حمید کارگر با بیان اینکه در دورانی که فرش دستباف نیازمند رونق و تلنگر مجدد برای جهش صادراتی است، شاهد تحولی در این حوزه هستیم، گفت: در سه سال اخیر این حوزه با دشواریهای زیادی روبهرو بود و کاهش عدد صادراتی تا قبل از سال 1393 از مصداقهای این موضوع است، ولی از ابتدای سال 1393 شاهد معکوسشدن این روند بوده و با افزایش صادرات در این بخش روبهرو شدیم.
به گزارش ایسنا،وی با بیان اینکه در پایان سال گذشته 330 میلیون دلار صادرات به وزن 5100 تن داشتیم، افزود: این مقدار در سال 1392 معادل 314 میلیون دلار بود و البته هرچند این روند خوشحالکننده است، اما راضیکننده نیست و باید به متوسط 500 میلیون دلار برسد.
رییس مرکز ملی فرش ایران با اشاره به عوامل داخلی و خارجی در صادرات فرش دستباف اظهار کرد: رخدادهای داخلی مثل هدفمندی یارانهها، تورم داخلی، بالارفتن بهای مواد اولیه در کشور، پرداخت نقدینگی مستقیم به قالیبافان و عوامل خارجی مثل تحریم از مواردی بود که در میزان صادرات فرش تاثیرگذار بود.
وی با بیان اینکه تحریم موجب خارج شدن یکی از بازارهای صادراتی فرش ایران شده بود، تاکید کرد: اشباعشدن بعضی بازارهای صادراتی، تطبیق کمتر فرش با سلیقه افراد و پیامدهای تحریم موجب شد که صادرات کاهش یابد.
کارگر در ادامه گفت: با زمزمههایی در مباحث سیاسی کشور شاهد اخبار مثبتی در این حوزه هستیم؛ به طوریکه در پایان سال 1393 شاهد ثبت جهانی 10 منطقه فرشبافی جهانی بودیم که نویدبخش اتفاقات خوبی برای سال جاری بود.
رییس مرکز ملی فرش ایران با بیان اینکه بعد از توافقات شاهد دستاوردیهای مثبتی در فضای فرش دستباف بودیم، تاکید کرد: بیستوچهارمین نمایشگاه فرش دستباف که از یکم شهریورماه آغاز به کار میکند، میعادگاهی برای رونق فرش دستباف و صادرات و تجارت این محصول است. در این نمایشگاه بازرگانان خارجی از کشورهای اروپایی شامل دانمارک، سوئد، آلمان، روسیه و برخی کشورهای آسیایی، آفریقایی و از قاره آمریکا نیز در این نمایشگاه حضور دارند.
وی رونمایی از دانشنامه آنلاین مجازی فرش را از مواردی دانست که در روزهای برپایی نمایشگاه انجام میشود و گفت: در این نمایشگاه نشست ویژهای با بازرگانان خارجی برای شناساندن فرش ایرانی و همچنین نشستی نیز پیرو تفاهمنامه مرکز ملی فرش و صندوق ضمانت صادرات برگزار میشود.
رییس مرکز ملی فرش ایران همچنین در بخشی از سخنان خود با بیان اینکه با تاکید وزیر صنعت، معدن و تجارت تعرفه واگذاری غرفهها امسال افزایش نیافت، از برگزاری پنجمین جشنواره فرش دستباف خبر داد که در این جشنواره بهترین فرش توسط داوران انتخاب میشود.
وی اظهار کرد: دورخیزی برای جهش صادراتی در حوزه فرش دستباف داریم و فعالان فرش ما منتظر اجرایی شدن لغو تحریمها هستند تا بتوانند برنامههای خود را در این زمینه اجرایی کنند.
کارگر درباره عمده ترین کشورهای واردکننده فرش دستباف ایرانی گفت: بعضی کشورهای اروپایی مثل آلمان، ایتالیا و کشورهای عربی شامل لبنان، کویت، قطر و همچنین ژاپن و چین به عنوان کشورهای ممتاز در این زمینه محسوب میشوند.
رییس مرکز ملی فرش ایران در پاسخ به این پرسش که آیا صادرات فرشهای دستباف دست دوم بیشتر به کشورهای اروپایی و فرشهای دستباف نو با متراژ بالا بیشتر به کشورهای عربی انجام میشود گفت: این موضوع تا حدودی درست است چون مشتری فرشهای کوچک و تا حدودی ارزانقیمت و دست دوم ما بازارهای اروپایی است و فرشهای بزرگ پارچه نیز مشتریان عربی خود را دارد، ولی این به آن معنا نیست که این فرشها فقط به کشورهای مربوطه صادر میشود، بلکه در هر کشوری با سلایق مختلف روبهرو هستیم.
وی در رابطه با ممنوع بودن واردات فرش دستباف و وجود فرشهای قاچاق در بازار گفت: واردات فرش دستباف به کشور ممنوع نیست، ولی به دلیل تعرفه بالایی که در این زمینه وجود دارد هیچ واردات رسمی نداریم.
رییس مرکز ملی فرش ایران در ادامهی سخنان خود در زمینهی کپیبرداری از طرحهای ایرانی و تقلب در این زمینه توضیح داد: اقدامات زیادی در این زمینه و در جهت حمایت از پدیدآورندگان طرحها در سالهای اخیر انجام شده که یکی از آنها ثبت طرحها و نقشها به نام پدیدآورندگان است و کمیته طرح و نقش در مرکز ملی فرش ایران وجود دارد و در گامی بالاتر ثبت ملی طرح و نقش را داریم که 40 منطقه جغرافیایی تا به امروز به ثبت ملی رسیدهاند و به دنبال آن در راستای جلوگیری از کپیبرداری در طرحها، ثبت جهانی مناطق را داریم که در حال حاضر 15 منطقه جغرافیایی در این بخش به ثبت رسیده است.
کارگر همچنین با بیان اینکه در آستانه ورود به بازار آمریکا هستیم، گفت: بعد از بیانیه لوزان وزیر صنعت، معدن و تجارت به ظریف نامهای نوشت مبنی بر اینکه لغو تحریم فرش ایرانی در کنار کارهای دیگر باید در دستور کار قرار گیرد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
بررسی ابعاد مختلف سواد سلامت در گفتوگوی «جامجم» با یک دکتر روانشناس کودک و نوجوان:
دکتر اکبر نصرالهی، استاد ارتباطات و رسانه با اشاره به پدیده تازه این روزها، از وارونگی افکار عمومی میگوید
در گفتوگوی «جامجم» با حسن کاظمی قمی دیپلمات نزدیک به حاجقاسم بررسی شد