به گزارش جامجم، در این ضوابط شرایط استفاده از معافیت مالیاتی نیز قید شده است. هر چند این معافیت فقط شامل املاک اجارهای مسکونی شده و املاک تجاری و اداری معافیت مالیاتی ندارند.
در همین حال برخی کارشناسان دریافت مالیات از املاک مسکونی را باعث افزایش اجارهخانه ارزیابی کرده و معتقدند در شرایط کنونی نباید این مالیات را اخذ کرد؛ هر چند که سازمان امور مالیاتی کشور ظاهرا با جدیت به دنبال وصول این مالیات است و از لحن تهدیدگونه آن پیداست قصد کوتاه آمدن نیز نداشته و برای اثبات جدیت خود اخذ این مالیات را از تهران شروع کرده است.
اظهارنامه ضروری است
در این باره، رئیس سازمان امور مالیاتی شهر و استان تهران گفت: همه مالکان املاک اجارهای چه مسکونی و چه تجاری و اداری باید اظهارنامه مالیاتی پرکنند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، حسین بنیصفار با بیان اینکه در تهران مالکان املاک مسکونی اجاری تا 150 متر معاف از مالیات هستند، افزود: با این حال همه مالکان باید اظهارنامه مالیاتی ارائه دهند تا بتوانند از این معافیت استفاده کنند.
وی افزود: از نظر سازمان امور مالیاتی همه موجرها مشمول مالیات نیستند، اما همه آنها موظفند برای استفاده از معافیتهای مالیاتی اظهارنامه مالیاتی خود را ارائه دهند.
رئیس سازمان امور مالیاتی شهر و استان تهران، گفت: مالکان باید تا آخر تیر اظهارنامههای خود را ارائه میدادند و اگر مالکی تاکنون این کار را نکرده میتواند همچنان با مراجعه به سازمان امور مالیاتی اظهارنامه خود را ارائه دهد. وی افزود: اگر این کار انجام نشود ما پروندهها را رسیدگی و حتماً مالیات را مطالبه خواهیم کرد.
رئیس سازمان امور مالیاتی شهر و استان تهران گفت: از نظر این سازمان املاکی که در اختیار غیرمالک است اعم از مسکونی و تجاری اجارهای تلقی میشود، البته املاکی که به بخش تجاری و اداری به اجاره داده شدهاند شامل معافیت مالیاتی نیستند.
بنیصفار گفت: اگر مستاجر شخصیت حقوقی یا مشمولان بند الف یا ادارات باشد در پرداخت مالیات به صورت علیالحساب مالیات اجاره را محاسبه و آن را از مبلغ اجاره کم کرده و به نظام مالیاتی خواهند پرداخت. رئیس سازمان امور مالیاتی شهر و استان تهران گفت: اما خود موجر در پایان سال تکلیف دارد که اظهارنامه مالیاتی را ارائه دهد.
بنیصفار افزود: اگر کسی تاکنون اظهارنامه مالیاتی را نداده میتواند خارج از موعد اظهارنامه را ارائه دهد.
قانون موجود چه میگوید؟
ماده 52 ـ قانون مالیاتهای مستقیم درباره مالیات بر اجاره املاک میگوید: درآمد شخص حقیقی یا حقوقی ناشی از واگذاری حقوق خود نسبت به املاک واقع در ایران پس از کسر معافیتهای مقرر در این قانون مشمول مالیات بر درآمد املاک است.
ماده 53 قانون مالیاتهای مستقیم همچنین درآمد مشمول مالیات اجاره املاک را بهشرح ذیل تعیین کرده است: درآمد مشمول مالیات املاکی که به اجازه واگذار میشود عبارت است از کل مالالاجاره اعم از نقدی و غیرنقدی پس از کسر 25 درصد بابت هزینهها و استهلاکات و تعهدات مالک نسبت به مورد اجاره.
در مراجعه به جدول درجه شده در گزارش، مشخص میشود به عنوان مثال، شخصی که 50 میلیون ریال درآمد سالانه ناشی از اجاره دادن ملکش را دارد تا 25میلیون ریال از مالیات معاف است و درنتیجه باید از 25میلیون ریال درآمد مازاد برمعافیت، معادل 45درصد یعنی حدود 12میلیون و 500هزارریال را به عنوان مالیات سالانه املاک پرداخت کند.
مبنای تعیین درآمد اجاره املاک با توجه به مفاد قانون مالیاتهای مستقیم سند رسمی است. براین اساس به استناد ماده 54 قانون مالیاتها مالالاجاره از روی سند رسمی (سند رسمی سندی است که در دفترخانه و در محاضر رسمی یا در محاکم دادگستری تنظیم و امضاء شود) تعیین میشود و در صورتیکه اجارهنامه رسمی وجود نداشته باشد یا از تسلیم سند یا رونوشت آن خودداری شود یا موجر علاوه بر اجارهبهاء وجهی بهعنوان ودیعه یا هر عنوان دیگر از مستأجر دریافت نکرده باشد میزان اجارهبهاء براساس املاک مشابه تعیین خواهد شد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
«جامجم» در گفتوگوی اختصاصی با سه نماینده مجلس الزامات سرمایهگذاری در تولید را بررسی کرد
حسن روشن در گفت و گو با جام جم آنلاین مطرح کرد ؛
در گفتوگوی «جامجم» با یک کارشناس تحولات جمعیت ایران و جهان مطرح شد
اینكه اینگونه دولت ها از هر چی مالیات میگیرند نشان دهنده یك سیستم اقتصادی مشكل دار است
البته بعد از كسر 25 درصد معافیت
البته بعد از كسر 25 درصد معافیت