هر جماعت، قومیت و ملتی که داشتههای مسلم خود را انکار کند، به وادی فراموشی بسپارد یا ارزشهای آن را زیر سوال ببرد، جامعهای است که به مشکل دردآور «خودزنی» مبتلا شده و باید هرچه سریعتر به درمان آن همت گماشت.
حال در این روز که به نام داروساز نامگذاری شده، فقط به گوشهای از اقدامات داروسازان ایرانی اشاره میشود تا شاید بیشتر قدر داشتههایمان را بدانیم. باید در نظر داشته باشیم که بیشترین تولید علم در کشور در حوزه علوم پزشکی به عهده داروسازان کشور است، که گرچه از لحاظ تعداد کمتر از 15 درصد جمعیت جامعه پزشکان هستند، اما رتبه اول تولید علم را در کشور به عهده دارند.
تولید حدود 95 درصد داروی مورد نیاز کشور از لحاظ عددی، با همت و دانش داروسازان ایرانی انجام میشود و این تولید دارو حتی با فرض این که در سطح بهترین کیفیت جهانی هم نباشد، موجب درمان و پیشگیری و تشخیص گسترده بیماریها در جامعه شده است.
از سوی دیگر، تامین این میزان دارو با هزینهای نزدیک به 30 درصد هزینههای تولید در یکی از کشورهای همسایه و با جمعیت مشابه و سطح درمان و بهداشت تقریبا مشابه کشور ما به دست آمده است. این صرفهجویی میلیارد دلاری در هر سال حاصل زحمات داروسازان ایرانی است؛ بنابراین در صورتی که این مقدار تولید دارو با این هزینه در کشور انجام نمیشد، در شرایط بحرانی چون جنگ تحمیلی یا در جریان تحریمها، سلامت تکتک افراد جامعه به خطر می افتاد و چون این امر از پایههای ثبات جامعه است، آسیبپذیری کشور به شکل گستردهای افزایش مییافت.
اگر به همین میزان از خدمات داروسازان ایرانی بسنده کنیم، خواهیم دید که بخشی از فرزندان همین جامعه، کارهای در خور توجهی انجام دادهاند که دستکم مستحق این جمله هستند که به آنها بگوییم: «میدانیم چه خدماتی ارائه کردهاید، خدا قوت!»
دکتر فرشاد هاشمیان - نایب رئیس انجمن علمی داروسازان ایران
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد