سرمایه نظرخواهی کردیم ولی هیچ‌کدام از آنها حاضر به پاسخگویی به سوالات ما نشدند و تنها به این جمله قناعت کردند که وضعیت خراب است اما متاسفانه نمی‌توانیم در این زمینه اظهارنظر کنیم.

این روزنامه از قول یک فعال بازار سرمایه نوشت: روند منفی بازار سهام طبیعی است. مدیریت جدید سازمان بورس به دلیل ناآشنایی با فضای بازار برنامه مشخصی برای خروج بورس از بحران فعلی ندارد.

همزمان روزنامه آرمان با برجسته کردن سقوط 50 میلیارد دلاری ارزش بورس نوشت: دولت بازار سرمایه را رها کرده است. بازار سرمایه این روزها اوضاع مطلوبی ندارد و بورس که از آن به عنوان پیشانی اقتصاد یاد می‌شود، روند نزولی را طی می‌کند. شاخص کل بورس هم که به مثابه دماسنج اقتصاد است، روز سه‌شنبه به کمترین حد خود در سال جاری رسیده است. شاخص کل بورس در جریان معاملات روز سه‌شنبه بازار سرمایه با افت 634 واحد به رقم 62 هزار و 317 واحد عقب‌نشینی کرد و به پایین‌ترین حد خود در سال جاری پس از 81 روز رسید.

شاخص کل بورس معاملات امسال را از رقم 62 هزار و 532 واحد آغاز کرده بود. همچنین از ابتدای سال تاکنون بازار سرمایه 51 روز معاملاتی را به خود دیده است که از این میان، معامله‌گران شاهد 22 روز مثبت برای بورس با مجموع رشد 10071 واحدی شاخص و 29 روز منفی با مجموع افت 10281 واحدی بوده‌اند.

در این شرایط برخی از فعالان بورس معتقدند که دولت باید برای بهبود اوضاع بازار سرمایه وارد میدان شود و دوباره با همکاری بانک‌ها اقدام عملی برای بهتر شدن وضعیت صورت دهد اما برخی دیگر بر این اعتقادند که دخالت‌های دولت اوضاع بورس را به اینجا کشانده و دولت نباید با دخالت‌های دستوری وارد بازار شود و حتی همان صندوق حمایت بورس هم مورد سوال است.

حیدر مستخدمین حسینی، معاون اسبق وزارت اقتصاد و بانک مرکزی در پاسخ به این سوال که به چه دلیل بورس کشورمان به وضعیت فعلی دچار شده است و چه تدابیری برای بهبود این اوضاع باید اتخاذ کرد، گفت: اصل موضوع این است که بازار سرمایه کاملا فاقد برنامه است و دولت به این بازار عنایتی ندارد.

اما روزنامه دولت (ایران) از قول نصرالله برزنی عضو سابق هیئت مدیره بورس مدعی شد: اکنون در شرایطی هستیم که قیمت‌ها و بازدهی سهام شرکت‌های مطرح در بهترین و با ثبات‌ترین شرایط از سال 1377 تاکنون قرار دارد.

همین کارشناس در عین حال اذعان کرد: دولت پیشنهاد داد که قیمت خوراک گازی پتروشیمی‌ها 6 برابر افزایش یابد و از 3 سنت به یک باره به 18 سنت برای هر متر مکعب برسد که این موضوع در کنار پیشنهاد وضع 30 درصد عوارض بر شرکت‌های معدنی تاثیر بسیار منفی را بر بازار سرمایه به جا گذاشت به طوری که نگرانی از بابت این تصمیمات همه‌گیر شد و به صنایع دیگر نیز تسری یافت. سرمایه‌گذاران در شرکت‌های دیگر بورسی نظیر شرکت فولاد و فلزی‌ها با تصور اینکه ممکن است این رفتار از دولت در خصوص سایر شرکت‌ها نیز سر بزند شروع به خروج از بازار و کاهش حجم سرمایه‌گذاری خود کردند.

وی در ادامه گفت: دومین اقدام دولت که بازار سرمایه را به سبب افزایش هزینه‌های تولید با کاهش ارزش مواجه ساخت اجرای گام دوم هدفمندی یارانه‌ها بود. فاز دوم هدفمندی در زمانی اجرا شد که اعتماد به بازار تا حدی از بین رفته بود اما با اجرای این قانون امنیت سرمایه‌گذاران کمتر از پیش شد.

این کارشناس گفت: ضرورت بازار شرایطی را رقم زده است که نیاز به دخالت و حمایت مستقیم دولت از بازار نیز ملموس است. بنابراین نیاز است تا دولت با وضع قوانین، اعمال سیاست‌های پولی و مالی و حتی تزریق پول به حمایت از بازار بپردازد تا احساس امنیت در سرمایه‌گذار ایجاد شود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها