در جامعه اسلامی، قرآن« منشأ قوانینی است که در جامعه وضع میشود و بر این اساس، مطالعه و تدقیق در آیات این کتاب آسمانی برای مطابقت قوانین با این آیات از وظایف فقها و بزرگان دین و حقوق اسلامی است.» کتاب آیات الاحکام در نظم حقوقی کنونی به قلم حسین داریزین سعی میکند به شیوهای تازه و جامع در بررسی آیات قرآن، قوانین موضوعه ایران اعم از مدنی، جزایی، خانواده، مسئولیت مدنی و مسئولیت کیفری را مد نظر قرار دهد و ارتباط منسجمتری بین قوانین با آیات شریف قرآن برقرار کند.
نویسنده در این کتاب تلاش کرده با مطالعه آیات و قوانین و مراجعه به تفاسیر قرآن کریم، موضوعهای حقوقی را به تفکیک استخراج کند و سپس آنها را با قوانین موضوعه به تفکیک مدنی، کیفری، خانواده، مسئولیت مدنی و مسئولیت کیفری تطبیق دهد. این کتاب از هفت فصل تشکیل شده است. در فصل اول آیات و قوانین قضا و شهادت مورد بررسی قرار گرفته است که 37 آیه را در برمیگیرد. فصل دوم به آیات و قوانین مدنی و بررسی 112 آیه اختصاص دارد. فصل سوم با بررسی 17 آیه به آیات و قوانین مسئولیت مدنی میپردازد. آیات و قاعده اصل قانونی بودن جرم و مجازات موضوع فصل چهارم است. فصل پنجم آیات و قوانین کیفری را با بررسی 104 آیه موضوع خود قرار داده است. در فصل ششم کتاب، قوانین مسئولیت کیفری با 15 آیه تطابق داده شده است. فصل هفتم آیات و قوانین مربوط به حقوق خانواده را در 81 آیه بررسی کرده است.
به گفته نویسنده، وجه تمایز این کتاب با دیگر کتابهای آیاتالاحکام، این است که قوانین مجازات اسلامی مورد استناد در این کتاب از قوانین وضعشده جدید به شمار میرود، به این معنا که از قوانین نسخشده چشمپوشی شده است. همچنین در این کتاب سعی شده از حواشی پرهیز شود و مطالب کلیدی به صورت مختصر درباره هر حکم و در پایان آیات و قوانین مطرح شود. نویسنده کوشیده از موضوعات غیرحقوقی به دلیل جلوگیری از افزایش حجم کتاب صرفنظر کند و از مباحث و موضوعات تخصصی فقهی و حقوقی بهره جوید. کتاب آیات الاحکام در نظم حقوقی تألیف حسین داریزین در 500 نسخه توسط انتشارات بهنامی در 384 صفحه و با قیمت 22 هزار تومان روانه بازار نشر شده است.
دختری که پادشاه سوئد را نجات داد
داستان این کتاب که توسط نشر آموت منتشر شده درباره دختری 14 ساله اهل آفریقای جنوبی به نام نومبکو مایکی است که در اداره تخلیه چاهی در بزرگترین حلبیآبادهای آفریقا جنوبی در دهه 70 میلادی کار میکند؛ جایی که انسانها هیچ آیندهای ندارند. در همان ابتدای داستان میبینیم نومبکو به صورت خیلی اتفاقی به ریاست اداره تخلیه چاه ناحیه «ب» سوئتو منصوب میشود.
نومبکو با این که هوش سرشاری دارد، هیچگاه شانس تحصیل در مدرسه را به دست نیاورده است. چرا که: «از بین این همه کشور در دنیا، دخترک درست در آفریقای جنوبی به دنیا آمده بود.» نکته دیگر این که دخترک اوایل دهه 60 به دنیا آمده و رهبران آن زمان آفریقای جنوبی برای کودکانی مثل نومبکو چندان ارزشی قائل نبودند. این کتاب به شخصیتها و حوادث تاریخی بسیاری نیز میپردازد که باعث شده است رمانی تاریخی با درونمایه طنز سیاسی ـ اجتماعی پدید آید. او با پرداختن به این موضوعات در قالب یک داستان مفرح و هیجانانگیز با نثری ساده و روان، ویژگیهای بینشی و نحوه تفکر خود را در آن بیان میکند.
کیهان بهمنی، مترجم این رمان که در کارنامه کاری خود ترجمه آثار پرفروشی مانند «خدمتکار و پروفسور» و «انتقام» را دارد، پیش از این درباره این کتاب گفته است: فضای داستاننویسی در کشورهای اسکاندیناوی، فضایی خشک و سرد مانند جغرافیای آن است. راز موفقیت یوناسون در این است که چنین فضایی را شکسته و از قالب آن بیرون آمده است. خروج یوناس یوناسون از کلیشههای رایج در ادبیات اسکاندیناوی و نیز بهرهبرداری درست از طنز، آثار این نویسنده را پرمخاطب کرده است.
درباره نویسنده : یوناس یوناسون سال 1961 در جنوب سوئد به دنیا آمد. پیش از شروع کار نویسندگی مدتها در روزنامههای مختلفی مشغول به نوشتن بود. نخستین و مشهورترین اثر او «مرد صدسالهای که از پنجره فرار کرد و ناپدید شد» در سال 2009 برای او ش هرت فراوانی به همراه آورد. این اثر تاکنون به دهها زبان ترجمه شده و در زمره آثار پرفروش است. یوناسون دومین اثر خود را با عنوان «بیسوادی که شمردن بلد بود» در سال 2013 نوشت. در ترجمه انگلیسی، این عنوان به «دختری که پادشاه سوئد را نجات داد» تغییر یافت. نشر آموت همزمان با نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران دومین رمان این نویسنده سوئدی را منتشر و توزیع کرد که بازخوردهای بسیاری به همراه داشت.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی عیدانه با نخستین مدالآور نقره زنان ایران در رقابتهای المپیک
رئیس سازمان اورژانس کشور از برنامههای امدادگران در تعطیلات عید میگوید
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با دکتر محمدجواد ایروانی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی شد