سریال خشونت در آمریکا ادامه دارد

تیراندازی در دانشگاه تگزاس یک کشته برجای گذاشت

شلیک‌هایی که قرار نیست متوقف شود

عصر پنجشنبه هفته گذشته باراک اوباما، رئیس‌جمهور آمریکا بار دیگر در نشستی خبری حاضر شد و از وقوع حادثه تیراندازی در دانشکده‌ای در ایالت اورگان با ده کشته ابراز نگرانی کرد. او از عادی شدن این گونه اتفاقات در آمریکا سخن گفت و حتی به این موضوع اشاره کرد که سخنرانی‌هایش نیز در این زمینه عادی شده است. در واقع این نهمین بار طی شش سال گذشته بود که اوباما برای ابراز نگرانی در این زمینه سخنانی تکراری بر زبان می‌آورد.
کد خبر: ۸۴۵۷۵۰
شلیک‌هایی که قرار نیست متوقف شود

به گزارش جام جم آنلاین، یکی دیگر از این سخنرانی‌ها در سال 2012 و پس از حادثه تیراندازی در شهر نیوتون ایالت کانکتیکات بود که در آن مرگ 26 کودک یک مدرسه ابتدایی رقم خورده بود. وقتی به آمار و ارقام در این زمینه نگاه می‌کنیم، متوجه می‌شویم این روند به گفته خود مقامات آمریکا به روالی عادی در جامعه این کشور تبدیل شده است. در این میان تمام تلاش‌های رئیس‌جمهور آمریکا طی چند سال اخیر برای مدیریت کنترل سلاح به شکست انجامیده است.

پس از حادثه نیوتون و شکست طرح‌های پیشنهادی در این زمینه، به نظر می‌رسد معضل حمل سلاح در آمریکا لاینحل شده است. برای درک بهتر این موضوع می‌توان به آمار و ارقامی توجه داشت که منابع رسمی آمریکایی در این باره ارائه می‌کنند. بنا بر این آمار رسمی، 300 میلیون اسلحه در این کشور وجود دارد. این یعنی هر مرد، زن و کودکی یک سلاح در اختیار دارد. اگر بخواهیم آن را براساس شاخص سرانه حساب کنیم، مردم آمریکا در مقایسه با مردم دیگر کشورها سلاح گرم بیشتری در اختیار دارند؛ به عنوان مثال مردم آمریکا 13 برابر بیشتر از مردم انگلیس و 148 بار بیشتر از ژاپنی‌ها سلاح در اختیار دارند.

کشتار با سلاح‌های گرم در دیگر کشورهای اروپایی و غربی نیز اتفاق می‌افتد؛ مثلا در سال 1996، 16 کودک و یک معلم در تیراندازی فردی مسلح در اسکاتلند کشته شدند یا این که کشتار سال 2011 نروژ نزدیک به 80 قربانی به همراه داشت، اما مساله این است که چنین اتفاقاتی همچون آمریکا به‌‌کرات رخ نمی‌دهد. کارشناسان در دو دانشگاه نیویورک و تگزاس براساس تحقیقات خود اعلام کردند در فاصله سال‌های 2000 تا 2014 نزدیک به 133 تیراندازی مرگبار در آمریکا اتفاق افتاد که بر اثر آن 487 نفر کشته شدند. براساس همین تحقیق، در همین زمان مشابه در ده کشور پیشرفته دنیا تنها 23 تیراندازی اتفاق افتاد که 231 نفر در نتیجه آن جان خود را از دست دادند.

قتل با سلاح گرم

وقتی به قتل‌های صورت گرفته در آمریکا توسط سلاح گرم نگاهی می‌اندازیم، عمق این فاجعه بیش از پیش مشخص می‌شود. براساس اطلاعات رسمی، آمریکا 97/2 قتل با سلاح گرم در هر صد هزار نفر دارد که این میزان از تمام کشورهای پیشرفته دنیا بیشتر است. به عنوان مثال این میزان 20 برابر استرالیاست. هر روز در آمریکا 297 نفر با سلاح گرم مورد حمله قرار می‌گیرند که از این تعداد 89 نفر جان خود را از دست می‌دهند.

موضوع دیگری که در این میان بسیار به چشم می‌آید، انفعال مقامات و سیاستمداران برای مقابله با این معضل است.

این در حالی است که نظرسنجی‌های انجام شده از درخواست مردم برای مقابله با این معضل حکایت دارد. نمونه مشخص آن نظرسنجی‌ای است که مرکز پیو به تازگی آن را انجام داده است. براساس این نظرسنجی، از هر ده آمریکایی 9 نفر موافق این بودند که دولت فدرال محدودیت‌های بیشتری بر فروش اسلحه اعمال کند. با وجود چنین نظر غالب میان افکار عمومی مردم آمریکا، اما لابی‌های تولیدکننده سلاح و نمایندگان کنگره به روش‌های مختلف تاکنون طرح‌های پیشنهادی برای اصلاح قانون حمل سلاح را به بن‌بست کشانده‌اند. با این اوصاف مردم آمریکا باز هم باید شاهد وقوع چنین حوادثی در ایالات و نقاط مختلف آمریکا باشند.

حسین خلیلی

بین‌الملل

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها