به گزارش جام جم آنلاین، این قانون شامل سراسر خاک فرانسه به استثنا منطقه آلزاس می شد که در آن زمان به تازگی به فرانسه منضم گردیده بود.
لویی چهاردهم با لغو آزادی مذهبی می خواست ظاهرا یک مذهب کاتولیکی سختگیر را در فرانسه مستقر کند.
او بنا به توصیه های اطرافیانش تصمیم گرفت پیروان مذهب پروتستان را از کشور فرانسه بیرون براند و برای بهانه آنها را متهم به طرفداری از انگلستان و ایالات متحد هلند کرد.
شاه خورشید (لقبی که لویی چهاردهم به خود داده بود) مانند اغلب فرانسوی ها و دیگر اروپایی های آن زمان تصور می کرد که پیروان دو مذهب مختلف نمی توانند در یک کشور واحد همزیستی کنند.
او یک صندوق مالی تاسیس کرد تا با توسل به وجوه آن کالوینیست های فقیرتر را با دریافت پول تشویق به تغییر مذهب کند و آنها از آیین پدران خود دست شسته و کاتولیک شوند.
اما کالوینیست ها (پیروان کالون) به مذهب آبا و اجدادی خود وفادار بوده و به این آسانی حاضر به تغییر مذهب نبودند.
در مناطق دیگر فرانسه از روش های خشونت بارتری برای تغییر مذهب پروتستان های کالوینیست استفاده می شد ، از جمله کاتولیک های افراطی فرزندان آنها را می ربودند و برخلاف تمایل والدینشان به مذهب کاتولیک درمی آوردند.
سربازان گارد اژدها ارتش فرانسه به مناطق پروتستان نشین اعزام شدند ، تا به زور پروتستان ها را وادار به تغییر مذهب کنند.
سربازان گارد اژدها در این مناطق رفتاری داشتند که گویی در یک کشور مفتوحه هستند و از غارت اموال ، تجاوز به نوامیس و حتی قتل پروتستان ها خودداری نمی کردند.
لویی چهاردهم پادشاه مستبد فرانسه نه تنها این رفتارهای وحشیانه را تایید می کرد بلکه حتی این اندازه آزار و اذیت پروتستان ها برای تغییر مذهب از نظر او کافی نبود.
او پس از لغو آزادی مذهبی در روز 18 اکتبر سال 1685 میلادی دستور داد تمام کلیساها و مدارس پروتستان ها در خاک فرانسه ویران شوند ، مراسم مذهبی پروتستان ها را ممنوع کرد و دستور داد تمام کودکان تازه متولد شده خانواده های پروتستان براساس مذهب کاتولیکی غسل تعمید داده شوند.
در عین حال، لویی چهاردهم فرمان اخراج تمام کشیش های پروتستان از خاک فرانسه را صادر کرد. اما خروج پیروان این مذهب را ممنوع نمود و اگر هر پروتستان از این فرمان سرپیچی می کرد محکوم به پارو زدن در کشتی های جنگی می شد.
لویی چهاردهم به زودی به اشتباه بزرگ خود پی برد ، با این حال مساله تغییر مذهب به اندازه ای گسترده شده بود که دیگر راه بازگشت وجود نداشت.
در بسیاری از مناطق پروتستان نشین فرانسه شورش های عمومی درگرفتند . به رغم ممنوعیت خروج پیروان مذهب پروتستان بیش از 300000 نفر از آنها مخفیانه فرانسه را ترک کرده و به برلین ، لندن ، ژنو ، آمستردام پناه بردند.
این پناهندگان پروتستان که اغلب صنعتگران و تاجران قابلی بودند در کشورهایی که آنها را پذیرفتند توانستند به ثروت دست یابند و فرار آنها از فرانسه این کشور را از مهارت های آنها محروم کرد و موجب بروز فقر در فرانسه شد.عواقب فرار صدها هزار افراد نخبه از فرانسه قرن ها گریبانگیر این کشور شد.
بهرام افتخاری / جام جم آنلاین
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد