آنچه درباره داروسازان بوضوح به چشم میآید، پیشگامی آنها درمراکز علمی است، به گونهای که در وزارت بهداشت و در میان تمام رشتههای علوم پزشکی و حوزه سلامت، طبق آخرین آمار از 31 نفری که جزو یک درصد دانشمندان برتر جهان البته از نظر تعداد رجوع به مقالات معرفی شدهاند، بیش از 50 درصدشان داروساز هستند و این در حالی است که در حوزه منابع انسانی کشور، داروسازان فقط 5 درصد محققان و اعضای علمی کشور را تشکیل میدهندو این موضوع نشان دهنده آن است که داروسازان خوش درخشیدهاند.
در حوزه صنعت هم بر پایه علم جامعه، داروسازی در حال توسعه است. اکنون بخش اعظم داروهای مورد نیاز در کشور تولید میشود و صرفا 3 تا 4 درصد موارد مورد تقاضا از راه واردات تامین میشود.
بعلاوه چرخ بخشهای مختلف صنعت داروسازی اعم از فرمولاسیون، کنترل، بازاریابی، فروش و حتی توزیع، به واسطه داروسازان به حرکت در آمده، هدایت میشود و در حال توسعه است بنابراین با زیر ساختهای خوبی که در این صنعتِ پاسخگو به نیازهای اساسی کشور ایجاد شده، امکان گسترش صادرات وجود خواهد داشت.
در بخش خدمات هم میتوان گفت، در بسیاری از شهرها و محلات، داروخانهها مورد اعتماد مردم هستند و مردم نه به صرف این که دارویی از این اماکن تهیه کنند، بلکه در بسیاری اوقات به دلیل امکان سرعت دسترسی به داروساز و همچنین مشاورههای رایگانی که درخصوص مباحث مرتبط با مصرف دارو از سوی داروساز وجود دارد، به آنجا مراجعه میکنند.
باید پذیرفت، جامعه دارو ساز از جمله اقشار زحمتکشی است که خوشبختانه در تمام عرصههای مرتبط با دانششان حضور موفقی را تجربه کردهاند.
روز 5 شهریور را که به مناسبت سالروز تولد داروساز بزرگ تاریخ کشورمان و نیز پدر داروسازان جهان، محمد بن زکریای رازی ـ که حدود 900 ـ 800 سال پیش اولین قرص را عرضه کرد ـ به عنوان روز داروساز نامیده شده، به تکتک اعضای این جامعه فرهیخته تبریک میگویم و از خداوند متعال مسالت میدارم، سرعت ما را در رسیدن به اهداف متعالی حوزه سلامت ـ که دغدغه رهبری انقلاب نیز هست ـ روزافزون کند.
دکتر رسول دیناروند - رئیس سازمان غذا و دارو
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد