به گزارش خبرگزاری صداوسیما ، باراک اوباما در گفتوگو با رادیو ملی امریکا (ان پی آر) گفت: توافق با ایران باعث نمی شود مشکلات اصولی ما با این کشور حل شود.
وی متوقف کردن آنچه را که فعالیت های بی ثبات کننده ایران در منطقه نامید از اهدافی دانست که با توافق به دنبال آن خواهد رفت.
وی افزود: «متاسفانه، بخش زیادی از حزب جمهوریخواه، اگر نه تقریبا قریب به اتفاق نمایندگان جمهوریخواه، با هر آن چیزی که من انجام میدهم مخالف هستند.»
اوباما گفت: «وقتی این توافق اجرا شود و بازرسان وارد عمل شوند و روشن شود که ایران حقیقتا این توافق را اجرا میکند، آنگاه دیدگاهها تغییر خواهد کرد زیرا مردم درک خواهند کرد که در واقع آن مسائل وحشتناکی که در مخالفت گفته میشود، حقیقت ندارد.»
وی درستی انتقادها درباره جمعبندی مذاکرات هستهای با ایران را تائید کرد اما در عین حال منتقدان خود را «ایدئولوژیک» یا «غیرمنطقی» دانست.
ایران و شش قدرت جهانی شامل امریکا، انگلیس، فرانسه، روسیه و چین به اضافه آلمان پس از ماههای مذاکره سرانجام در 23 تیر در وین به جمعبندی هستهای رسیدند.
کنگره امریکا در حال بررسی متن جمعبندی است و باید تا 26 شهریور (17 سپتامبر) درباره آن رایگیری کند.
اوباما گفته است در صورت مخالفت نمایندگان با جمعبندی، رای کنگره را وتو خواهد کرد.
اکنون دولت و کنگره آمریکا جداگانه به شدت تلاش میکنند تا نظر نمایندگان بیشتری را با خود همراه کنند.
بسیاری از جمهوریخواهان با جمعبندی هستهای مخالف هستند و برای آن که بتوانند وتو اوباما را خنثی کنند به دو سوم آرائ نمایندگان کنگره نیاز دارند. تحلیلگران میگویند نامزدهای جمهوریخواه انتخابات ریاست جمهوری برای خشمگین نکردن لابی طرفدار اسرائیل و این که رقبای دموکرات آنها نتوانند از حل موضوع هستهای ایران بهرهبرداری سیاسی کنند با جمعبندی مذاکرات مخالفت میکنند.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با نماینده ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران عنوان شد