علی شهیدیان به این نکته اکتفا کرد که برنامه پایانی، یک جشنواره خاص از هنرمندان و کمدینها خواهد بود که بینندگان تاکنون شاهد چنین برنامه و حتی مشابه آن نبودهاند.
مدیر روابط عمومی برنامه خندوانه به جامجم گفت: امشب مخاطبان برنامه خندوانه با بهترین و باکیفیتترین قسمت این مجموعه روبهرو خواهند شد. در این قسمت یک اتفاق ویژه رخ میدهد که ما به آن پایان شگفتانگیز میگوییم.
وی درباره میزان موفقیت این برنامه عنوان کرد: آمار میلیونی پیامکهای رسیده به برنامه از میزان رضایت فوقالعاده مخاطبان از برنامه حکایت دارد. البته استقبال کمدینها و افراد مشهور و شناخته شده و نوع برخورد و بازتاب اجتماعی مردم و مطبوعات را هم باید به میزان موفقیت برنامه اضافه کرد.
شهیدیان افزود: در برنامه خنداننده برتر و در میان کمدینهای برنامه آنچه مطرح بود رقابت دوستانه و صمیمانه بود و اصلا مساله برد و باخت و رقابت به معنای شکست حریف مطرح نبود.
وی در پایان سخنانش گفت: از ابتدا هدف برنامه افزایش میزان شادی و سطح امیدبخشی در جامعه بود که با توفیق الهی و لطف مردم و عنایت ویژه جناب آقای دکتر سرافراز این هدف محقق شد و باعث دلگرمی عوامل تهیه برنامه بود. اما به هر حال دومین فصل از برنامه «خندوانه» با رقابت بین مهران غفوریان و امیرمهدی ژوله به عنوان برندگان دو گروه شرکتکننده در مسابقه «خنداننده برتر» به پایان میرسد.
دومین فصل از این برنامه در حالی به پایان میرسد، که مسابقه خنداننده برتر بهانهای شد برای رقابت 16 کمدین در شاد کردن و خنداندن مخاطبان. این تعداد کمدین که تاکنون، به این شکل در یک برنامه تلویزیونی حضور نداشتهاند، در دو گروه هشت نفری، به صورت تک حذفی رقابت کردند و مردم به عنوان داور، کمدین برتر هر مسابقه را انتخاب کردند تا امشب که ژوله و غفوریان به عنوان برگزیدگان دو گروه در برنامه نهایی حضور پیدا میکنند؛ اما شنیدهها حاکی است رقابت آنها با آنچه تا این مرحله در مسابقه «خنداننده برتر» شاهد بودهایم، تفاوتهایی دارد.
از خنده تا خیریه
برنامه خندوانه در فصل دوم، ابداعات متنوعی داشت که از آن جمله میتوان به حضور جنابخان اشاره کرد. شوخیها و آوازهای این عروسک، آرام آرام در دل مخاطبان جا باز کرد و او را به محبوبیتی در حد و اندازه مجری برنامه رساند. حضور جنابخان بهتدریج بازیگران دیگر این برنامه از جمله نیما شعباننژاد را تحتالشعاع قرار داد و بهانهای شد برای ارائه موسیقی شاد و فولکلور کشور.
ارائه گزارشهای دیدنی از نقاط مختلف و سفرنامهای که با حضور بهروز بقایی به مخاطبان ارائه شد، از دیگر اقدامات سازندگان این برنامه برای توجه به اقلیمها و فرهنگهای متنوع کشور بود.
شهیدیان: برنامه پایانی، یک جشنواره خاص از هنرمندان و کمدینها خواهد بود که تاکنون بینندگان شاهد چنین برنامه و حتی مشابه آن نبودهاند |
مشارکت در برنامههای فرهنگی و خیرخواهانه از دیگر دستاوردهای برنامه خندوانه در فصل دوم محسوب میشود. توجه به نیازهای کشور از معرفی کمپین قطره قطره آغاز و به مشارکت در طرح همسفره ختم شد. با ایجاد کمپین قطرهقطره، شبکه نسیم و برنامه خندوانه توانستند به اجرای طرح های آبیاری نوین در جنوب کرمان سه میلیارد و 600 میلیون ریال کمک کنند و طرح همسفره امکانی بود برای کمکرسانی به 400 هزار کودک زیر شش سال که با مشکل سوء تغذیه دست به گریبان هستند.
در کنار مشارکت و دعوت مردم به صرفهجویی و اقداماتی چون اهدای عضو، این برنامه مسابقه بزرگ کتابخوانی به نام «بخون و ببر» را برگزار کرد و بعد از معرفی کتابهای «جامجهانی در جوادیه» و «عاشقانههای آرام»، این آثار در صدر جدول فروش کتاب قرار گرفت.
کمدی از نوع ایستاده
بیشک مسابقه خنداننده برتر یکی از مهمترین ابداعات برنامه خندوانه تاکنون بوده است. این مسابقه استندآپ کمدی را رواج داد و بهانهای شد برای مواجهه بیواسطه کمدینها با مخاطبان.
این نوع کمدی که برای اولین بار به شکل کارناوالهای کوچک موزیکال بین قرن 18 و 19 در انگلستان به وجود آمد و پس از آن به روسیه و آمریکا رفت، ابزاری است برای خنداندن مخاطبان ضمن طرح مسائل و مشکلات اجتماعی و فرهنگی.
خشایار الوند، نویسنده و طنزپرداز کشور که با سریالهای طنز از جمله سریال پایتخت در وادی طنزنویسان شهرتی به دست آورده، اولین تجربه برنامه خندوانه در اجرای استندآپ کمدی را موفق ارزیابی کرد و آن را یک مسابقه جذاب دانست که نشان داده وجود یک متن خوب چقدر میتواند در نتیجه کار موثر باشد.
از نگاه این نویسنده، هنرمندانی در استندآپ کمدی موفق هستند که قدرت طراحی، نگارش متن و اجرای آن را به صورت همزمان داشته باشند.
سپند امیرسلیمانی به عنوان یکی از شرکتکنندگان در مسابقه «خنداننده برتر» معتقد است: کمدینهای ایرانی فقط میتوانند از 20 درصد ظرفیت اجرای کمدی استفاده کنند و شوخی با افراد و بسیاری از موضوعات کار سادهای نیست. بنابراین خندوانه کار بسیار دشواری را با موفقیت انجام داده است.
فصل دوم برنامه خنداننده با معرفی خنداننده برتر به کارش پایان میدهد و به نظر میرسد سازندگان این برنامه به ایدههای تازه و متفاوتی برای حفظ موفقیت آن نیاز دارند؛ بخصوص از این بابت که خندوانه در این دوره مهمانان بخصوصی نیز داشته است. از جمله مهمانان این برنامه میتوان به عادل فردوسیپور مجری برنامه 90 اشاره کرد که بالاخره بعد از درخواستهای متعدد رامبد جوان و شرکتکنندگان و مخاطبان برنامه، یکشنبه گذشته مهمان خندوانه بود.
فردوسیپور در این برنامه از زندگی روزمره، ویژگیهای اخلاقی، خوابهای فوتبالی و خواستههایش سخن گفت. رامبد جوان و عادل فردوسیپور در مقام دو مجری که هر دو مدعی هستند کودک درونشان همچنان شاد و سرزنده است، با هم مسابقه دادند، درباره روزهای خوشی و ناخوشی حرف زدند، عکس سلفی انداختند و از همه جالبتر اینکه از مرگ سخن گفتند و شادمانه و کودکانه، نگاه شیرین و هیجانانگیزشان را به مردن توصیف کردند!
جنابخان با آوازهایی درباره عادل فردوسیپور، از این مهمان عزیزکرده پذیرایی کرد و گپ و گفت فوتبالی این دو درباره باشگاههای اروپایی و بازیکنان مطرح فوتبال، رامبد جوان را در سایه مهمان قرار داد. حضور عادل فردوسیپور به عنوان آخرین مهمان فصل دوم برنامه خندوانه حسن ختامی بود برای این فصل از برنامه و آنچه در مجموع از فصل دوم خندوانه شاهد بودیم، از شروعی دشوار برای سازندگان این برنامه در ادامه راه خبر میدهد.
محمد زند کریمخانی / آذر مهاجر
گروه رادیو و تلویزیون
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد؛
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با «جامجم» مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد