آقای پازاج روزهایسرنوشتسازی را پشتسر میگذارید. در حالی تیم را برای حضور در رقابتهای جهانی آماده میکنید که در ماههای گذشته با تیمی جوان، ابتدا در جام جهانی، قهرمانی را از دست دادید؛ اما در رقابتهای قهرمانی آسیا دوباره با کشتیگیران جوان به قله قهرمانی بازگشتید. این جوانگرایی در مسابقههای پیش رو هم ادامه مییابد؟
طبیعتا مسابقههای قارهای، جهانی و جامجهانی شرایط متفاوتی دارند و در هر رقابت با استراتژی خاص خود باید روی تشک حاضر شویم. برای پیکارهای جهانی لاس وگاس هم هنوز به ترکیب اصلی دست نیافتهایم و 15 روز پیش از آغاز، بهترینهای هر وزن را با هدف کسب بهترین نتیجه ارنج میکنیم، اما این که جوانگرایی ادامه مییابد، بله، همچنان با جدیت جوانگرایی را ادامه خواهیم داد. در مسابقههای قهرمانی آسیا دیدید با این که تیم جوانی داشتیم، قهرمان شدیم؛ قهرمانیای که بسیار باارزش بود. جوانان تیم ملی توانستند بیشتر از توان خود ظاهر شوند و به اعتماد کادر فنی خیلی خوب پاسخ دادند. باید به این نفرات جوان فرصت بیشتری داد؛ اما با تجربههای تیم ملی هم از سرمایههای کشتی ایران هستند و سالها روی آنها زحمت کشیده و هزینههای زیادی نیز بابت آنها صرف شده تا به اینجا برسند. بنابراین در کنار توجه به جوانان، از حضور این بزرگان نیز باید به نحو احسن استفاده کنیم.
... اما در جام جهانی تهران، در حالی که خبری از نفرات با تجربه در ترکیب تیم ملی نبود، دیدیم عنوان قهرمانی از دست رفت و همین موضوع انتقادهایی را متوجه شما کرد. آیا آن نتیجه باعث نشده دست و دلتان برای میدان دادن به جوانان بلرزد؟
کشتی ما به پشتوانهسازی نیاز مبرم دارد و ما از این نکته غافل نیستیم که قرار نیست نفرات باتجربه فعلی تا همیشه کنار ما باشند. باید طوری کار کنیم که وقتی این باتجربهها کنار رفتند دستمان خالی نماند. در جام جهانی تهران و در حالی که روسیه و آذربایجان حضوری قدرتمند داشتند ما تاوان جوانگرایی خودمان را دادیم که سوم شدیم. بنابراین از جوانگرایی هیچ ضرری نکردیم. با این حال جهانی لاس وگاس اهمیت خاص خود را دارد و باید بهترینها را برای کسب بهترین نتیجه انتخاب کنیم.
از انتخاب بهترینها خبر میدهید. تصور عامه از برگزاری رقابتهای انتخابی این است که نفرات اول هر وزن دوبنده تیم ملی را به دست بیاورند. دیدگاه شما نسبت به انتخابی تیم ملی که در مشهد برگزار شد، چیست؟
شاهد رقابتهای خوبی بودیم. تمام کشتیگیرانی که در این مسابقهها حاضر بودند در حد توان، خود را نشان دادند. برخی آماده و برخی نیز بدون آمادگی حاضر شدند. با این حال همان موقع هم اعلام کردم اول شدن در انتخابی به معنی انتخاب شدن قطعی نیست و ما 15 روز قبل از رقابتهای جهانی، ترکیب نهایی را اعلام میکنیم. عملکرد کشتیگیران پس از برگزاری رقابتهای انتخابی چه در اردوی تیم ملی و چه در تورنمنتهای بینالمللی بسیار مهم و موثر است. نمیتوان و نباید از کنار این مساله گذشت. معتقدم مهمترین حسن فرآیند انتخابی تیم ملی، انگیزهای است که میان جوانان ایجاد شده؛ جوانانی که با همه وجود برای رسیدن به تیم ملی تلاش میکنند و خیلی هم امیدوارند. این فرآیند را به فال نیک میگیریم و آن را اجرا میکنیم. با این حال در چند وزن برای رسیدن به اطمینان خاطر بیشتر، بچهها را به جام پیتلانسکی لهستان میفرستیم تا عملکرد آنها مبنایی باشد برای انتخاب دقیقتر ما.
در حالی از قبل اعلام شده بود محسن حاجیپور و عبدالمحمد پاپی در ۵۹ کیلو، مهدی زیدوند و محمدعلی گرایی در ۶۶ کیلو، قاسم رضایی و مهدی علیاری در ۹۸ کیلو و مهدی نوری و بشیر باباجانزاده در ۱۳۰ به جام پیتلانسکی لهستان اعزام میشوند که در سبک وزن و به دنبال فرجام خواهی حمید سوریان، معادلات کمی تغییر کرد.
سوریان از افتخارات کشتی ما بوده و باید با دید مثبت درخواست او را برای شرکت در رقابتهای جهانی ببینیم. او از استثناهای کشتی دنیاست و تا زمان رقابتهای جهانی، دو ماه فرصت داریم. مطمئن باشید کسی در این وزن به رقابتهای جهانی اعزام میشود که از هر نظر شرایط و آمادگی لازم را برای حضور در این رقابتها داشته باشد؛ چراکه کسب نتیجه و سهمیه برای ما بسیار مهم است.
پازاج: فدراسیون کشتی در کنار توجه به کمیت حضور کشتیگیران در اردوی تیم ملی نگاه کیفی را هم بجد دنبال میکند. خوشبختانه در یک سال اخیر شرایط به گونهای پیش رفته که بتدریج کشتیگیران جوان جلو آمده و در حال پرکردن جای کشتیگیران بزرگ و باتجربه هستند و این یعنی پشتوانهسازی |
رقابتهای انتخابی، حاشیههایی چون درگیری امید نوروزی و در نهایت محرومیت شش ماهه او را به دنبال داشت.
فشار بالای مسابقهها و حساسیت زیاد فرنگیکاران برای ورود به تیم ملی باعث شد برخی رفتارهای حاشیهای پیش بیاید، وگرنه در شرایط عادی بسیاری از این رفتارها از ورزشکاران سر نمیزند و از بروز آنها بسیار ناراحت هم میشوند. نوروزی از قهرمانان خوب کشتی فرنگی است که به نظر من تحت فشار قرار گرفت و چنین مسائلی را به وجود آورد. اواحساس کرد حقش نادیده گرفته شده است. به همین دلیل زمانی که بسیار عصبانی شده بود دست به رفتارهایی زد که غیرقابل باور بود. هرچند داوران نتوانستند کشتی را بخوبی اداره کنند، اما نوروزی هم باید خود را کنترل میکرد.
در جریان رقابتهای انتخابی تیم ملی، حضور سعید عبدولی و حبیب اخلاقی در یک وزن بالاتر جالب توجه بود. آیا این دو نفر قطعا در وزنهای جدید در ترکیب تیم ملی قرار میگیرند؟
همان طور که گفتم هنوز ترکیب قطعی اعلام نشده است؛ اما عبدولی و اخلاقی با هماهنگی ما در رقابتهای انتخابی در 75 و 85 کیلو کشتیهای خوبی گرفتند و در همین وزنها شانس پوشیدن دوبنده تیم ملی را دارند.
در مجموع نگران نتیجه رقابتهای جهانی نیستید و تیم ما مدافع عنوان قهرمانی است. شرایط را بر وفق مراد میبینید؟
نگرانی نداریم و با همه توان سعی میکنیم بهترین تیم را ساخته و آماده حضور در این مسابقهها کنیم. کشتی ایران و کشتیگیر ایرانی همیشه و همه جا به دنبال مقام قهرمانی است. در لاس وگاس هم ما برای قهرمانی میجنگیم و به چیزی جز این فکر نمیکنیم. از طرفی میدانیم مسابقههای امسال بسیار سخت خواهد بود؛ چراکه همه تیمها با تمام توان برای کسب سهمیه المپیک در آمریکا حاضر میشوند و امیدوارند کشتیگیرانشان در وزنهای مختلف در جایگاه اول تا پنجم قرار گرفته و مستقیم سهمیه المپیک بگیرند.
فکر میکنید در همه وزنها بتوانیم به این هدفمان دست پیدا کنیم؟
همان طور که گفتم کار خیلی سختی داریم. در حال حاضر روسیه، آذربایجان، مجارستان و لهستان تیمهای خیلی خوبی دارند و ما در کنار تلاش، به خدا هم توکل داریم تا به هدفمان برسیم.
کسانی که نتوانند سهمیه المپیک بگیرند در رقابتهای گزینشی بعدی، جایی در تیم ملی نخواهند داشت؟
کسب سهمیه برای ما خیلی مهم است و هر کسی نتواند سهمیه بگیرد، احتمال دارد در مسابقههای گزینشی جایش را به کس دیگری بدهد. از طرفی هر کسی هم سهمیه بگیرد سهمیه به نام او نیست، بلکه به تیم ایران تعلق دارد. به عبارتی، کسب سهمیه هم به معنی انتخاب قطعی کشتیگیر مورد نظر برای اعزام به المپیک نخواهد بود.
برنامههای آمادهسازی در حال حاضر چگونه پیش میرود؟
شرایط خوبی داریم. پس از سپری کردن این اردو، چهار مرحله اردوی دیگر برای حضور در رقابتهای جهانی داریم که نخستین مرحله آن از 15 تیر آغاز میشود. پایان تیر هم نفراتی که اشاره شد، به رقابتهای بینالمللی لهستان اعزام میشوند تا براساس عملکردشان مورد ارزیابی قرار گیرند.
اگر لحظهای فارغ بشویم از رقابتهای جهانی، آنچه در تمرینات تیم ملی جلب توجه میکند حضور چهرههای جدید است و تیم ملی بتدریج عوض میشود. این تغییر ناخواسته و اجباری یا حاصل برنامهریزی و کیفی است؟
شک نداشته باشید کیفی است. فدراسیون کشتی در کنار توجه به کمیت حضور کشتیگیران در اردوی تیم ملی، نگاه کیفی را هم بجد دنبال میکند. خوشبختانه در یک سال اخیر شرایط به گونهای پیش رفته که بتدریج کشتیگیران جوان جلو آمده و در حال پرکردن جای کشتیگیران بزرگ و باتجربه هستند. این روند خوب است، چون به هر حال باید به فکر پشتوانهسازی بود و این که در وزنهای مختلف شرایط را با حضور چند کشتیگیر آماده تثبیت بخشید.
روند پشتوانه سازی شما را امیدوار کرده است یا خیلی کند پیش میرود؟
روندی امیدوارکننده است، هر چند در بعضی وزنها هنوز به شرایط ایدهآل نرسیدهایم؛ اما در وزنی مثل 98 کیلو در حال حاضر سه کشتیگیر خوب داریم که میتوانند رقابت نزدیکی داشته باشند. نباید از این مهم غافل شویم، چرا که در صورت غفلت، فردا دستمان خالی خواهد بود.
در پشتوانهسازی مشخصا به کجا رسیدهاید؟
نمیخواستم از کشتیگیر خاصی نام ببرم، اما به هر حال خوشحالیم که در چند وزن بتدریج به نقطه مطلوب نزدیک شدهایم؛ مثلا در 66 کیلو دو جوان خیلی خوب به نامهای محمدعلی گرایی و مهدی زیدوند توانمندی خود را نشان دادهاند، در حالی که ما در این وزن امید نوروزی باتجربه را هم داریم. در 80 کیلو یوسف قادریان پیشرفت خوبی داشته و نوید روزهای خوبی را میدهد. در 98 کیلو سیدمصطفی صالحیزاده در کنار مهدی علیاری و قاسم رضایی رقابت نزدیکی دارد. همچنین پیام بویری در 75 و رامین طاهری را در 71 کیلو داریم که در آینده حرفهای زیادی برای گفتن خواهند داشت.
ورزش
امید توفیقی
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی عیدانه با نخستین مدالآور نقره زنان ایران در رقابتهای المپیک
رئیس سازمان اورژانس کشور از برنامههای امدادگران در تعطیلات عید میگوید
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با دکتر محمدجواد ایروانی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی شد