به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، پایگاه اینترنتی مرکز توسعه بین المللی دانشگاه ایالتی بال آمریکا اعلام کرد هیاتی از نمایندگان آموزش عالی آمریکا در روزهای ششم تا دوازدهم ژوئن (۱۶تا ۲۲خرداد) از ایران دیدن کردند.
براساس بیانیه این پایگاه این دیدار به منظور افزایش همکاری دانشگاهی آمریکا و ایران بین نمایندگان دانشگاههای بال ، پیتزفِر کالج ، راتگِرز ، دانشگاه کالیفرنیای جنوبی و دانشگاه ایالتی وین با اعضای هیئت علمی سیزده دانشگاه و موسسه تحقیقاتی در تهران ، شیراز و اصفهان انجام گرفته است .
اظهار بی اطلاعی روابط عمومی وزارت علوم !
هفته گذشته که خبری مبنی بر حضور هیاتی از نمایندگان ارشد موسسات آموزش عالی آمریکا به ایران و برگزاری نشست در دانشگاه شیراز شنیده شد روابط عمومی وزارت علوم در پاسخ به پی گیری خبرنگار خبرگزاری صداوسیما اظهار بی اطلاعی کرده وگفته بود هیچ برنامه ای مبنی بر دیدار وزیر علوم با این گروه امریکایی برنامه ریزی نشده است. ضمن اینکه مسئولان وزارت علوم نیز پاسخی به پی گیریهای خبرنگار خبرگزاری صداوسیما ندادند.
مدیر روابط عمومی و امور بین الملل دانشگاه شیراز پیشتر در خصوص سفر این هیات امریکایی به دانشگاه شیراز گفته بود : این دانشگاه برای ارتقاء سطح کمی و کیفی و جهانی کردن ارتباطات دانشگاهی، تبادل اطلاعات با کشورهای مختلف جهان و مراکز تحقیقاتی معتبر داخل و خارج از کشور را در دستور کار خود قرار داده است .
هر هفته تعدادی از این سفرها به ایران انجام می شود
پس از انتشار بیانیه دانشگاه بال مبنی بر سفر هیات بلند پایه نمایندگان ارشد موسسات آموزش عالی امریکا به ایران در رسانه های داخلی وپی گیری مجدد خبرنگار خبرگزاری صداوسیما از وزارت علوم ، آقای حسین سالار آملی قائم مقام وزیر در امور بین الملل ورئیس مرکز همکاریهای علمی وبین المللی گفت : هر هفته تعدادی از این سفرها به ایران انجام می شود و این سفرها در راستای آشنایی با دستاوردها وگسترش ارتباطات دانشگاهی بین دو کشور است .
وی ادامه داد: این دیدارها در گسترش روابط علمی وارتقاء همکاریها ی دو کشور موثر است .
سالار آملی گفت : هیات امریکایی با وزیر علوم دیداری نداشته چون در سطح وزیر نبوده است اما با روسای دانشگاهها دیدار کرده است.
توپ در زمین رسانه ها ؟!
سالار آملی در خصوص اعلام بی خبری وزارت علوم در پی گیری های هفته گذشته ، این موضوع را به گردن رسانه ها انداخت .
در حالیکه مسئولان وزارت علوم ، سفر هیات آمریکایی را یک روال عادی آموزشی اعلام کرده اند ، کِن هولاند مدیر « مرکز توسعه بین المللی دانشگاه ایالتی بال » پس از بازگشت از سفر به ایران ، در مطلبی در سایت رسمی این دانشگاه نوشت :« ما برای دیپلماسی مردم با مردم به ایران سفر کردیم. تحصیل ، شیوه ای مهم برای فراهم کردن زمینه گفتگوی آمریکا با ایران است.»
آلن گودمن مدیر اجرایی موسسه آموزش بین المللی نیز بعد از بازگشت از ایران گفت: «دیپلماسی آموزشی در صدر اقدامات برای گشایش باب گفت و گو بین دو کشور است که اغلب پیش از آنکه روابط دیپلماتیک به طور کامل احیا شود، صورت می گیرد. این قضیه ای است که درباره چین و ویتنام دنبال شد و این موسسه آموزش بین المللی چنین تلاش هایی را درسال های اخیر، درخصوص میانمار و کوبا انجام داده است و اکنون این طرح درمورد ایران آغاز شده است.»
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد