به گزارش جام جم آنلاین، پرتاب اسپوتنیک به کمک یک موشک قارهپیما صورت گرفت. این سرآغاز مسابقه فضایی میان اتحاد جماهیر شوروی و ایالات متحده بود.
اسپوتنیک یک کلمه روسی به مفهوم «همسفر» است.ماهواره اسپوتنیک 83 کیلو و 600 گرم وزن داشت و در ارتفاع 900 کیلومتری در مدار زمین قرار گرفت.
اسپوتنیک در مداری که قرار گرفته بود دور کره زمین را در مدت 96 دقیقه پیمود. صدای «بیپ – بیپ» آن به زودی به یک صدای آشنا تبدیل شد.
پرتاب اسپوتنیک در بحبوحه جنگ سرد و پس از سرکوب وحشیانه قیام مجارستان در سال 1956 میلادی توسط شوروی، صورت گرفت.
موفقیت شوروی در پرتاب اسپوتنیک 1 به مدار زمین مدیون دانشمندان آلمانی بود که در زمینه موشکهای V2 هیتلر کار میکردند و پس از جنگ جهانی دوم خواه ناخواه به خدمت فاتحان جنگ درآمده بودند.
پرتاب این قمر مصنوعی کوچک ثابت کرد که آمریکا دیگر یک قلعه جغرافیایی نیست و شهروندان ایالات متحده متوجه شدند که دیگر از یک حمله توسط موشکهای هستهای در امان نیستند.
بسیاری از روزنامههای آمریکایی آن دوره قرار گرفتن اسپوتنیک 1 در مدار زمین را به حمله بیمقدمه ژاپنیها به پایگاه نظامی پرل هاربر آمریکا در سال 1941 میلادی تشبیه کردند.
آمریکا در زمینه موشکهای بالستیک و نیز فتح فضا از شوروی شکست خورده بود.با پرتاب اسپوتنیک 1 به فضا مسابقه فضایی میان شوروی و آمریکا آغاز شد.
این مسابقه با سفر یوری گاگارین روسی نخستین انسانی که به فضا رفت و نیل آرمسترانگ آمریکایی نخستین انسانی که پا روی کره ماه نهاد، دنبال شد.
بهرام افتخاری / جام جم آنلاین
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
حجتالاسلام دکتر حسن رضاییمهر، استاد سطوح عالی حوزه علمیه قم از مهمترین نقش رئیس مکتب جعفری میگوید