به گزارش آی تی رسان، مهمترین فاکتورها در انتخاب تلویزیون را بشناسید:
رزولوشن صفحه
شاید فکر کنید که هرچه رزولوشن صفحه و در نتیجه چگالی آن بالاتر باشد، تلویزیون تصاویر بهتری را به شما نشان خواهد داد، این گفته تا حدودی درست است اما در صورتی که محتوای مناسب با وضوح مربوطه را داشته باشید، به عنوان مثال اگر شما یک تلویزیون 4K داشته باشید که قصد دارید با آن شبکههای تلویزیونی ایران که معمولا از اچدی (آن هم فقط یک کانال) فراتر نمیروند را ببینید، تفاوت خاصی را در خروجی تصویر نسبت به تلویزیونهای اچدی معمولی مشاهده نخواهید کرد. این موضوع در رابطه با دیگر رزولوشنها نیز صادق است، بنابراین زیاد خود را درگیر اعداد نکنید و تلویزیون مناسب با نیازتان را خریداری کنید.
زاویه دید
زاویه دید در تلویزیونهای صفحهتخت معمولا 178درجه است، بنابراین از خرید تلویریونهایی که زاویه دید کمتری دارند خودداری کنید.
در رابطه با تلویزیونهای خمیده مقداری اعداد متفاوت هستند و معمولا این تلویزیونها برای خانههایی پیشنهاد میشود که تعداد افرادی که برای دیدن تلویزیون کنار یکدیگر قرار میگیرند، کم باشد تا بتوانند در نقطه کانونی آن جای بگیرند، البته هرچه اندازه صفحهنمایش بزرگتر باشد تعداد افراد بیشتری در نقطه کانونی آن جای خواهند گرفت.
کنتراست
در یک جمله کنتراست به معنی میزان تفاوت سیاهترین پیکسل، نسبت به سفیدترین آنهاست و طبیعتا هرچه مقدار آن بالاتر باشد تصویر شفافتر و واضحتر دیده میشود البته کنتراستهای بالای 1:500000 بیشتر جنبه تبلیغاتی دارند تا کاربردی.
مشخصات پردازشی
این که چرا باید تلویزیون اسمارت بخریم امری است که بیشتر جنبه سلیقهای دارد تا کاربردی، چون اولا تعداد افرادی که از این قابلیتها استفاده میکنند بسیار محدود است، ثانیا بیشتر امکانات ارایه شده در این تلویزیونها با خرید یک دانگلکروم یا وسیلهای مشابه با قیمتی بسیار ارزانتر در تلویزیونهای معمولی نیز قابلدسترس خواهد بود، به هرحال برای خرید تلویزیون هوشمند بهتر است سراغ آنهایی برویم که مشخصات بالاتری دارند، مثلا دارای پردازشگر گرافیکی قدرتمندتر یا تعداد هستههای پردازنده بیشتری هستند.
کیفیت صدا
کیفیت صدا در تلویزیونهای فلت به هیچ عنوان مناسب نیست؛ بنابراین بهدنبال کیفیت صدای مناسب نباشید، این امر به این علت است که اکثر تلویزیونهای LED-LCD به دلیل ضخامت کم خود نمیتوانند اسپیکرهای حرفهای داشته باشند و معمولا در تمامی آنها کیفیت صدا از سطح متوسط بالاتر نمیرود، بنابراین برای داشتن صدای بهتر میبایست به سراغ خرید بلندگوهای حرفهای و مجزا بروید.
خود را درگیر برندها نکنید
تعصب بیجا روی یک برند خاص نهتنها به خرید شما کمک نخواهدکرد بلکه گزینههای محدودتری را برای انتخاب باقی میگذارد، بنابراین تعصبات بیجا روی خرید حتمی یک برند را دور بیندازید.
در ابتدا برای خرید تلویزیون بهتر است سراغ تولیدکنندگان بزرگی همچون سامسونگ، الجی، سونی یا پاناسونیک بروید اما بدانید کیفیت آنها نیز تفاوت فاحشی با مارکهای غیر معروف ندارد (به خصوص برای تماشای کانالهای تلویزیونی)؛ پس برای مرحله بعدی میتوانید به سراغ برندهایی همچون TCL-XVision-SANAM و… نیز بروید.
چند نکته کوچولو!
– تفاوت خاصی بین یککابل HDMI ده هزار تومانی و یک کابل 100هزارتومانی وجود ندارد پسلطفا پول خود را دور نریزید.
– بیشتر تلویزیونهای جدید مجهز به گیرنده دیجیتال داخلی هستند پس مواظب باشید فروشندگان یک ستتاپباکس خارجی را بههمراه تلویزیون بهشما نفروشند.
– برای دریافت تلویزیون دیجیتال داشتن یک آنتن معمولی کافی است پس خوب دقت کنید پول بیهوده بابت خرید آنتنهای گران قیمت ندهید.
– داشتن گارانتی برای تلویزیون خوب است اما الزامی نیست، چون معمولا تمامی تلویزیونهای LED یا LCD کیفبت ساخت و عمر خوبی دارند و بهندرت به گارانتی نیاز پیدا میکنند.
– لطفا در خرید یک تلویزیون ابعاد خانه خود را نیز در نظر داشته باشید، به عنوان مثال خرید یک تلویزیون 85 اینچی برای یک اتاق 40 متری به هیچ عنوان مناسب و عاقلانه نیست!
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد