اگر می توانستم سر شیعیان را از بدن جدا می کردم!
یک مجری افراطی سعودی میگوید: شیعیان را درو میکنیم! به گزارش پایگاه خبری شبکه العالم، خالد الغامدی مجری شبکه سعودی وصال که به افراط گرایی و تندروی دینی و نزدیکی به شبکههای تروریستی داعش و القاعده مشهور است، در برنامه تلویزیونی خود گفت: درصورتی که میتوانستم، از سفر زیارتی «شیعیان» به مکه مکرمه و مدینه منوره جلوگیری و سرهای آنان را قطع میکردم. وزارت اطلاع رسانی کویت جمعه گذشته (پنجم تیر ماه) بعد از حمله یک تروریست سعودی به مسجد امام صادق(ع) در منطقه الصوابر، پخش شبکه سعودی وصال در این کشور را متوقف کرد. در این حمله 27 نمازگزار شهید و 227 نفر دیگر زخمی شدند. شبکه سعودی وصال چند روز قبل از این حمله تروریستی، برنامههای تحریک آمیزی را پخش کرده بود.
سم تاریخ گذشته به کشاورزان خسارات وارد کرد
روزنامه جمهوری اسلامی از اردبیل گزارش داد: مصرف سموم شیمیایی مزارع تولید کنندگان شهرستانهای استان اردبیل را خشکانده و خسارات کلانی به باغداران و کشاورزان به ویژه در شهرستان مشکین شهر وارد کرده است. به گفته خسارت دیدگان، سمهای مصرف شده تاریخ گذشته از مراکز توزیع، تهیه و مصرف شده بود که در زمان خرید حتی علیرغم اعتراض مصرف کنندگان به انقضاء تاریخ مصرف سم، به آنها اطمینان داده شده بود که استفاده از آنها مشکلی به وجود نخواهد آورد. یکی از مسئولین سازمان جهاد کشاورزی در پاسخ به سئوال خبرنگار روزنامه جمهوری اسلامی، اصل وقایع را تایید کرده است.
دستمالهای اعتیادآور در تهران
عرضه و فروش دستمالهای اعتیادآور در تهران، شگرد جدید مافیای قاچاق مواد مخدر است که یک آسیب شناس اجتماعی درباره آن هشدار داد و گفت: زنان و دختران مراقب دام جدید مافیای مواد مخدر باشند. دکتر مجید ابهری در گفتگو با مهر، افزود: اخیراً با توجه به گسترش مبارزه پلیس مبارزه با مواد مخدر با قاچاقچیان، مافیای مواد مخدر تاکتیکهای خود را عوض کرده و اقدام به تولید و عرضه اقلام جدید با تبلیغات کاذب کرده است. وی گفت: یکی از این اقلام، دستمال کاغذی مرطوب کننده برای رفع خستگی پوست و جوان سازی آن است که توسط فروشندگان زن در اتوبوسها، مترو و اماکن پرتردد بانوان تبلیغ و عرضه میشود. دستمالهای مرطوب کننده با فعالیت چهره به چهره توسط فروشندگان عرضه میشود نه تنها موجب جوان سازی پوست نمیشود بلکه با ایجاد اعتیاد به مواد مخدر صنعتی باعث بروز بیماریهای متعدد نیز خواهد شد زیرا این دستمالها دارای مواد مخدر «السی من» از مشتقات آمفتامین هستند و در ابتدا دستمال مرطوب کننده با قیمت ارزان بین 12 تا 15 هزار تومان فروخته میشود و سپس بعد از ایجاد اعتیاد تا بستهای 200 هزار تومان نیز برای آن مطالبه میکنند.
تکذیب نامه جدید «کاخ سفید» به تهران
روزنامه ایران در ستون دیگه چه خبر نوشت:«رویترز» خبر داد که یک سخنگوی کاخ سفید، خبر ارسال نامه «اوباما» به ایران را تکذیب کرد. همچنین به گزارش «نسیم» تخت روانچی، معاون امریکا و اروپای وزارت خارجه در پاسخ به سؤالی در خصوص نامه رئیس جمهوری ایالات متحده به مقامات عالیرتبه کشور که گفته میشود توسط نخست وزیر عراق ارسال شده اظهار بیاطلاعی کرد.
این واکنشها پس از آن اعلام شد که مهرداد بذرپاش عضو هیأت رئیسه مجلس به روزنامه «همشهری» گفت که اخیراً یکی از مقامات کشور همسایه پیامی از طرف رئیسجمهوری امریکا برای مقامات کشورمان آورده بود.
