در این مرحله صدها هزار چینی در قالب تیمهای آموزشی و کاری و تحصیلی به خارج رفتند و سلسلهای از دانشمندان و مدیران و مهندسان نواندیش چینی پدیدار شد.
از نظر اجرایی، در فاصله سالهای 84 تا 95 میلادی راهاندازی مناطق ویژه اقتصادی و پارکهای فناوری دنبال گردید و طرحهای ویژهای به اجرا گذارده شد. این اقدامات در قالب مدل توسعه چین شکل گرفت.
مدل و الگوی توسعه چینی عبارت بود از: رشد اقتصادی و رفاه عمومی بر مدار اقتدار سیاسی و امنیتی، همراه با گشایشهای تدریجی اجتماعی.
این الگو جهتدهنده تمامی برنامهها و موتور حرکت اقتصاد چین قرار گرفت. در اصل مدل توسعه چین، ترکیبی از عقلانیت و نظم عقلایی و سود محور غربی، همراه با ویژگیهای بومی چینی است. در این مسیر اصلاحات نهادی و قانونی در بخشهای مختلف دولتی به شکلی وسیع و همهجانبه صورت گرفت و این اصلاحات همچنان ادامه دارد. جمعیت قانع، کاری، صبور، سازمانپذیر و امیدوار چین، به همراه ساختار سراسری و پرقدرت حزبی، امنیت اجتماعی و روانی مناسبی برای جذب سرمایههای خارجی فراهم آورد که زبان مسالمتآمیز در سیاستخارجی و سیاستهای آشتیجویانه منطقهای هم نقش پشتیبان و همکار در این سیاست را ایفاء نمود.
در یک جمعبندی کلی میتوان گفت که آنچه امروز چین را به «کارخانه دنیا» تبدیل کرده و به توسعه سریع علوم و فناوری و جهانی شدن این اقتصاد انجامیده است، شناخت همهجانبه و دقیق تحولات اقتصادی دنیا و بهرهگیری مناسب و بهنگام از امکانات جهانی و اقتصاد بینالمللی است.
اتخاذ این سیاستها حاصل ارزیابی واقع گرایانه از توان و قدرت پکن و اجتناب از سیاستهای شتابزده، سریعالوصول و زود بازده بود.
بنابراین، روشن است که برگزیدن سیاستهای هدفمند و برنامهریزی شده در حوزههای علوم، فناوری، تحقیقات و تجارت، شرایط رو به رشد و پیشرفت چین را فراهم ساخته است.
واقعگرایی حزب کمونیست چین، خطرپذیری و بیباکی دنگ شیاثونیگ و فشارهای اقتصادی سه عامل اصلی برای گذار چین از قطعه ( 79-49 ) بود که به «دوره اول چین» مشهور است و الگوی توسعه چین در آن دوران اتحاد جماهیر شوروی بود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
روایتی از انقلاب اسلامی در گفتوگو با قاسم تبریزی، استاد تاریخ معاصر
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب