حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی گفت: این چیز تازه ای نیست و بسیاری از کشورها در حال اجرای پروتکل الحاقی هستند و ایران هم آن را اجرا خواهد کرد.
اتهامات درباره بمب هسته ای بی اساس است
وی افزود: با اجرای این توافق و پروتکل الحاقی به همه جهانیان ثابت می کنیم که همه اتهامات درباره اینکه ایران بمب هسته ای دارد یا به دنبال بمب هسته ای است ، بی اساس است.
رئیس جمهور گفت : آژانس هم که از سال 2001 تاکنون در کشورمان پادمان را اجرا می کند همواره تأیید کرده است که در ایران چیزی را یافت نکرده است که انحراف از دانش صلح آمیز هسته ای داشته باشد.
روحانی درباره موضوع زندانی بودن جیسون رضائیان نیز گفت: به عنوان رئیس جمهور که وظیفه اجرای قانون اساسی را دارم، نسبت به حقوق شهروندی همه ایرانی ها و حتی اتباع خارجی مقیم ایران حساس هستم و مواردی که درباره حقوق افراد به اطلاع من می رسد دنبال می کنم و موردی هم که شما گفتید مستثنی نیست.
در پروتکل الحاقی چیزی به عنوان بازرسی از همه چیز وجود ندارد
روحانی افزود: در موضوع پروتکل الحاقی تعهدات بین المللی دو طرفه است و هر چیزی در این 124 کشور اجرا شده است در ایران نیز اجرا خواهد شد.
وی گفت: در پروتکل الحاقی چیزی تحت عنوان بازرسی ها از همه چیز وجود ندارد و ما این تجربه را در گذشته نیز داریم.
رئیس جمهور افزود: در همان سالها نیز مباحثی مطرح بود که اگر پروتکل الحاقی اجرا شود از مساجد و حتی خانه علما نیز بازرسی خواهد شد و حرف های زیادی زده می شد.
روحانی با بیان اینکه موضوع پروتکل الحاقی برای ایران مستثنی از سایر کشورها نیست ، تأکید کرد: در عین حال ایران نمی گذارد اسرار کشورش به بهانه پروتکل الحاقی در دست دیگران قرار بگیرد.
اجرای توافق هسته ای توأم با رفع همه تحریم ها خواهد بود
رئیس جمهور با بیان اینکه باب مذاکره جدی و تأثیرگذار را در چارچوب منطق با ۱+۵ باز کردهایم گفت: امروز هیچ کس تردید ندارد که اجرای توافق توأم خواهد بود با رفع تحریم های اقتصادی و مالی که این تحریم ها ظالمانه علیه ملت ایران بوده است.
وی افزود: خط قرمزهای ما از ابتدا مشخص بود، من در اینجا باید از مقام معظم رهبری سپاسگزاری کنم، هم برای ترسیم خطوط هسته ای در مذاکرات، هم برای حمایت جدی ایشان از مذاکره کنندگان و هم آنکه با نفس گرمشان در این کشور وحدت، اتحاد ملی و انسجام را به خوبی حفظ کردند.
وی گفت: همچنین باید از ملت بزرگ ایران تشکر کنم به خاطر حمایت مستمرشان از دولت بهویژه در زمینه مذاکرات هسته ای که ما روبهرو با شش قدرت جهانی در این مذاکرات هستیم.
روحانی افزود: باید از مذاکره کنندگان قوی ما در این مذاکرات و از وزیر امورخارجه که سرپرستی مذاکرات را بر عهده دارد تشکر کنم که هر آنچه تا امروز به دست آورده ایم موجب افتخار ملی است.
وی گفت: ما امروز در شرایطی هستیم که دو سال پیش هیچ کس، هیچ قدرت بزرگی، لااقل 1+5 و دیگر قدرت های غربی و حتی شرقی به داشتن حق غنی سازی در خاک ایران اذعان نمی کردند، حق ما بود منتها این را اذعان نمی کردند.
رئیس جمهور افزود: امروز هیچ کس در دنیا حتی قدرت های بزرگ غربی و 1+5 در اینکه در ایران حق غنی سازی وجود دارد و نطنز و فردو درهایشان باز می مانند تردید ندارد؛ این بزرگترین دستاورد در زمینه حقوق هسته ای است.
آقای روحانی گفت: دو سال پیش هیچ یک از قدرت های غربی اذعان نمی کردند که ایران می تواند در تحقیق و توسعه، در زمینه سانتریفیوژهای پیشرفته، مسیر را ادامه دهد، حتی با اعمال تزریق UF6 در سانتریفیوژهای پیشرفته برای تحقیق و توسعه، اما امروز همه احترام و اقرار دارند.
حق غنی سازی بزرگترین دستاورد است
رئیس جمهور افزود: امروز هیچ کس در دنیا حتی قدرت های بزرگ غربی و 1+5 در اینکه در ایران حق غنی سازی وجود دارد و نطنز و فردو درهایشان باز می مانند تردید ندارد؛ این بزرگترین دستاورد در زمینه حقوق هسته ای است.
روحانی گفت: دو سال پیش هیچ یک از قدرت های غربی اذعان نمی کردند که ایران می تواند در تحقیق و توسعه، در زمینه سانتریفیوژهای پیشرفته، مسیر را ادامه دهد، حتی با اعمال تزریق UF6 در سانتریفیوژهای پیشرفته برای تحقیق و توسعه، اما امروز همه احترام و اقرار دارند.
وی افزود: شاید در زمینه تحریم، سخن ها متفاوت بود اما امروز هیچ کس تردید ندارد که اجرای توافق توأم خواهد بود با رفع تحریم های اقتصادی و مالی که این تحریم ها ظالمانه علیه ملت ایران بوده است.
تحریمها برای همه بخشهای ایران بود
رئیس جمهور گفت: هیچ کس اذعان نمی کرد که با یک توافق نهایی همه قطعنامه های ظالمانه شورای امنیت سازمان ملل متحد لغو خواهد شد.
روحانی در ادامه نشست خبری افزود : آنچه تا امروز به دست آورده ایم، من آینده را بحث نمی کنم، یک پیروزی بزرگ برای ملت بزرگ ایران است و این پیروزی از آن ملت است و این ملت با ایستادگی و مقاومت به این حقوق بزرگ خود دست یافته است.
وی گفت : در زمینه تحریم دو مسئله مهم مد نظر داشته باشیم یکی ابعاد تحریم و عمق تحریم است و دیگری مدیریت تحریم و این دو را از هم تفکیک کنیم.
رئیس جمهور افزود : تحریم را همه بدانیم غیرقانونی، غیرانسانی و غیراخلاقی است و در این تردید نکنید.
وی گفت : تحریم ، تحریم کور بوده نه هدفمند و اگر تحریمی علیه صنعت هسته ای بود شاید این تعبیراتی که من اکنون به کار می برم غیرانسانی و غیراخلاقی کمی اغراق بود اما این تحریم حتی برای خرید گندم نیز بود و این تحریم حتی برای خرید مواد غذایی این مردم نیز بود.
تحریم ها حتی درتامین آب شرب را شامل می شود
آقای روحانی ادامه داد : این تحریم برای هر گونه سرمایه گذاری در ایران بود حتی سرمایه گذاری برای سدی که آب کشاورزی و یا حتی برای سدی بود که آب خوردن مردم یک شهر را تأمین میکند.
وی افزود: این تحریم حتی بر ضد دارو و تجهیزات پزشکی بیمارستان ها بود و هیچ کس در اینکه این تحریم غیراخلاقی و غیرانسانی بود تردید نکند .
رئیس جمهور گفت : مخفی کردن ظلم ظالمان خیلی کار شایسته ای نیست و اگر ظلم ظالم را ما بیان کردیم کار بدی کردیم؟ باید ظلم ظالمان مخفی بماند؟
روحانی افزود : اما نکته دیگر مدیریت تحریم است ، ابعاد تحریم بسیار وسیع بود تا نان و آب مردم را هم فرا می گرفت اما این دولت به خوبی این تحریم را مدیریت کرد و اگر باز هم بخواهد ظالمانه ادامه یابد مدیریت خواهد کرد .
پرداختی مردم به بیمارستانها به 4.5درصد رسید
وی ادامه داد: دلیلش آن چیزی است که دولت در طول این دو سال عمل کرده است و دلیلش آن است که پرداختی مردم در بیمارستان به جای 37 درصد به 4.5 درصد تقلیل پیدا کرده است و دلیلش آن است که 9 میلیون و 200 هزار نفر بیمه درمانی شدند آنهایی که بیمه نبودند.
رئیس جمهورادامه داد: 10 میلیون نفر از حاشیه نشین های اطراف شهرهای بزرگ تحت پوشش خدمات درمانی و 11 میلیون نفر تحت پوشش حمایت کالایی قرار گرفته اند .
روحانی گفت : آمار فراوان است اما این دولت بزرگ ترین سرمایه را برای منابع آبی کشور انجام داده است این دولت در طول 4 سال تا پایان 4 سال حدود 10 میلیارد دلار برای تامین آب اختصاص داده است .
وی افزود: دولت به خوبی تحریم را مدیریت کرده و مدیریت خواهد کرد اما این معنایش آن نیست که ابعاد تحریم را ندانیم و ملت ما نداند و ظلم ظالم را بیان نکنیم و توضیح ندهیم.
رئیس جمهور گفت : ما باید کار خلاف قانون قدرت های بزرگ را توضیح بدهیم اما ملت ما از این فشارها نمی هراسد و مسیر خود را برای احقاق حقوق خود ادامه خواهد داد.
۲۴ خرداد متعلق به هیچ جناحی نیست
رئیس جمهور گفت: ۲۴ خرداد ۹۲ به هیچ حزب، جناح و دستهای تعلق ندارد و پیروزی ملت ایران است.
روحانی افزود: تبریک از آن مردم بزرگوار این سرزمین و از آن رهبری است که توانستند به خوبی مردم را پای صندوق آراء هدایت کنند.
رئیس جمهور گفت: مردم با رأیی که به اعتدال، تدبیر و امید دادند مقصودشان این بود که همه چیز به قانون برگردد.
روحانی افزود: اعتدال معنایش آن است که همه حرکت های اجتماعی، سیاسی و اقتصادی در چارچوب مقررات قانونی باشد و هیچ تصمیم یک شبه در کشور گرفته نشود و امور به صاحبنظران و متخصصان همان فضا واگذار شود.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه مردم می خواستند شرایط ثبات و آرامش در جامعه حاکم شود، گفت: مردم می خواستند در بازارهای مختلف اقتصادی به آینده ای روشن امیدوار شوند و مردم نمی خواستند درباره آینده اقتصاد، سیاست داخلی و آینده حضور فرهنگی و اجتماعیشان در تردید باشند.
روحانی افزود: مردم می خواستند به آینده زندگی بهتر، فضای امنتر و شرایط بهتر زندگی امیدوار باشند و همه تلاش دولتمردان بر همین مبنا بود.
رئیس جمهور گفت: من می خواهم به ملت شریف ایران عرض کنم که هیچ تصمیمی در این دولت اتخاذ نشده مگر اینکه با صاحبنظران مشورت شده است.
آقای روحانی با اشاره به اینکه فضا در دو سال اخیر برای گفتگو آرامتر بوده است، افزود: شرایط اقتصادی و سیاسی آرامش را برای جامعه به ارمغان آورده است.
رئیس جمهور شرایط در آستانه انتخابات 24 خرداد 92 را بسیار سخت توصیف کرد و گفت: هر دولتی روی کار می آمد با شرایطی بسیار سخت و دشوار روبهرو بود و با تورمی که از مرز 40 درصد گذشته بود مواجه بودیم و شرایط اقتصادی صاحب رشد منفی 6،8 درصد شده بود و با شرایطی روبهرو بودیم که بازار ارز و کالا درحال تنش ساعتی در جامعه بود.
روحانی افزود: در شرایطی بودیم که سرمایه گذاری ها رشد منفی داشت و رکود بر اقتصاد حاکم شده بود و در شرایطی بی نظیر از لحاظ توأم شدن رکود و تورم در تاریخ ایران بودیم.
وی گفت: هر دولتی اگر آغاز می کرد با انبوهی از مشکلات روبهرو بود.
مردم سالاری در ایران حاکم است
رئیس جمهور گفت: مردم با حضورشان در پای صندوقهای رأی حماسه بزرگی آفریدند و به جهان اعلام کردند که در این کشور مردمسالاری حاکم است.
آقای روحانی با درود و سلام بر روح بلند امام راحل و همه شهیدان و در آستانه فرارسیدن ماه مبارک رمضان پیشاپیش حلول این ماه مبارک را تبریک گفت و افزود: ماه مبارک رمضان ماه قیام، صیام، همدلی و برکت برای همه ما خواهد بود.
رئیس جمهور گفت: ماه رمضان ماه دوستی ها، کنارگذاشتن کینه ها ، ماه برادری ، نزدیکی ، اخوت ، آشتی و ماه بذل و بخشش است و امیدواریم این ماه برای ما و همه مسلمانان پرخیر و برکت باشد .
روحانی همچنین سالروز انتخابات حماسه آفرین 24 خرداد سال 1392 را به ملت بزرگ ایران تبریک گفت و افزود : در دو سال گذشته شرایط بسیار حساس ، پیش روی کشورما بود.
وی احساس بحران بین المللی در روابط خارجی ، شرایط سخت اقتصادی پیش روی مردم ، شکاف در مسائل اجتماعی و سیاسی میان گروه ها و احزاب و جناح ها و فضای امنیتی در زمینه مسائل فرهنگی و در محیط های آموزشی را از جمله این شرایط حساس که پیش روی مردم بود برشمرد .
رئیس جمهور گفت : از طرف دیگر نیز بدخواهان چنین تصور می کردند که با فشارهایی که به ملت ایران به ناروا تحمیل کرده اند مردم مشارکت آنچنانی پای صندوق آراء نخواهند داشت و همه هدف بدخواهان این بود که مردم حل مسائل سیاسی را در صندوق آراء نبینند .
روحانی افزود : مردم با حضورشان در پای صندوق های رأی حماسه بزرگی آفریدند و به جهان اعلام کردند که در این کشور مردم سالاری حاکم است.
وی گفت: هوشیاری و هوشمندی ملت بزرگ ایران و راهنمایی های بسیار تأثیرگذار مقام معظم رهبری که همگان حتی آنانی را که از نظام ممکن است دلگیر باشند، به حضور در پای صندوق های رأی دعوت کردند و اعلام فرمودند که آراء مردم امانت و حق الناس است موجب شد تا مردم پای صندوق های رأی شتافتند و با حضور 73 درصد واجدان شرایط حماسه بزرگ را آفریدند.
خود را محصور در زمان نمیکنیم
خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما در ادامه نشست خبری رئیس جمهور پرسید: جمهوری اسلامی ایران همواره تأکید کرده است که تنها توافق خوب را خواهد پذیرفت، چقدر با این توافق فاصله داریم و این توافق چقدر امکانپذیر است؟
روحانی در پاسخ گفت: همه تلاش ما بر این است که به این توافق عزتمندانه با تأمین حقوق ملت بزرگ ایران برسیم و به همه خطوط قرمزی که تعریف شده و چارچوب های کلی که مورد نظر جمهوری اسلامی ایران بوده است و امروز مورد قبول 1+5 است توجه کنیم.
روحانی افزود: ضمن اینکه در جزئیات هنوز اختلاف نظرهای فراوانی داریم که باید حل شود.
دنبال اتلاف وقت نیستیم
رئیس جمهور گفت: ما در مذاکرات کاملا جدی هستیم و به دنبال تلف کردن وقت و خرید زمان نیستیم و خود را محصور در زمان خاص نمی بینیم و عجله نداریم و از همه فرصت و امکان برای دستیابی به توافق استفاده می کنیم.
روحانی افزود: خواست ملت و چارچوب هایی که از طرف نظام تعیین شده برای ما مهم است و مذاکره کنندگان ما به طور جدی این مسیر را دنبال می کنند.
رئیس جمهور گفت: اگر طرف مقابل من همین چارچوب را مراعات کند و به حقوق ملت و منافع ملی ما احترام بگذارد و دنبال زیاده خواهی نباشد به نظر من توافق در دسترس است.
مرجع در مسائل فرهنگی قانون است
در ادامه نشست خبری رئیس جمهور خبرنگاری سؤال کرد: با توجه به لغو گسترده کنسرت های موسیقی به ویژه در هفته اخیر که سرو صدا هم کرد و بازتاب های زیادی در رسانه ها داشت نظر شما در این باره چیست؟
آقای روحانی در پاسخ گفت: در زمینه فرهنگی همان طور که از ابتدا اعلام کرده ایم معتقدیم امور فرهنگی حتی الامکان باید به اصحاب فرهنگ واگذار شود و فضا را باید به گونه ای ترسیم کنیم که این فضا هم برای آنهایی که می خواهند از کالای فرهنگی استفاده کنند به خوبی بتوانند استفاده کنند و هم آنهایی که می خواهند کالای فرهنگی را تولید کنند بتوانند به خوبی این کار را انجام دهند.
مرجع ما قانون است
رئیس جمهور افزود: از نظر ما مرجع قانون است، وقتی یک دستگاهی به عنوان مرجع قانونی برای دادن مجوز تعیین شده است دخالت دیگران در این امور شایسته نیست و ما باید بگذاریم قانون اجرایی و عملیاتی بشود.
روحانی گفت: اینکه تصور می شود این کار خوب است یا بد، و یا اینکه آثارش مثبت است یا منفی، همان اشکالی است که یک بار گفته ام که ما همه باید به قانون عمل کنیم و به دنبال اجتهاد شخصی نباشیم.
وی افزود: این اشکال اگر حل شود هیچ کس دنبال اجتهاد شخصی نباشد و اجتهاد را برای حوزه های علمیه بگذارد و ما همه در چارچوب قانون خود را ملتزم به آن بدانیم و هر دستگاهی که باید مجوز صادر کند آن مجوز دارای احترام باشد که قانون به آن اجازه داده است.
رئیس جمهور گفت: وقتی در چارچوب قانون مجوزی برای یک کنسرت داده می شود و از مردم دعوت می شود و بلیت می خرند و آماده برای آن می شوند این گونه دخالت ها تضییع حقوق مردم است قبل از اینکه تضییع حقوق اصحاب فرهنگ باشد.
دولت ملتزم به حقوق مردم و به اجرای قانون است
روحانی گفت: من امیدوارم همه ما احساس کنیم که 24 خرداد ادامه دارد و همان مردمی که پای صندوق رأی آمدند و همان مردم برای حمایت در اجرای راه و مسیر منتخبشان در صحنه هستند به نظر من باید از این مشکلات عبور کنیم و با وحدت، انسجام و حضور مردم در صحنه از این مشکلات عبور خواهیم کرد.
رئیس جمهور افزود: دولت خود را ملتزم به حقوق مردم و به اجرای قانون می داند.
روحانی در ادامه سؤال خبرنگار مبنی بر اینکه آیا این صحبت ها ضمانت اجرایی دارد پاسخ داد: البته به آن میزانی که مد نظر شماست لغو کنسرت ها به آن حد نیست اما از نظر ما مجوز قانونی وقتی صادر می شود لغو آن مجوز از طرف دستگاه هایی که قانوناً حق لغو آن را ندارند کاملاً نادرست است و اگر هم موردی قوه قضاییه می خواهد وارد عمل شود باید مواردی باشد که کاملاً توجیه قانونی برای ورود آن باشد.
اساس مذاکرات رو به پیش است
دکتر روحانی در پاسخ به سؤال خبرنگار تلویزیون ملی چین CCTV که از وی درباره آینده مذاکرات هسته ای، چالش های پیش رو پرسید و اینکه و در زمینه لغو تحریم ها چه پیشرفت هایی حاصل شده است و در صورت توافق چه مقدار از تحریم ها لغو خواهد شد، گفت: اساس مذاکرات رو به پیش است گرچه درباره برخی مسائل اختلاف نظرهایی وجود دارد.
وی افزود: در زمینه تحریم های اقتصادی در اصل اینکه با اجرای توافق همه تحریم ها برداشته خواهد شد و ملغی و کان لم یکن خواهد شد، تردیدی وجود ندارد اما نسبت به همزمانی اقدامات ایران با این لغو که چگونه باشد اختلاف نظرهایی هنوز وجود دارد.
روحانی اضافه کرد: ما مصّر به همزمانی هستیم، یک اشکالی وجود دارد و اینکه ما در برخی موارد بعد از آنکه در یک جلسه به چارچوب تفاهمی می رسیم در جلسه بعدی برخی ها به چانه زنی بر می گردند و این کار را عقب می اندازد.
وی گفت: زمانی که پیش روی ماست اگر طرف مقابل ما به چارچوب هایی که قبلاً مورد تفاهم بوده است ، متعهد بماند و نخواهد موارد جدیدی را وارد توافق کند به نظر من می تواند حل و فصل شود و ما می توانیم به توافق برسیم، اما اگر مسیر بخواهد مسیر چانه زنی باشد امکان دارد مذاکرات طولانی باشد.
نشاط و شادی در چارچوب موازین دینی
رئیس جمهوری در پاسخ به خبرنگار خبرگزاری مهر درباره رفع نگرانی حوزه علمیه و علما در موضوع عفاف و حجاب ، حضور بانوان در ورزشگاه ها ، برخی کنسرت ها و تعابیر دولت درباره وظایف نیروی انتظامی گفت : دولت تغییر خاصی راجع به نیروی انتظامی ندارد و معتقد است همه دستگاه ها از جمله نیروی انتظامی باید در چارچوب قانون عمل کنند و معیارشان فقط قانون باشند.
روحانی افزود : فکر نمی کنم این مسایل جای اختلاف باشد به ویژه اینکه قانون جمهوری اسلامی ایران یا متخذ از متن شرع است یا لااقل مصوباتی است که با موازین شرعی مغایرت ندارد.
رئیس جمهور افزود : قانون ما قانون اسلامی است و امام راحل هم فرمودند قانونی که شورای نگهبان آن را تایید می کند اجرایش برای همه لازم است و ما در این زمینه اختلافی نداریم.
روحانی گفت : در زمینه سایر مسائل فرهنگی دولت موظف به اجرای قانون است یعنی قوانینی را که وجود دارد باید اجرا کند ضمن اینکه حقوق مردم باید حفظ شود و امام راحل در زمینه مسائل فرهنگی یک بن بستی را که قبلا فکر می شد ، باز کردند.
رئیس جمهور افزود : آغاز انقلاب خیلی حرف ها بود و بعضی ها می گفتند که خانم ها در تظاهرات نباید شرکت کنند زیرا شعار که داده می شود صدای نامحرم است و اشکال دارد یعنی این صدا ها و بحث ها مطرح بود و امام که آن زمان در پاریس بودند موضع گیری صریح کردند.
آقای روحانی گفت : آن وقتی که خانم ها باید رای بدهند همه خم می شویم و احترام می کنیم می گوییم پای صندوق های آرا بیایید ، این حقوق شماست و در مسائل سیاسی و اجتماعی فرصت های برابر دارید اما از انتخابات که می گذریم دو مرتبه مثل اینکه رای و عقیده ما عوض می شود. خانم های ما یعنی همه خواهران ، دختران و مادران جامعه ما اولاً به دینشان ، آیینشان و فرهنگشان معتقدند و احترام می گذارند و به عفت و حجاب و چارچوب های قانونی احترام می گذارند.
وی گفت : نباید تصور کنیم که می خواهیم اسلام را پیاده کنیم و خدای ناکرده خانم ها می خواهند برعکس قوانین اسلام حرکتی داشته باشند و البته این جور نیست و خانم ها در بسیاری از زمینه ها پیشتازند و در همه راهپیمایی ها و مراسم شما می بینید که چگونه حضور دارند.
رئیس جمهور گفت : به نظر من باید حق نشاط ، شادی و حق زندگی اجتماعی در چارچوب موازین دینی و قانونی را برای همه محترم بشماریم و در این زمینه فکر نمی کنم در کلیات ، اختلاف نظری باشد و ممکن است در مصادیق گاهی اختلاف نظری وجود داشته باشد که باید این اختلافات را حل کرد.
دولت با وجود تحریم همه مشکلات را حل می کند
رئیس جمهور در ادامه نشست خبری خود در پاسخ به سؤال خبرنگاری که پرسید برخی میگویند دولت همه امور کشور از جمله آب خوردن را به تحریم گره زده است، گفت: شما میدانید در گذشته در یک دوره هشت ساله 720 میلیارد دلار صرف واردات و کشور کاملا متکی به بیرون شد و همان سالها علامتی برای تحریمها داد.
وی افزود: اگر اقتصاد مقاومتی بود و به خودمان متکی بودیم نه به دلار نفتی، فشارها وارد نمی شد و دولت همه برنامه ها را در شرایط تحریم اجرا کرده است.
رئیس جمهور گفت: رساندن تورم بالای 40 درصد به 15 درصد و رشد منفی 6،8 درصد به رشد مثبت و تغییر سرمایه گذاری منفی به مثبت از اقدامات دولت بوده است.
روحانی افزود: در همه زمینه ها از جمله صنعت کشاورزی دارای رشد مثبت هستیم در معادن رشد 10،8 درصد، در تجارت بالای 5 درصد و در بازرگانی 3 درصد است.
وی گفت: در زمینه کشاورزی حرکت رو به جلو داریم و در همه زمینه ها اینگونه است و در یک سال گذشته برای واردات کشاورزی و غذایی 8 میلیارد دلار صرفه جویی کردیم و تولید داخلی داشته ایم.
بسیاری از مشکلات ناشی از تحریم ها مدیریتی است
روحانی افزود: اما این نکته باید یادمان باشد که تحریم ها هیچ گاه موفق نبوده و به اهدافش نرسیده نه تنها در ایران بلکه در همه جا اینگونه است ولی تحریم ها مؤثر بوده و بین موفقیت و مؤثر بودن تفاوت است.
رئیس جمهور گفت: تحریم ها می خواست ما به اهدافمان نرسیم ولی موفق نشد اما بسیاری از مشکلات ناشی از مدیریت است اینکه تحریم تأثیر ندارد در همه زندگی ما چون غیرقانونی، ظالمانه و غیرانسانی است.
وی افزود: برای محیط زیست و آب سرمایه گذاری لازم داریم و اگر بخواهیم که سرمایه ها را از خارج بیاوریم تحریم مشکل ایجاد کرده است.
رئیس جمهور گفت: این نیست که نتوانیم در شرایط تحریم زندگی کنیم زندگی و ادامه حیات وجود دارد ولی بحث اصلی رقابت با دنیاست و هیچ کشوری پشت درهای بسته به اقتصاد بازار بزرگ نمی رسد.
روحانی افزود: این ظلم بزرگی است که واردات و صادرات ما را با مشکل مواجه کنند و ما تلاش داریم این ظلم را برداریم اما دولت با شرایط کنونی مدیریت میکند و مشکلات را حل و فصل خواهد کرد.
از اعلام توافق تا اجرای توافق زمان لازم است
رئیس جمهور درباره همزمانی تعهدات و توافق نهایی در مذاکرات هسته ای گفت: قطعاً بین توافق نهایی و انجام تعهدات یک فاصله زمانی وجود خواهد داشت.
وی در پاسخ به دو سؤال خبرنگار فایننشال تایمز درباره سرنوشت جیسون رضائیان و همچنین موضوع هسته ای افزود: اعداد و ارقامی که شما درباره زمان اجرای تعهدات گفتید جای بحث دارد و درست نیست.
وی گفت: از زمانی که ما به توافق برسیم تا اجرای کامل آن فاصله زمانی چند ماهه خواهد بود که در حال بررسی است.
روحانی افزود: بعد از توافق بلافاصله شورای امنیت سازمان ملل متحد قطعنامه ای صادر خواهد کرد و در این قطعنامه توافق را در فصل 7 تأیید می کند که با این تصویب شورای امنیت، قطعنامه های قبلی هسته ای علیه ایران لغو می شود و این اولین گام مهم بعد از توافق هسته ای خواهد بود.
وی گفت: اولین تضمین توافق نهایی با تصویب شورای امنیت سازمان ملل نهایی خواهد شد اما اعلام لغو و اجرای لغو چگونه خواهد بود و زمان اجرای تعهدات ایران همگی به یک زمان نیاز دارد و در یک ساعت قابل انجام نیست بلکه به هفته ها و ماه ها زمان نیاز خواهد داشت.
رئیس جمهور افزود: تا زمانی که همه توافقات و تعهدات عملیاتی شود چقدر زمان می خواهد، موضوع هنوز در حال بحث است.
معنای کاهش نرخ تورم ، ارزانی نیست
رئیس جمهور گفت : متاسفانه در اجرای سیاست های کلی اصل 44 دقت لازم نشده است.
روحانی در ادامه نشست خبری در پاسخ به سوال خبرنگار روزنامه جهان اقتصاد درباره ارزیابی اجرای سیاست های کلی اصل 44، با بیان اینکه اجرای سیاست های کلی اصل 44 بسیار مهم است ، افزود : همان گونه که مقام معظم رهبری فرمودند سیاست های کلی اصل 44 یک انقلاب اقتصادی خواهد بود و اگر واقعاً دقیق اجرا می شد همین گونه بود اما متاسفانه در اجرای آن دقت لازم به کار نرفت.
رییس جمهور افزود: متاسفانه در اجرای این سیاست ها در برخی موارد به قانون توجه نشده است و هم اکنون در سفرهای استانی برخی از مسئولان استانی از این موضوع گله می کنند و می گویند که واگذاری ها در چارچوب قانون نبوده است.
رئیس جمهور گفت: اساس در اجرای سیاست های کلی اصل 44 این است که مدیریت اقتصادی به بخش غیر دولتی داده شود اما متاسفانه به نهادهایی که نه دولتی و نه خصوصی هستند و می توان به آنها "خصولتی" گفت ، واگذار شده است.
وی افزود : این خصولتی به میان آمدند و نگذاشتند همه اهدافی که از سیاست های کلی اصل 44 مد نظر بود ، عملی شود.
روحانی گفت : تلاش دولت این است که سیاست های کلی اصل 44 به خوبی اجرا و عملی شود و در چارچوب مقررات قانونی باشد و تخلفی صورت نگیرد.
دولت در آمارهای اقتصادی دخالتی ندارد
رئیس جمهور همچنین در پاسخ به خبرنگار روزنامه جهان اقتصاد که چرا آمار های حاکی از رشد اقتصادی کشور، نمودی در بازار سرمایه ندارد ، گفت: اصلاً دولت در آمارهای اقتصادی دخالتی ندارد و این بانک مرکزی و مرکز آمار به عنوان دو مجموعه مستقل هستند که در چارچوب مقررات و وظایف خود آمارها را استخراج و منتشر می کنند و دولت به هیچ عنوان به آنها سفارشی نمی دهد.
روحانی افزود: البته طبق قانون آنچه ملاک است، آمار مرکز آمار ایران است اما بانک مرکزی هم همچون گذشته آمارها را استخراج و منتشر می کند و آمار هر دو مجموعه مورد بررسی و تکیه صاحبنظران قرار می گیرد.
رئیس جمهور گفت: وقتی می گوییم نرخ تورم کاهش یافته به آن معناست که مثلاً خودرویی که در حال حرکت با سرعت 40 کیلومتر بوده ، سرعتش به 15 کیلومتر کاهش یافته است و این به معنی توقف خودرو نیست و منظور کاهش سرعت آن است.
وی افزود: مردم می گویند در حالی که اعلام می شود نرخ تورم کاهش یافته اما قیمت ها کم و چیزی ارزان نشده است ، باید توجه داشت که معنای کاهش نرخ تورم ، ارزانی نیست و منظور این است که خودرویی را که به سرعت به سمت دره می رفته است ، اولاً از مسیر دره به سمت جاده برده ایم و ثانیاً سرعت آن را کم کرده ایم.
باید به نرخ تورم تک رقمی برسیم
رئیس جمهور تاکید کرد: ما حتما باید به نرخ تورم تک رقمی برسیم و معمولاً در دنیا نرخ تورم کشورها 3 تا 4 درصد است.
روحانی گفت: سیاست دولت این است که همچنان مسیرکاهش نرخ تورم را ادامه دهد و درباره اینکه اثر این حرکت های مثبت اقتصادی را در همه بازارها از جمله بازار سرمایه مشاهده کنیم و باید توجه داشت که دولت در بازار سرمایه دخالت مستقیم ندارد اگرچه همواره از بازار سرمایه حمایت می کند و از نظر دولت بازار سرمایه بسیار مهم است اما باید به بازار سرمایه نگاه بلندمدت داشته باشیم.
رئیس جمهور افزود : اساس بازار سرمایه این است که رویکرد آن بسوی رونق اقتصادی باشد و در بلندمدت مسیر بازار سرمایه را مثبت می بینیم و امیدواریم که بازار سرمایه هر چه بیشتر در مسیر رونق اقتصادی باشد تا بتوانیم به کمک آن هر چه بیشتر حرکت های اقتصادی مورد انتظار مردم را شاهد باشیم.
روحانی گفت: امسال درآمد نفتی کشور کاهش یافته است بنابراین قدری سختی داریم و با سختی کشور را اداره می کنیم اما به هر حال این مسیر را با قوت ادامه خواهیم داد.
مصوبه ای درباره ممنوع التصویر کردن کسی وجود ندارد
رئیس جمهوری گفت : شورای امنیت ملی هیچ مصوبه ای برای ممنوع التصویر کردن کسی نداشته است.
روحانی در نشست خبری امروز در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری ایلنا مبنی اینکه ایا ممنوع التصویر شدن رئیس دولت اصلاحات با مصوبه شورای امنیت ملی را تایید می کنید یا خیر؟ گفت :" شورای امنیت ملی کسی را ممنوع التصویر نکرده است و شورای امنیت ملی هیچ مصوبه ای در این زمینه ندارد و اگری کسی هم این موضوع را به شورای امنیت ملی منتسب می کند خلاف کرده است و باید مورد پیگرد قانونی قرار گیرد.
رئیس جمهوری در پاسخ به بخش دیگری از سوال خبرنگار خبرگزاری ایلنا مبنی بر اینکه با وجود وعده شما مبنی بر تغییر فضای امنیتی به سیاسی در کشور همچنان شاهد فعالیت گروه های فشار هستیم، اخلال گران در مراسم های عمومی حضوری می یابند حال سخنران این مراسم رئیس جمهوری باشد یا یادگار امام خمینی (ره) ،تجمع های غیر قانونی برگزار می کنند ،حتی می خواهند بر ضد حضور بانوان در ورزشگاهها راهپیمایی برگزاری کنند،چرا با این گروه های بدون شناسنامه برخورد نمی شود؟ ایا با این وضعیت شما قادر به برگزاری انتخابات در فضایی که 75 درصد مدیران اجرایی ان همسو با دولت نیستند ، هستید ؟ گفت :"مسائل سیاسی و اجتماعی طوری است که برخی از انها یک روز و یک شبه حل نمی شود، بلکه باید شرایط کنونی را نسبت به دوسال پیش مقایسه کنیم و ببینیم که ایا روند رو به اصلاح بوده است یا حرکت معکوس داشته ایم ."
رئیس جمهوری گفت : تلاش ما این است که شرایط کشور را از شرایط غیر مناسب گذشته به شرایط قانونی تغییر دهیم اما نمی توان گفت که این 22 ماه تغییری حاصل نشده است ،به هر حال در مسائل اجتماعی، فرهنگی و دانشجویی همه جلسات خود را برگزاری می کنند ، شما 16 آذر دو سال اخیر را با قبل از این دو سال مقایسه کنید ،خانه سینما وخانه احزاب تشکیل شده است.
وی افزود : اینکه همه مسائل اجتماعی و فرهنگی در این 22 ماه تمام شود ، حتما تمام نمی شود اما باید ادامه دهیم تا مشکلات حل شود ما نباید مایوس شویم حالا اگر 4-5 نفرحرکتی کردند نباید ناامید شویم.
روحانی خاطرنشان کرد : اساس انتخابات مردم در 24 خرداد سال 92 این بود که افراط و تفریط و خشونت نباشد حرفها در چارچوب قانون باشد ،بنابراین همه باید کمک کنیم.
رئیس جمهوری تاکید کرد: دولت هیچ کاری را نه در مسائل اجتماعی وفرهنگی و نه در سیاست خارجی بدون حمایت مردم نمی تواند انجام دهد.
سیاست ایران درباره مسائل منطقه تغییر نکرده است
رئیس جمهور در پاسخ به پرسش خبرنگار شبکه خبری روسیا الیوم درخصوص موضع ایران در پی برنامه وزارت دفاع امریکا مبنی بر ایجاد پایگاه نظامی همانند الانبار در عراق گفت: سیاست جمهوری اسلامی ایران درخصوص مسائل منطقه تغییر نکرده است.
روحانی در ادامه نشست خبری با رسانه های داخلی و خارجی افزود: موضع ما همان سیاستی است که دو سال پیش در این دولت بود و ادامه پیدا میکند و ایران وظیفه خود می داند به کشورهای منطقه برای امنیت و ثبات کمک کند و اگر درخواستی شود در حد توان، بهویژه در مبارزه با تروریسم کمک کند.
وی تأکید کرد: ما مبارزه با تروریسم را وظیفه بسیار مهمی برای خودمان و سایر کشورهای جهان می دانیم به ویژه اینکه شرایط امروز منطقه را پیش بینی کرده بودیم و به همین منظور دو سال پیش در سازمان ملل جهان عاری از خشونت را پیشنهاد کردیم و گفتیم آینده جهان و منطقه چگونه خواهد بود.
روحانی خاطرنشان کرد: خوشبختانه این شعار به تصویب سازمان ملل رسید و به آن پاسخ مثبت داده شد اما در عمل به این مهم، آن اندازه که می باید شاهد حضور سازمان های بین المللی و کشورها در مبارزه با تروریسم نبودیم.
کار ما در سوریه و عراق مستشاری است
وی تصریح کرد: ما در عراق و سوریه واحد و پایگاه نظامی نداریم بلکه در هر دو کشور کار مستشاری می کنیم و هدف ما در این کشورها مبارزه با تروریسم است تا ثبات و امنیت به آنها برگردد در عین حال در همه کشورها به ویژه سوریه می خواهیم مشارکت مردم و دموکراسی بیش از پیش عملیاتی شود.
بنزین را گران نکردهایم، تکنرخی کردیم
رئیس جمهور گفت: دولت بنزین را گران نکرده بلکه قیمت چندنرخی آن را تکنرخی کرده است.
روحانی در ادامه نشست خبری خود در جمع خبرنگاران داخلی و خارجی در پاسخ به سؤال خبرنگار روزنامه آفتاب یزد مبنی بر اینکه یک سری اتفاقات روی داد که توقع بود رئیس جمهور شخصاً درباره آنها توضیح دهد مثل افزایش قیمت بنزین، حذف یارانه قشرهای پردرآمد و گفتگو رو در رو با مردم افزود: اصل اشکال شما وارد است.
رئیس جمهور گفت: من به سهم خود باید برای صحبت با رسانه ها و مردم بیشتر حضور پیدا می کردم و این اشکال واردی است.
روحانی افزود: مردم باید همه حرکت های دولت را به خوبی بدانند و درباره درستی و نادرستی آن قضاوت نهایی با مردم است.
رئیس جمهور با بیان اینکه واژه افزایش قیمت بنزین و حاملهای انرژی را نمیپسندم گفت: در بنزین ما دو نرخ را تبدیل به تک نرخی کردیم و بنزین 700 تومانی و 1000 تومانی را به یک نرخ 1000 تومان به صورت تک نرخی تعیین کردیم که دلیل آن هم روشن است.
روحانی افزود: مقامات دولتی توضیحات لازم را در این زمینه داده اند و دولت طبق قانون و مجلس امسال باید قیمت همه حامل های انرژی را به فوب خلیج فارس نزدیک کند که هنوز فاصله زیادی حتی در قیمت بنزین، گازوئیل و نفت سفید داریم.
رئیس جمهور گفت: دولت در مسائلی که تورم زا بود با توجه به شرایط اقتصادی مراعات های لازم را کرد و نرخ گازوئیل، نفت سفید و گاز افزایش بسیار کمی داشت.
وی علت تک نرخی شدن قیمت بنزین را وجود فساد زیاد در دو نرخی بودن آن دانست و افزود: دولت برای جلوگیری از فساد این اقدام را انجام داد.
وی با بیان اینکه برخی رسانه های داخلی و خارجی دنبال فضا سازی در خصوص تک نرخی شدن قیمت بنزین و حامل های انرژی بودند گفت: از اینکه مردم به این گونه فضاسازیها اعتنا نکردند و شرایط دولت و کشور را احساس کردند از آنان سپاسگزاری می کنم.
یارانه افراد غیر نیازمند حذف می شود
رئیس جمهور گفت: دولت متعهد به پرداخت یارانه است اما از طرفی مجلس شورای اسلامی ما را تکلیف کرده است تا یارانه افراد پردرآمد را قطع کنیم و ما به دنبال اجرای این قانون هستیم.
روحانی در پاسخ به سوال خبرنگار روزنامه آفتاب یزد درباره حذف یارانه های اقشار پردرآمد افزود: یارانه هایی که پرداخت می شود بر مبنای قیمت حامل های انرژی است و امسال به خاطر کاهش قیمت نفت کسری زیادی داریم.
رئیس جمهور میزان کسری بودجه دولت در این زمینه را ده هزار میلیارد تومان در سال اعلام کرد و گفت: با تک نرخی شدن بنزین 3 هزار میلیارد تومان از این کسری جبران می شود.
آقای روحانی با بیان اینکه ما در حذف یارانه افراد پردرآمد ، وسواس داریم تا مبادا یارانه افراد کم درآمد و متوسط حذف نشود ، افزود: به وزیر کار موکداً دستور داده ام یارانه افرادی که اطمینان به پردرآمد بودنشان وجود دارد، حذف شود و برای احراز این افراد، کار به صورت کند پیش می رود.
رئیس جمهور گفت: دولت برای اجرای مصوبه مجلس شورای اسلامی حذف اقشار پردرآمد را از دریافت یارانه انجام می دهد.
ادعای امریکا در مبارزه با تروریسم توخالی است
رئیس جمهور ادعاهای امریکا را در مبارزه با تروریسم در منطقه بهویژه در عراق توخالی دانست.
روحانی در تکمیل پاسخ به پرسش خبرنگار روسیا الیوم مبنی بر موضع ما در خصوص خواست امریکاییها برای ایجاد پایگاه های نظامی جدید در عراق به بهانه مبارزه با داعش گفت: امریکایی ها طرح های مختلفی را از زمان حمله گروهک های تروریستی به موصل آغاز و ادعاهای فراوانی در این مورد مطرح کردند.
وی ادعای امریکاییها را در ایجاد ائتلاف علیه داعش، بمباران هوایی مواضع این گروهک تروریستی، اختصاص هزینه در این باره، اعزام نیرو به عراق و آموزش اهل تسنن، مصادیقی از ادعاهای توخالی امریکاییها در این زمینه برشمرد.
آماده ارائه کمکهای بیشتر به عراق هستیم
رئیس جمهور با تأکید بر اینکه سیاست جمهوری اسلامی ایران در کمک به دولت و ملت عراق تغییر نکرده است، برای ارسال کمک های بیشتر به عراق اعلام آمادگی کرد.
روحانی در بخش دیگری از پاسخش به پرسش خبرنگار روسیا الیوم گفت: آنچه تاکنون جلو تروریسم را در عراق گرفته و نگذاشته است دامنه ترکتازیشان را بیشتر کنند، ملت و ارتش عراق بوده و ایران نیز به سهم خودش کمک کرده است.
وی تصریح کرد: ما از کشورهایی که علیه تروریسم ائتلاف ایجاد کرده اند اثری نمی بینیم در حالی که بنا بود با تروریسم بجنگند، اخیراً نیز ادعای ایجاد پایگاه نظامی در عراق می کنند در حالی که اینها ادعاهایی است که با واقعیت فاصله دارد.
روحانی گفت:کشورهای منطقه اعم از عراق، سوریه، یمن و دیگر کشورها باید روی پای خود بایستند، ما هم در حد توانمان هر کمکی که از دستمان بربیاید برای زندگی، تأمین مواد غذایی و مبارزه با تروریسم انجام می دهیم.
رئیس جمهور تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران در چارچوب مقررات بین المللی برای کمک به دولت عراق بیش از گذشته آماده است.
گروه های تروریستی شکست می خورند
رئیس جمهور در پاسخ به سوال دیگری درباره گروهک تروریستی داعش گفت: حتما گروه های تروریستی در نهایت شکست می خورند و ما تردیدی نداریم.
روحانی افزود: گروه های تروریستی در منطقه موفق نخواهند بود اما در عین حال دردسرآفرین هستند و برای مردم و زندگی آنان و تمدنی که در منطقه وجود دارد ، دردسر درست می کنند.
رئیس جمهور گفت : باید همه تلاش کنیم هرچه سریع تر گروه های تروریستی در منطقه را منهدم کنیم تا منطقه را ترک کنند و اساسا موضوع تروریسم می تواند یک معضل برای کل منطقه و جهان باشد و این تعاون و همکاری و دست به دست هم دادن برای مبارزه با تروریسم یک وظیفه قانونی و انسانی برای همه ما است.
دلواپس نیستم
در ادامه نشست خبری رئیس جمهور، خبرنگار روزنامه لس آنجلس تایمز گفت: آقای رئیس جمهور فرمودید ادعاهای توخالی امریکا در سال گذشته بوده، من سؤالم را ادامه می دهم؛ آیا شما دلواپس نیستید حتی پس از امضای توافق با 1+5 کسانی در ایران و امریکا کارهایی کنند که اجرای توافق به دست انداز بیفتد و یا حوادث در عراق و سوریه اصطکاک میان امریکا و ایران یا چند کشور دیگر را افزایش دهد و در نهایت این قرارداد روی کاغذ بماند و فرایند فروپاشی آن به محض امضا شروع شود؟
روحانی با بیان اینکه من که دلواپس نیستم، من همیشه امیدوارم افزود: بله هر احتمالی وجود دارد ما نه علام الغیوبیم که بتوانیم آینده را ببینیم نه قدرت مطلقه هستیم که همه مشکلات عالم از ایران گرفته تا امریکا را بتوانیم حل و فصل کنیم.
وی گفت: من بسیار امیدوارم و دلیلش این است که با یک اجرای موقت این توافق را در توافق ژنو داشتیم و همین توافق را به یک صورت محدودتر و در یک زمان کوتاه تری عمل، اجرا و پیاده کردیم و همان طور که گفتید دو طرف می خواستند به هم بزنند، یک عده ای در آنجا و عده ای هم در اینجا و همچنین کشورهای دیگر.
آقای روحانی افزود: می دانید در منطقه ما برخی کشورها با توافق مخالفند، برخی از کشورها فکر می کنند اگر این توافق انجام شود ایران قدرتش در منطقه بیشتر می شود و آنها دچار مشکل می شوند.
توافق به ضرر کسی در منطقه نخواهد بود
وی اضافه کرد: البته اشتباه می کنند، این توافق به ضرر کسی در منطقه نخواهد بود و ما نمی خواهیم به کسی تجاوز یا در منطقه مداخله کنیم، اینها تصورات واهی و نادرست است.
رئیس جمهور گفت: بله عده ای ممکن است نگران باشند و ممکن است مشکلاتی پیش روی ما قرار گیرد، در عین حال ما امیدوار هستیم.
وی افزود: به هر حال اگر این توافق امضا شود معنایش این است که همه دولت های امضا کننده به این توافق متعهدند و باید آن را اجرایی و عملیاتی کنند مخصوصاً بعد از اینکه در شورای امنیت سازمان ملل بر این توافق مهر تأیید بخورد همه کشورها در واقع موظف به اجرا و عمل هستند.
رئیس جمهور افزود: همیشه در زندگی ما و در اجرای اهداف ما ممکن است مشکلاتی پیش بیاید که باید برای آن راه حل پیدا کنیم و آنهایی که می خواهند توافق را به هم بزنند اگر آثار خوب این توافق را بعد از اجرای آن ببینند به اعتقاد من در اعتقاد خود تجدید نظر خواهند کرد.
عدهای به اسم نقد دولت را تخریب می کنند
رئیس جمهور در ادامه نشست خبری در پاسخ به سوال خبرنگار روزنامه ایران که پرسید از ابتدای دولت شاهد تخریب های گستردهای بودیم که دولت هدف این تخریب ها قرار می گرفت و شما نسبت به تخریب گران هشدار داده بودید مبنی بر اینکه ما تلاش می کنیم کسانی که در قالب نقد تخریب می کنند چهره واقعی آنها را به مردم نشان دهیم که چه کسی تخریب می کند و چه کسی نقد ، گفت: عده ای به اسم نقد ، دولت را تخریب می کنند.
آقای روحانی در پاسخ به اینکه ایا این تمایز برای دولت حاصل شد تا به مردم نشان بدهید که چه کسی نقد می کند و چه کسی در قالب نقد به تخریب دولت می پردازد؟ دوم اینکه باتوجه به نزدیک شدن به توافق هستهای و انتخابات ما شاهد شدت گرفتن تخریب ها هستیم در این صورت رویکرد دولت چه خواهد بود؟ افزود : اولا در یک توافق وقتی ما به قدم های آخر می رسیم کار بسیار سخت می شود و همانطور که پیش از سوال شما مطرح کردم که برخی از کشورها اظهار نگرانی کردند که حرکت برای توافق نهایی و متن نهایی کند شده است ، یک مقدار می تواند طبیعی باشد و یک مقدار مربوط می شود به اینکه خیلی ها پشت پرده هستند که تلاش می کنند این توافق حاصل نشود.
رئیس جمهور ادامه داد: این موضوع یک مقدار طبیعی است و ما باید تحمل کنیم و همه توان خود را بکار بگیریم تا به هدف نهایی برسیم.
روحانی گفت : برای ما معیار در این مسایل افکارعمومی مردم ما و خواست ملت است و ملت ما خواهان این است که یک توافق عزتمندانه حاصل شود و مقام معظم رهبری نیز در اصل توافق، در چارچوب خط قرمزها تایید کردند ،بنابراین ما این راه را با همه توان ادامه خواهیم داد.
رئیس جمهور افزود: اینکه عده ای تحت عنوان نقد دنبال تخریب هستند ، متاسفانه این وجود دارد و اولا خود مردم باید به خوبی در این خصوص قضاوت کنند که عده ای پشت پرده نقد موضع نگیرند و با لباس نقد به تخریب نپردازند و روشن هم است که بین نقد و تخریب چه تفاوت هایی وجود دارد.
ایران در مقابل تجزیه در منطقه خواهد ایستاد
رئیس جمهور با بیان اینکه ایران در مقابل تجزیه در منطقه خواهد ایستاد ، گفت: تغییر جغرافیای سیاسی منطقه به ضرر همه خواهد بود.
روحانی در ادامه نشست خبری در پاسخ به خبرنگار شبکه تلویزیونی المیادین درباره تهدید طرح های تجزیه در کشورهای منطقه به ویژه سوریه و عراق افزود: ما باید وحدت و انسجام کشورهای منطقه را به سهم خودمان حراست و حفاظت کنیم.
وی گفت: هر گونه جدایی و تجزیه می تواند مساوی با ادامه درگیری ها و جنگ داخلی جدید در سوریه، عراق یا هر کشور دیگری باشد و تغییرات می تواند به ضرر همه باشد.
روحانی افزود: ما در این زمینه باید دو کار انجام دهیم یکی اینکه با کشورهای منطقه گفتگو و افکارمان را به هم نزدیک کنیم مخصوصاً کشورهای همسایه در این منطقه باید حضور جدی پیدا کنند، سازمانهای بین المللی در این زمینه باید فعال شوند و فعالیت های سیاسی، منطقه ای و بین المللی را در این زمینه باید افزایش دهیم.
وی گفت: نکته دوم ، قدرت حکومت مرکزی است و قدرت حکومت مرکزی هر چقدر تضعیف شود خطر بیشتر آن کشور را تهدید می کند و ما باید قدرت مرکزی را در عراق و سوریه تقویت کنیم تا بتوانند در برابر تروریسم و همچنین در برابر این توطئه ها بایستند.
روحانی افزود: ما اخیراً مشاهده کردیم که برخی از مجامع در آمریکا بحث تجزیه عراق را به زبانی مطرح کرده اند و معنایش این است که بعضی از قدرت های بزرگ دنبال این توطئه هستند برای منافع خودشان در این منطقه ، در حالی که تجزیه می تواند بسیار برای ثبات، امنیت و رشد منطقه خطرناک باشد.
وی گفت: جمهوری اسلامی ایران همه توان خودش را در این زمینه برای جلوگیری از تجزیه به کار گرفته است و به کار خواهد گرفت.
اجرایی شدن طرح مسکن دولت یکسال زمان نیاز دارد
رئیس جمهور گفت: اجرایی شدن طرح مسکن دولت یک سال زمان نیاز دارد ،البته دولت غیر از آن نیز طرح هایی دارد که امسال یا سال آینده اعلام می کند.
روحانی در ادامه نشست خبری در پاسخ به پرسش خبرنگار برنا درباره بودجه دولت برای مسکن جوانان افزود: طرحی را برای کل مسئله مسکن از جمله جوانان درنظر گرفته ایم و طرح خانه اولی ها نیز مربوط به جوانان است.
رئیس جمهور گفت: پیش از این طرحی به عنوان مسکن مهر مطرح شده و خانه هایی ساخته شده است که ناقص بود و تعداد آن به صدها هزار واحد می رسید که مشکلاتش به این دولت منتقل شد به ویژه اینکه برخی از این واحدها در استان ها در مکان های مناسب ساخته نشده بود و امکاناتی همچون برق، گاز، فاضلاب، کلانتری و مدرسه نداشت.
وی تاکید کرد: اصولا قابل سکونت نبود هرچند اسمش مسکن بود در واقع سکونتی ایجاد نمی کرد که مردم در آن آرامش پیدا کنند.
رئیس جمهور افزود : در این زمینه بار بزرگی بر دوش دولت افتاد و در این دوره 425 هزار واحد مسکونی تامین شد بنابر این ناچاریم این طرح را ادامه بدهیم و خواهیم داد.
روحانی با اشاره به طرح های اخیر دولت برای مسکن گفت : اجرای این طرح ها یک سال زمان می برد تا عملیاتی و اجرایی شود که البته در تامین مسکن به طور قطع تاثیر خواهد گذاشت و وزارت ورزش نیز بودجه ای برای مسکن به میزان 300 میلیارد تومان درنظر گرفته است.
رئیس جمهور خاطرنشان کرد: غیر از طرح های اعلامی دولت طرح های دیگری نیز مدنظر دارد که پایان سال و اوایل سال آینده آن را اعلام خواهد کرد.
آقای روحانی در پایان این نشست خبری با تشکر از رسانه ها و خبرنگاران افزود: من در این مصاحبه ارقام و آمار ریز را درباره عملکرد دولت بیان نکردم و قصد داریم این ارقام را در سالگرد دو ساله شدن دولت اعلام کنیم.
وی گفت: در پایان مرداد یا اوایل شهریور خود من یا همکارانم در دولت، درباره عملکرد و فعالیتهای دو سال دولت مصاحبهای انجام خواهیم داد و ارقام و آمار فعالیتهای دولت را اعلام خواهیم کرد.
در نشست خبری امروز، رئیس جمهور به پرسشهای هفده خبرنگار داخلی و خارجی پاسخ داد.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد
آخه با گرگ كه صفتش دریدنه میخواین توافق كنید؟