پاسخ کرباسچی به منتقدان
ایران نوشت:غلامحسین کرباسچی درباره اظهارنظرهایی که در واکنش به سخنرانی وی در مراسم افطار رئیس جمهوری شده است، به «ایران خبر » گفت: «متن سخنرانی من موجود است و میتوان دید که محتوای توهین آمیزی در آن نبوده است».وی افزود: «باید از این دوستان پرسید که چرا هر حرفی را توهین به خود تلقی میکنند».
کرباسچی ادامه داد: «اگر دامنه تحمل عدهای برای شنیدن سخنان دیگران اینقدر پایین است، اشکال از آنهاست و تقصیری به سخنران وارد نیست». شهردار پیشین تهران تأکید کرد:« درباره درست و غلط و یا توهینآمیز بودن و نبودن سخنان من مردم قضاوت خواهند کرد».
گفتنی است پس از سخنرانی کرباسچی در مراسم افطار رئیس جمهوری برخی اصولگرایان محتوای صحبتهای وی را توهینآمیز و سخیف توصیف کردند.
شرمساری از اختلاسها در دولت سابق
ایران آورده:آیتالله یثربی در پاسخ به سؤالی درباره اختلاسهای دولت گذشته گفت: «واقعاً اسباب تأسف و سرافکندگی و شرمساری است. شرایط به گونهای شده که انگار هر کس دستش به هر جایی میرسید؛ برمیداشت. کسانی را میشناسم که سال 84 یا 85 به اینجا میآمدند که ما واسطه شویم برای دو میلیون وام. الان خبر میرسد که همینها چندین برج در تهران دارند! این گونه افراد هستند که تلاش میکنند فردی را برای نمایندگی معرفی کنند تا بتوانند به این فعالیتها ادامه دهند».
به گزارش «شفقنا» رئیس حوزه علمیه کاشان که در جمع خبرنگاران و در ضیافت افطار سخن میگفت در پاسخ به این سؤال که «آیا انتظاراتتان از دولت روحانی برآورده شده است» توضیح داد: «برای قضاوت درباره یک اتفاق سیاسی باید کلاننگر باشیم و نسبت به موضوع اشراف داشته باشیم. همین سؤالاتی را که امروز در این جلسه مطرح شد سه سال قبل نمیشد آزادانه مطرح کرد. ضمن اینکه ما نباید به انتخاب خود بسنده کنیم بلکه باید از انتخاب و برنامههای دولت حمایت کنیم».
وی در پاسخ به این سؤال که آیا دخالت مداحان در بحثهای سیاسی را جایز میدانید گفت: «ما دخالت هر غیر متخصصی را در غیر حوزه تخصصی اش جایز نمیدانیم».
930 هزار مالباخته مؤسسه میزان
ایران نوشت:رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس از برگزاری جلسه این کمیسیون برای تعیین تکلیف وضعیت مالباختگان مؤسسه مالی اعتباری میزان خبر داد و گفت: روز سهشنبه 23 تیرماه جلسهای را با نمایندگان مؤسسه میزان، وزیر دادگستری و رئیس کل بانک مرکزی برگزار خواهیم کرد.
به گزارش خانه ملت، عبدالرضا عزیزی با بیان اینکه مؤسسه مالی اعتباری میزان با 930 هزار سپردهگذار دچار مشکل شده است، افزود: همچنین شرکت پدیده شاندیز نیز با بیش از 140 هزار سهامدار با مشکلاتی روبهرو شده است.
دستور فوری دولت برای هزینه های درمانی ایثارگران
روزنامه خراسان نوشت:بر اساس ابلاغیه روزهای اخیر یک مسئول مهم اجرایی به همه وزارتخانه ها و سازمان ها، مقرر شده است با توجه به تاکیدات قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران مبنی بر تامین 100درصد هزینه بهداشتی و درمانی خانواده شاهد، جانبازان، آزادگان و افراد تحت تکفل آنان توسط دولت، در اسرع وقت نسبت به تامین و پرداخت مبلغ مذکور از سرجمع اعتبارات دستگاه ها اقدام کنند.
هشدار درباره رقیب جدید پسته های ایرانی
خراسان آورده:بر اساس گزارش یک نهاد مسئول به تعدادی از مدیران و دستگاه های اجرایی، اعلام شده است که با توجه به طرح های توسعه ای دولت افغانستان برای گسترش باغات پسته در مناطق مستعد این کشور، وضعیت کشورمان در بازارهای جهانی با نوسان و مشکلاتی همراه خواهد بود چراکه علاوه بر درآمد مناسب دولت و تجار افغانستان از تولید پسته، پوست این محصول نیز به عنوان سوخت در این کشور مورد استفاده قرار می گیرد و اقبال ویژه صورت گرفته در سال های اخیر به این محصول، کار را برای بازاریابی ایرانی ها سخت خواهد کرد.
معاون وزیرعلوم استعفا داد
روزنامه آرمان نوشت:شنیده شد که معاون وزیر علوم و رئیس سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران از مسئولیت خود استعفا کرد. تسنیم نوشت؛ احمد اکبری، معاون وزیر علوم و رئیس سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران استعفا کرد. اکبری این خبر را تائید کرد. فریدون، مشاور وزیر علوم دلیل این استعفا را مشکلات شخصی اعلام کرد. روز یکشنبه نیز مدیرکل بازرسی و پاسخگویی به شکایات وزارت علوم برای شرکت در انتخابات استعفا کرد.
سیاسیکاری در اعلام درجه هوا!!
آرمان آورده:شنیده شد که یک کارشناس هواشناسی گفت: من یک عضو کوچک از سازمان صداوسیما هستم و دوست داشتم پشت صحنه کار ما نیز دیده شود. آدمهای بزرگی تلاش میکنند تا ما دیده شویم. به هر حال بر اساس یک اتفاق من در تست قبول شدم و اینگونه است که چند سالی است مرا تحمل میکنید.
محمد اصغری افزود: برای اینکه خطاهای هواشناسی کم شود باید پول خرج کرد، باید برای دانشگاهیان هزینه کرد و بر امکانات افزود.
این کارشناس هواشناسی به درخواست علی ضیاء، مجری؛ گرمترین ساعت روز در ماه مبارک رمضان را اینطور معرفی کرد، ساعت 15 و 30 دقیقه بهصورت تقریبی گرمترین ساعت روز است.
اصغری گفت: برخی میگویند اخبار دمای 50 درجه را اعلام نمیکند چون اگر به این درجه از گرما برسیم باید همه جا تعطیل شود. اما به راستی ما سیاسی نیستیم. وی در پایان گفت: کسی نمیتواند در دمای 50 درجه بیرون بیاید و رفتوآمد در این گرما خیلی سخت است؛ بنابراین دمایی که اعلام میکنیم عین واقعیت و مطابق با استانداردهای بینالمللی است نه ماشین هموطنان.
فریدون در رختکن والیبالیستها
آرمان نوشت:شنیده شد که حسین فریدون، دستیار ویژه رئیسجمهوری اسلامی ایران یکشنبه شب بعد از دیدار تیم ملی والیبال ایران برابر لهستان گفت: شکست یا پیروزی مهم نیست و باید به تلاش بازیکنان خسته نباشید بگوییم و از آنان حمایت کنیم. وی به همراه محمود گودرزی، وزیر ورزش و جوانان بعد از دیدار ایران و لهستان در رختکن تیم ملی والیبال حاضر شد و به آنان خستهنباشید گفت. فریدون با خوب توصیف کردن دیدار ایران برابر لهستان اظهار کرد: بازیکنان تلاش خود را انجام دادند و بعد از بازی باید حمایتمان از آنان بیشتر شود. وی خاطرنشان کرد: تیم ملی والیبال آنقدر خوب کار کرده که توانسته توجه عموم را جلب کند و ما نیز برای خسته نباشید به بازیکنان تیم ملی در اینجا حاضر شدهایم.
کشف اسیدپاشی قلابی در تبریز
آرمان آورده:شنیده شد که رئیس پلیس آگاهی استان آذربایجانشرقی از کشف یک فقره اسیدپاشی ساختگی به علت بدهی مصدوم حادثه در تبریز خبر داد. صابر عباسزاده اظهار کرد: در پی اعلام خبر اسیدپاشی بر روی یکی از شهروندان در حوالی اتوبان پاسداران تبریز با توجه به حساسیت موضوع و احساس ناامنی در جامعه از طریق اسیدپاشی پرونده در دستور کار ماموران پلیس آگاهی استان قرار گرفت. وی گفت: پس از تحقیقات همهجانبه و تحقیق از مصدوم حادثه و بازدید از صحنه وقوع جرم و بررسی آثار محل و تناقضگویی مصدوم و نتیجه معاینات از پزشک معالج اخذ شد که ساختگی بودن موضوع را ثابت کرد. این مقام انتظامی افزود: مصدوم حادثه پس از فاش شدن دلایل و مدارک و مستندات مربوطه به ناچار لب به سخن گشوده و بیان کرد، اسیدپاشی اعلامی ساختگی و از طرف خود وی بوده است. عباسزاده در ادامه علت و انگیزه فرد را از این کار داشتن بدهی 200میلیون ریالی اعلام کرد.
رونمایی از امضای میلیونی حمایت از تیم هستهای
روزنامه آرمان نوشت:شنیده شد که بسیج از رونمایی طوماری با امضای میلیونی آحاد ایرانیان پای گزاره برگ ملی در حمایت از تیم مذاکرهکننده هستهای در میدان آزادی خبر داد. فرارو نوشت؛ قرار است آیین رونمایی از امضاهای میلیونی ایرانیان و طومارهای چند کیلومتری مردم ایران از اقصی نقاط کشور پای گزاره برگ ملی در حمایت از تیم غیور و شجاع مذاکرهکننده کشورمان با حضور نمایندگانی از آحاد و اقشار مختلف جامعه برگزار شود. گزاره برگ ملّی که حاوی شش بند از مطالبات ولایت و مردم در حمایت و تقویت تیم غیور و شجاع مذاکرهکننده کشورمان میباشد، که طّی هفتههای گذشته به امضای اقشار مختلف جامعه رسیده است. این گزاره برگ که 7 خردادماه با امضای خانواده شهدای هستهای و بیش از 17 هزار حقوقدان رونمایی شد اکنون با امضای میلیونها ایرانی موافق توافق خوب تأیید شده است.
اخراج ۴۸ نفر از پرسنل کتابخانه مجلس
آرمان نوشت:شنیده شد که در آستانه تودیع و معارفه رئیس کتابخانه مجلس ۴۸ نفر از پرسنل کارآمد و نخبه این مرکز اخراج شدند. تابناک نوشت؛ درحالی که مراسم تودیع و معارفه روسای قدیم و جدید کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی قرار است سهشنبه بدون حضور رسانهها برگزار شود، خبرها از اخراج جمعی از پرسنل این مرکز در آخرین روزهای مسئولیت سرپرست موقت آن حکایت دارد. یکی از کارکنان کتابخانه مجلس که نخواست نامش اعلام شود، با تائید خبر اخراج ۴۸ نفر از کارکنان قراردادی و باسابقه کتابخانه مجلس گفت: چهارشنبه هفته گذشته به این افراد اعلام شده که تا پایان تیرماه با آنها تسویه حساب خواهد شد. وی افزود: غالب این افراد دارای مدرک دکتری هستند و اغلبشان از ۵ تا ۱۵ سال سابقه کار تخصصی در بخشهای مختلف کتابخانه مجلس را در کارنامه دارند.
تکذیب تجمع بسیج دانشجویی
روزنامه آرمان نوشت:شنیده شد که روابط عمومی سازمان بسیج دانشجویی اعلام کرد: برخلاف شایعه منتشره بسیج دانشجویی تهران، هیچگونه برنامه تجمعی در هیچ نقطهای از استان و یا دانشگاههای استان تهران ندارد. الف نوشت؛ رسول هادیپور مسئول روابط سازمان بسیج دانشجویی کشور اظهار داشت: صبح امروز شایعهای در فضای مجازی و برخی از رسانهها و همچنین بهصورت پیامکی مبنی بر برگزاری تجمع توسط دانشجویان بسیجی تهران منتشرشده است که خلاف واقع است. وی تصریح کرد: این اولین بار نیست شایعاتی از این دست منتشر میشود و همچنان که در مقاطع دیگر گفته شد مردم و دانشجویان گرامی جهت اطلاع از برنامههای بسیج دانشجویی تنها به سایت رسمی این سازمان به آدرس bso.ir اعتماد کنند. هادیپور در پایان خاطرنشان کرد: برخلاف شایعه منتشره بسیج دانشجویی تهران، امروز هیچگونه برنامه تجمعی در هیچ نقطهای از استان و یا دانشگاههای استان تهران ندارد.
پوتین با برلوسکنی به تعطیلات رفت
آرمان نوشت:شنیده شد که ولادیمیر پوتین در روز 26 ژوئیه پس از بازرسی از فرآیند بازسازی آسیبهای مربوط به آتش سوزی گسترده در جمهوری خاکاسیا، به تعطیلات کوتاهی در منطقه کوهستانی آلتای در سیبری رفت. رسانههای روسیه گزارش دادند ولادیمیر پوتین در روز 26 ژوئیه پس از بازرسی از فرآیند بازسازی آسیبهای مربوط به آتش سوزی گسترده در جمهوری خاکاسیا، به تعطیلات کوتاهی در منطقه کوهستانی آلتای در سیبری رفته و سیلویو برلوسکنی نیز وی را در این تعطیلات همراهی کرده است.
معمای آیتالله خامنهای برای آمریکا؛ خیال میکردیم ایران عقب مینشیند
روزنامه کیهان در ستون ویژه های خود نوشت:یک روزنامه آمریکایی میگوید غرب توقع داشت ایران در مذاکرات از جوش و خروش بیفتد و عقبنشینی کند اما این طور نشد.
روزنامه لسآنجلس تایمز در تحلیلی به آخرین موضعگیری صریح رهبر معظم انقلاب درباره خطوط قرمز هستهای پرداخت و نوشت: رهبر عالی ایران اعلام کرد هرگز اجازه دسترسی بازرسان به سایتها و پایگاههای نظامی را نمیدهد.
لسآنجلس تایمز در ادامه مینویسد: بسیاری بر این باورند که نیت اصلی رهبر عالی ایران از طرح این مواضع سرسختانه در آستانه سررسید مهلت 30 ژوئن (9 تیر) برای حصول توافق، امتیاز گرفتن است. در هفتههای اخیر در واشنگتن و برخی پایتختهای اروپایی نگرانیها تشدید شده است. در باب این موضوع؛ ریچارد نفیو از اعضای اسبق تیم مذاکرهکننده آمریکا معتقد است «انتظاری که همگان از رفتارهای ایران دارند این است که همواره در ابتدا با تندروی پیش میتازند و پس از آن از جوش و خروش میافتد اما این بار این طور نشد. ایرانیها هر چه مذاکرات رو به جلو میرود بر اصول و مواضعشان مصرترند و بیشتر پافشاری میکنند.»
به نوشته پل ریشتر، بسیاری از تحلیلگران سیاسی مواضع سرسختانه رهبر ایران را نوعی تاکتیک در مذاکره ارزیابی میکنند. اما به هر تقدیر، هر یک از طرفین بنا به منافع استراتژیک خود، خواهان توافق است. طرفهای مذاکره با تهران خواستار تعویق تهدید برنامه هستهای ایران برای دست کم 10 تا 15 سال هستند؛ اما این کشور خواهان حذف تحریمهاست.
لسآنجلس تایمز میافزاید: موضوع بازرسی از سایتهای نظامی مولد بحث و جدلهای جدی در ایران بوده است. بسیاری در ایران میگویند که این طرح نقض حاکمیت ملی و رفتاری تبعیضآمیز با ایران متفاوت با سایر کشورهای جهان است چرا که هیچ کشوری در جهان اجازه این کار را نمیدهد.
روزنامه آمریکایی خاطرنشان کرد: چانهزنیها که از سپتامبر 2013 شروع شد این مزیت را داشته که آمریکا توانسته است بصیرتی به درون دستگاه حاکمه ایران پیدا کند و این اتفاقی است که در 36 سالی که از پیدایش انقلاب اسلامی ایران میگذرد ممکن نبود. واشنگتن اینک به طور مرتب امکان دسترسی به مقامات بلندپایه ایران را دارد و دیپلماتهای آمریکایی رابطهای گرم و صمیمی با ظریف وزیر خارجه متین و فهمیده و نرمخوی ایران دارند. اما شخصیت (آیتالله) خامنهای رهبر ایران هنوز هم یک معماست.
درون دولت آمریکا دیدگاههای متفاوتی در مورد موضوعاتی که تصمیمگیری آن برعهده رهبر عالی ایران است وجود دارد. همچنین در مورد اینکه آیا رهبری صرفاً عامل انسجام و اجماع میان قدرتمندترین نیروهای سیاسی درون دستگاه نخبه کشور است یا نه نیز اختلاف نظر وجود دارد.
روزنامه آمریکایی که ظاهراً از به هم خوردن نقشه کاخ سفید عصبانی شده مینویسد: تصور میشد کار تمام شده اما (آیتالله) خامنهای این امید را نقش بر آب کرد و گفت توافق باید 7 ساله باشد. خطوط قرمزی که پیش از این او ترسیم کرده بود، مدتها بعد پاک شد و به نظر رسید که او قبول کرده غنیسازی محدود شود و مدت زمان اعتبار توافق هم بیشتر شود. هنگامی که (آیتالله) خامنهای ظاهراً با توافق موقت موافقت کرد، گروهی از صاحبنظران سیاسی و مقامات اسبق آمریکایی ابراز کردند که گویا رهبر ایران ترجیح داده است عملگرا و واقعبین باشد تا یک انقلابی که او خود را معرفی میکرد. اما اینک همه آن قضاوتها مورد تردید قرار دارد به ویژه بعد از سخنرانی چهارشنبه گذشته که از تلویزیون پخش شد. رهبر ایران در سخنانش اشاره کرد که تحریمها باید در آغاز هر توافقی لغو شود نه آنکه به بعد از راستیآزمایی موکول شود. ایران سطح برنامه هستهایاش را پایین آورده است. آیتالله خامنهای همچنین اعلام کرد که ایران با توقف 10 ساله غنیسازی اورانیوم آنگونه که در توافق ماه آوریل روی آن سازش شده بود، موافقت نخواهد کرد. نویسنده عصبانی لسآنجلس تایمز مدعی شد رهبر ایران با گذاشتن این شرطها باید تاوان سنگینی بپردازد(!)
ضیافت سؤال برانگیز عارف برای سران گروهک مطرود امام(ره)
کیهان نوشت:محمدرضا عارف در مهمانی افطار خود ضمن پذیرایی از برخی فتنهگران، از سران گروهک مطرود حضرت امام(ره) نیز دعوت کرد.
براساس تصاویر منتشر شده از این مهمانی، عارف با گرمی از ابراهیم یزدی و محمد توسلی استقبال کرده است. برخی سران نهضت آزادی دارای روابط پنهانی گسترده با جاسوس خانه سابق آمریکا بودهاند. حضرت امام سال 66 در پاسخ نامه وزیر کشور تأکید کردند: «پرونده این نهضت و همین طور عملکرد آن در دولت موقت اول انقلاب شهادت میدهد که نهضت به اصطلاح آزادی طرفدار جدی وابستگی کشور ایران به آمریکا است و در این باره از هیچ کوششی فروگذار نکرده است... به حسب این پروندههای قطور و نیز ملاقاتهای مکرر اعضای نهضت، چه در منازل خودشان و چه در سفارت آمریکا و به حسب آنچه من مشاهده کردم از انحرافات آنها، که اگر خدای متعال عنایت نفرموده بود و مدتی در حکومت موقت باقی مانده بودند ملتهای مظلوم بویژه ملت عزیز ما اکنون در زیر چنگال آمریکا و مستشاران او دست و پا میزدند و اسلام عزیز چنان سیلی از این ستمکاران میخورد که قرنها سر بلند نمیکرد و به حسب امور بسیار دیگر، نهضت به اصطلاح آزادی صلاحیت برای هیچ امری از امور دولتی یا قانونگذاری یا قضایی را ندارند و ضرر آنها، به اعتبار آنکه متظاهر به اسلام هستند و بااین حربه جوانان عزیز ما را منحرف خواهند کرد و نیز با دخالت بیمورد در تفسیر قرآن کریم و احادیث شریفه و تاویلهای جاهلانه موجب فساد عظیم ممکن است بشوند، از ضرر گروهکهای دیگر حتی منافقین این فرزندان عزیز مهندس بازرگان بیشتر و بالاتر است... نتیجه آنکه نهضت به اصطلاح آزادی و افراد آن چون موجب گمراهی بسیاری از کسانی که بیاطلاع از مقاصد شوم آنان هستند میگردند، باید با آنها برخورد قاطعانه شود و نباید رسمیت داشته باشند».
یادآور میشود سایت دانشجو نیوز وابسته به گروهک نهضت آزادی آذر 91 به هنگام اعلام نامزدی عارف برای انتخابات، به همراه برخی سایتهای نزدیک به حزب مشارکت، به عارف حمله کرده و او را تحریک شده نهادهای امنیتی معرفی کرده بود. با این حال نهضت آزادی نقش دوگانهای را ایفا میکرد به نحوی که با نزدیک شدن و نفوذ در روزنامه بهار تلاش کرد مرام ضد انقلابی خود را پیش ببرد. مصاحبه با یزدی و توسلی از نتایج همین نزدیکی بود و سرانجام به نفی ولایت سیاسی امیر مؤمنان(ع) در این روزنامه- به قلم علی اصغر غروی از اعضای نهضت آزادی و از مرتبطان با ساواک - منجر شد.
هر چند عارف بعدها از اقدام آخر روزنامه بهار برائت جست اما سایت اصلاحطلب فرارو همان زمان تصریح کرد: سخنان عارف در شرایطی مطرح میشود که روزنامه بهار تنها رسانه حامی وی در جریان انتخابات ریاست جمهوری و پس از آن بوده است. عارف در شرایطی انتساب این روزنامه به خود را رد میکند که روزنامه بهار به صورت قراردادی در انتخابات ریاست جمهوری به پوشش تمام قد اخبار وی میپرداخت و گفته میشود در آن زمان 55 درصد سهام این روزنامه به حمیدعارف (فرزند محمدرضا عارف) تعلق داشت.
فرارو افزود: خبرهایی به گوش رسید که براساس آن 100 درصد سهام روزنامه بهار به بنیاد امید ایرانیان (بنیاد محمدرضاعارف) واگذار شده است. با وجود اینکه عارف انتساب روزنامه به وی را رد میکند اما حسن رسولی یکی از نزدیکان عارف درباره یادداشت روزنامه بهار گفت: «البته مجموعه آقای عارف و جریان اصلاحطلب موضوع انتشار این مقاله را محکوم کرده و به آقای پورعزیزی و هیئت تحریریه روزنامه بهار تأکید و توصیه شده است که در انتشار مطالب دقت بیشتری به خرج دهند تا شاهد چنین موضوعاتی در آینده نباشیم.»
بنابر برخی گزارشها روزنامه بهار قرار بود تبلیغات انتخاباتی عارف را انجام دهد و تنها روزنامهای بود که تا آخر پای عارف ایستاد.
این نکته نیز گفتنی است که سخنان صادق زیباکلام مبنی بر اینکه «حاکمیت، اپوزیسیون نمیخواهد اما ما نمیتوانیم اپوزیسیون را از دید حاکمیت تعریف کنیم... همان گونه که ما میبینیم هاشمی به اپوزیسیون تبدیل میشود، این را حاکمیت هم میبیند و اندکاندک به هاشمی میگویند آشیخ اکبر باید تکلیفت را معلوم کنی و از شما بهرهبرداری میکنند و تو را هل میدهند و از تو چهرهای میسازند که در مقابل نظام قرار بگیری»، خرداد 92 در روزنامه بهار منتشر شد.
لیلاز: قطعا با توافق هستهای معجزه اقتصادی رخ نمیدهد
کیهان نوشت:عضو شورای مرکزی کارگزاران گفت حتی اگر مذاکرات به نتیجه برسد اتفاق خاصی در اقتصاد نخواهد افتاد.
سعید لیلاز در مصاحبه با خبر آنلاین گفت: سال 74 زمانی که بحث قانون داماتو آمریکا که در دولت کلینتون مطرح شده بود من در یادداشتی توضیح دادم که اقتصاد ایران اساسا تحریمپذیر نیست. الان هم معتقدم اینچنین است. اگر به تجربه این بیست سال نگاه کنید میبینید که این ادعای من درست بوده است. قانون داماتو هیچگاه لغو نشد و متوقف هم نشد. آن قانون روی صنایع نفت و گاز پتروشیمی ایران متمرکز شده بود که از قضا ما بیشترین پیشرفتها را پس از داماتو در همین حوزهها داشتیم. اگر خودمان را برای اختصار به تاریخ معاصر محدود کنیم کشوری را سراغ نداریم که بر اثر تحریم اقتصادی به زانو درآمده باشد.
وی در پاسخ این سوال که آیا شما معتقدید تحریمها علیه ایران کارآمد نبوده است؟ تصریح کرد: به نظر شما کجای چهره ایران چنین تحریمی را نشان میدهد؟ شما از هر خارجی را که وارد ایران میشود بپرسید که آیا قیافه ایران شبیه کشوری است که تحریم شده است؟ کالاهای لوکسی که در ایران دست من و شما و همه مردم است بعضا در اروپا و کشورهای پیشرفته اینگونه فراوان نیست. مثل همین گوشیهای هوشمند. در ایران تقریبا همه گوشی هوشمند آخرین مدل دارند. در اروپا شما این همه گوشی هوشمند نمیبینید که در کشوری مثل ایران فراوان در اختیار مردم است.
چرا ایران را کشوری تحریمناپذیر میدانید؟ لیلاز در پاسخ این سوال میگوید: ایران کشوری است با حدود 15 همسایه که عمده آنها محتاج مراوده و داد و ستد با ایران هستند. یکی از مشکلات ما در ایران قاچاق کالا است. تخمین زده میشود که حجم قاچاق کالا سالی 20 میلیارد دلار است. معنی این حرف این است 20 میلیارد دلار هم صادرات قاچاق داریم چون واردات بدون صادرات که معنی ندارد. کشوری طبق برآوردهای رسمی 40 میلیارد دلار قاچاق دارد چیزی که من میفهمم این است که اگر تولید ناخالص داخلی بدون نفت ایران را به قیمت قدرت برابری خرید فرض کنیم و اگر GDP ایران حدود 500 تا 600 میلیارد دلار برآورد کنیم و اگر فرض کنیم20 درصد این را میتوانیم صادر کنیم، حجم صادرات غیرنفتی ایران باید 120 میلیارد دلار بشود. یعنی ما تا این اندازه ظرفیت صادرات غیرنفتی داریم که الان نصف آن را داریم.
عضو کارگزاران در ادامه این مصاحبه گفت: صدای همه در زیر فشار تحریمها در آمده ولی هیچ نشانهای از تحریم در کشور دیده نمیشود. نه در مواد غذایی، نه در بالاترین تکنولوژی موبایل در هیچ موردی شما آثار تحریم را نمیبینید. خبرنگاران خارجی که به ایران میآیند و با من مصاحبه میکنند به من میگویند ما از تعداد گوشیهای آیفون در ایران شگفتزده شدهایم. در اروپا چنین نیست.
وی در پاسخ این سوال که آیا شما معتقدید حتی اگر مذاکرات به نتیجه هم برسد اتفاق خاصی در اقتصاد کشور نمیافتد؟ میگوید: من به این موضوع یقین دارم. البته باید توجه داشت از این جهت میافتد که همه برآوردهای رسمی کارشناسی میگوید رشد اقتصادی ایران تا دو درصداضافه میشود و فقط هم یکبار این اتفاق میافتد. من با هر نوع اغراق در مورد اثرات تحریم بر روی اقتصاد ایران مخالفم. مثلا گفته میشود واردات ما به خاطر تحریم ده درصد گرانتر است. میدانید اگر این ده درصد حذف شودچقدر روی GDP ایران اثر میگذارد؟ این ده درصد چند درصد GDP ایران را تشکیل میدهد؟ یک درصد و کم شدن آن فقط هم یکبار اتفاق میافتد. یعنی اگر واردات ایران ده درصد ارزانتر شود یکبار یک درصد به رشد اقتصادی ایران میتواند اضافه کند و سهمش روی تولید ناخالص داخلی ایران است، بیشتر نخواهد بود.
اگر ما به توافق برسیم و گشایشی در اقتصاد نشود چه تبعاتی گریبانگیر ما خواهد شد؟ لیلاز در پاسخ این سوال خاطرنشان کرد: اتفاقا این چالش بزرگی است. اگر فرض کنیم تحریمها برداشته شد و ایران یکباره به منافع نفتیاش دست پیدا کرد چه اتفاقی میافتد؟ مطابق همه تجربه هفتاد ساله ایران هر گاه منابع نفتی به صورت جدی وارد اقتصاد ایران شده، تورم و فساد و تلاطم سیاسی و درگیری ایجاد کرده و در نهایت آن پول رفته است. هیچ شاخصی من ندارم که این دفعه غیر از این اتفاق بیفتد. برای اینکه در حال حاضر هیچ برآوردی وجود ندارد که قیمت نفت به نحو چشمگیری افزایش پیدا کند. ضمن اینکه در بهترین حالت ما به تولید بیش از روزی دو میلیون بشکه نمیرسیم. بنابراین برآوردهای منطقی حاکی از این است فروش حدودا 70-60 دلاری و نتیجتا 150 میلیون دلار درآمد خواهد داشت. این چشمانداز آتی ماست. گذشته هم به برکت دولت پیشین میراثی به جا نمانده است. اگر تحریم نشده بودیم یقین داشته باشید از 110 میلیارد دلار بلوکه شده هم چیزی باقی نمیماند. این پول بزرگترین دشمن است.
هدف غرب از مذاکرات زمینه سازی تغییر سیاسی در ایران!
کیهان نوشت:عناصر متنفذ در غرب به صورت بسته اعلام میکنند یکی از اهداف مهم مذاکرات و تحمیل توافق بد، زمینهسازی برای تغییر در سیاست داخلی ایران ظرف دهه آینده است.
به گزارش رادیو فرانسه، فرانک والر اشتاین وزیر خارجه آلمان با بیان اینکه «اگر اراده سیاسی باشد، توافق حاصل خواهد شد» گفته است: در صورت حصول توافق، ایران تا 10-15 سال آینده دیگر کشور امروز نخواهد بود. اگر ایران بتواند از انزوا(!) خارج شود، وضعیت سیاسی داخلی آن نیز تغییر خواهد کرد.
والر اشتاین پیش از این هم گفته بود هدف ما از مذاکرات، احیای روند مذاکرات در دهه پیش تحت عنوان گفتوگوهای انتقادی است. روندی که توأم با سرزنش و بازجویی از دولت وقت- سازندگی- در زمینه ادعاهایی نظیر تروریسم و حقوق بشر بود و سرانجام نیز به صدور حکم جلب برای رئیس همان دولت (هاشمی رفسنجانی) و خروج تهدیدآمیز سفرای اروپایی از کشور منجر شد.
دو هفته پیش نیز گری سیمور از مذاکره کنندگان سابق آمریکایی (از مدیران فعلی دانشگاه هاروارد) در مجله تایم نوشته بود: توافق هستهای فرصتی دستکم 10 ساله برای تغییر سیاسی در ایران فراهم میکند.
وی یادآور شده بود: «در حالی که طرفداران امضای توافقنامه جامع میگویند این توافق موجب تعطیلی و توقف برنامه هستهای ایران میشود، مخالفان مدعیاند این توافق راه دستیابی ایران به بمب را هموار میکند. طرفداران این توافقنامه امید دارند این توافق باعث تقویت جناحهای واقعگرای ایران برای پیگیری اصلاحات شود، اما مخالفان، متحدان و شرکای آمریکا در خاورمیانه از این نگرانند که این توافق حمایت ایران را از تروریسم و جاهطلبی برای سلطه بر منطقه تشدید کند.»
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد